@KrasheR
skoro jesteś taki dobry to chętnie z Tobą zagram nie ma żadnego problemu EU WEST.
@KrasheR
skoro jesteś taki dobry to chętnie z Tobą zagram nie ma żadnego problemu EU WEST.
A no a no,ja chcialbym sie zapytac czy oplaca mi sie kupic Orianne.
Podoba mi sie bardzo jej tryb gry np. puszczasz kulke ona tam stoi po chwili robisz kuku kula leci w typa.
Z tego co widzialem dmg tez ma niezly.
Co wy na to?
Ja ze swojej strony polacem Nidalee (albo Nidalle nie pamietam dokladnie)Pierwszy skill (Q) to latajaca wlocznia.Najbardziej wkurzajacy skill jakiego widzialem.Szybko nazbierasz kase od 6 lv.Wtedy mozesz zmienic sie w pantere.Fajnie sie farmi ogolnie dobra postac.
Orianna też jest dobra ponieważ może się bardzo a to bardzo długo trzymać na leane do tego tarcza dobra do ratowania przyjaciuł z team i zaj ulti do team fighta. Jest to także jedna z najlepszych postaci do survi ponieważ ma kulke którą nawalasz w moby to możesz także ją rozwalic na kawałki co daje Slowa + niesamowity dmg.
Polecam :
Viger - trudny do ogarnięcia, ale po zestackowaniu porządnie passiva to tylko E > W > Q > R
-trochę łatwy stun do omijanie trzeba walić końcami w chempy
Ryże - robisz hybryde hp z maną = TankoMagoNiszczyciel
minus: trochę słaby na range postacie bo z melle po W są bezbronni i E może się nie obić a z melle od nas się odbić możę
Ewentualnie Cho Gath pod AP-HP ładny true-dmg z ulti jak Z Rabadonem, Age of Road potrafi już minimum zadawać po 40% obrażeń chempom oprócz tankom pod HP więc taki Ramuss czy inny offtank powinien się bać true-dmg co 60sec z buffkami z 45
Ze swojej strony polecam fiddlesticka świetny ult nadający się do team fightów,łatwo nim grać oraz można z dość dobrą regeneracją many trzymać linie przez długi czas dzięki skillowi W który wysysa życie,także nie trzeba uciekać przed postaciami melle.
@swiat
Nie Viger tylko Veigar i nie Ryże tylko Ryze.
Ja ze swojej strony polacem Nidalee (albo Nidalle nie pamietam dokladnie)
Orianna też jest dobra ponieważ może się bardzo a to bardzo długo trzymać na leane do tego tarcza dobra do ratowania przyjaciuł z team i zaj ulti do team fighta. Jest to także jedna z najlepszych postaci do survi ponieważ ma kulke którą nawalasz w moby to możesz także ją rozwalic na kawałki co daje Slowa + niesamowity dmg.
Polecam :Viger - trudny do ogarnięcia, ale po zestackowaniu porządnie passiva to tylko E > W > Q > R-trochę łatwy stun do omijanie trzeba walić końcami w chempyRyże - robisz hybryde hp z maną = TankoMagoNiszczycielminus: trochę słaby na range postacie bo z melle po W są bezbronni i E może się nie obić a z melle od nas się odbić możęEwentualnie Cho Gath pod AP-HP ładny true-dmg z ulti jak Z Rabadonem, Age of Road potrafi już minimum zadawać po 40% obrażeń chempom oprócz tankom pod HP więc taki Ramuss czy inny offtank powinien się bać true-dmg co 60sec z buffkami z 45
Ze swojej strony polecam fiddlesticka świetny ult nadający się do team fightów,łatwo nim grać oraz można z dość dobrą regeneracją many trzymać linie przez długi czas dzięki skillowi W który wysysa życie,także nie trzeba uciekać przed postaciami melle.@swiatNie Viger tylko Veigar i nie Ryże tylko Ryze.
Moje oczy... Moje biedne oczy...
Jako że lubię się nie zgadzać, to zacznę od oczywistych rzeczy:
- veigar nie jest trudny do ogarnięcia, to jeden z prostszych magów do poznania
- fiddle na lane to jest padaka, poza tym że może używać draina do wyssania życia ma zbyt słabą farmę i za bardzo zżera manę żeby być skuteczny. Przynajmniej do tej pory nie widziałem żadnego dobrego lane fiddle...
