Porównanie

Jako że emocje już troszkę pewno opadły zobaczyliśmy co i jak to jak oceniacie wersje EU i US ? Ja testowałem tylko US i nie wiem czy próbować EU. Czy tak bardzo się różnią obie wersje jakościowo(bugi, support, niedociągnięcia)? Jak ma się IS tu i tu(wiem ze to dopiero początek ale mnie już IS w PWE odrzucił z lekka itemki do enchantingu, większe szanse na ulepszenie itemów) ? Gdzie gra więcej rodaków ? Jak tam z pingiem u was ?

Siedź na US, już były 2 eventy z kluczami na transformacje a na EU kompletnie nic.

EU miało dzisiaj ledwo po starcie problemy techniczne a US nic.

Kolega gra na EU to dziś w godzinach szczytu serwery świeciły pustkami. Za to na US wieczorem gdy amerykanie dopiero co zasiadają przy grze ciężko sobie pofarmić matsy.

Wersja EU ma tylko powodzenie wśród niemców na niemieckich serverach i to tyle w temacie.

true na EU sa pustki a na US sa DC z przepelnienia teraz to lekko wkurza ale czesc pewnie przestanie grac w gre jak w kazde mmo wiec miejsca sie zwolnia server dostanie pare patchy i bedziemy mieli mase ludzi i 0 problemow

Odpaliłem grę około godziny 18, od Gameforge i pograłem z 2 godzinki, pustek nie doświadczyłem, podczas narodzin mojego bohatera, od 1 lvl zawsze biegało niedaleko mnie z 10- 15 osób, a troszkę dalej było coraz więcej graczy. Może za krótko grałem ale żadnych bugów nie doświadczyłem, nie licząc błędów w tłumaczeniu, w niektórych zadaniach miałem zabić tak oto nazwane potwory : #?????????#### ;].

Edit:

godzina 11:17 graczy od groma, i coraz więcej questów źle tłumaczonych

serwer livingstone, gameforge

Ja gram na Us east chimera i naprawde spoko 0 lagow i masa ludzi calkiem przyjamnie sie gra, btw czy tylko ja to odczuwam ze grafa na max detlach nie powala a tylko razi po oczach?i tak daje 4,5/5

Czyli jak się chce grać to lepiej na pwe?

Wg. Mnie tak bo Pwe bardziej bedzie dbac o update a o to chodzi bo czkeamy na archera i rangera a na GF to bedzie mozna i czekac 2 lata... Ehh zle wspomnienia po RoM i Aionie( chodz dobry is byl to update to porazka z czasem)

Problem z GF jest z tym, że oni robią parę wersji językowych co wszystko wydłuża.

Czyli jak się chce grać to lepiej na pwe?

tak i tylko na east, na west grają masochiści

Hmm rozumie. A jak z grywalnością i endgamem? Bo po C9 podchodzę ostrożniej do takich gier..

tak i tylko na east, na west grają masochiści

A tam, czemu? Drastycznej różnicy nie odczułem :) to nie FPS żeby 50ms robiło aż taką różnicę.

Póki co Gameforge broni się chyba tylko niższym pingiem (co ułatwia dodge i block)...

A tam, czemu? Drastycznej różnicy nie odczułem to nie FPS żeby 50ms robiło aż taką różnicę.Póki co Gameforge broni się chyba tylko niższym pingiem (co ułatwia dodge i block)...

no ale ten PING przy tak dynamicznej rozgrywce to jednak wielki +

wybacz ale nie rozumiem za bardzo stwierdzenia że broni się "tylko", osobiście grając nie zauważyłem żadnych bugów, tylko wspomniany problem z tłumaczeniem niektórych questów, ale kto to czyta ? akceptujesz i jedziesz dalej.

Jako że emocje już troszkę pewno opadły zobaczyliśmy co i jak to jak oceniacie wersje EU i US ? Ja testowałem tylko US i nie wiem czy próbować EU. Czy tak bardzo się różnią obie wersje jakościowo(bugi, support, niedociągnięcia)? Jak ma się IS tu i tu(wiem ze to dopiero początek ale mnie już IS w PWE odrzucił z lekka itemki do enchantingu, większe szanse na ulepszenie itemów) ? Gdzie gra więcej rodaków ? Jak tam z pingiem u was ?