Orianna na chwilę obecną jest rzadkim pickiem (od czasu zmniejszenia zasięgu kulki) więc ciężko mi się wypowiedzieć czy ma jakieś szanse na wyrównaną walkę z innymi AP carry. Ogólnie rzecz biorąc jest bardzo irytującą przeciwniczką na lane, tylko właśnie pytanie brzmi czy zadaje dość duże obrażenia (w porównaniu z kosztami many), by być wartą kupna... [bTW. Ktoś z Riotu ostatnio wypowiadał się na temat jakiejś zmiany w UI planowanej na 2-4 patche do przodu, dzięki której celowanie kulką miałoby być bardziej intuicyjne; nie pamiętam jak to brzmiało dokładniej.]
Rammus offtank?
Ahri, Swain, Cassio nic wiecej.. Nie kupuj żadnych le blankow annkow srankow bo szkoda kasy
@WONSZu
Nie ma problemu ; }
Ahri, Swain, Cassio nic wiecej.. Nie kupuj żadnych le blankow annkow srankow bo szkoda kasy
Zgadzam się Tobą, lb/anni/veig mają bardzo duży dmg, ale są wielkimi papierami, dla offtank żaden problem zgasić ich na lekkie combo, a w team fight za mało zrobią, puszcząją 2 spelle i ich nie ma.
Zgadzam się Tobą, lb/anni/veig mają bardzo duży dmg, ale są wielkimi papierami, dla offtank żaden problem zgasić ich na lekkie combo, a w team fight za mało zrobią, puszcząją 2 spelle i ich nie ma.
A ja się nie zgodzę.Powody ?? :
-Annie nie jest papierowa :F (ma też wkońcu skilla na e)
-LeBlanc ma takie combo , że wlatuje w środek team fightu zabija carry ad i ucieka :X
Po to są postacie papierowe , zabijają najmocniejszych i uciekają , no chyba , ze dla ciebie nawet karthus jest do d*py to nic nie poradzę....
A ja się nie zgodzę.Powody ?? :-Annie nie jest papierowa :F (ma też wkońcu skilla na e)-LeBlanc ma takie combo , że wlatuje w środek team fightu zabija carry ad i ucieka :XPo to są postacie papierowe , zabijają najmocniejszych i uciekają , no chyba , ze dla ciebie nawet karthus jest do d*py to nic nie poradzę....
Nigdy nie napisałem, że karth jest cienki, więc nie wiem skąd to wziąłeś, ale w złych rękach karthus to lama (to logiczne chyba?). Papier nie zdąży nikogo zabić zawsze idzie jako pierwszy, przynajmniej tak w rankedach robimy jak jest papier.
Nigdy nie napisałem, że karth jest cienki, więc nie wiem skąd to wziąłeś, ale w złych rękach karthus to lama (to logiczne chyba?). Papier nie zdąży nikogo zabić zawsze idzie jako pierwszy, przynajmniej tak w rankedach robimy jak jest papier.
1.Kim grasz , że tak gadasz ??
2.Papier może mieć takie life steala/spell vampa , że trudno go zabić
3.Wiesz troszkę wątpię w to , że lb zabijesz zanim kogoś ona zabija .
1.Kim grasz , że tak gadasz ?? 2.Papier może mieć takie life steala/spell vampa , że trudno go zabić3.Wiesz troszkę wątpię w to , że lb zabijesz zanim kogoś ona zabija .
Zazwyczaj offtankiem (wukong), ostatnio w end game wbiłem się w lb od razu E, Q i 2x basic i lb wykluczona na min.
Papiery nie mają dużego spell vampa bo all w ap, a spell vampa używają wytrzymalsi czempioni vlad/ryze.
Jakie papiery?? Dodali jakieś nowe postacie, czy jak? :blink: ^^
:lol:
Oj czasem na tym forum to można sie pośmiać do łez
Jakie papiery?? Dodali jakieś nowe postacie, czy jak? :blink: ^^ :lol: Oj czasem na tym forum to można sie pośmiać do łez
Papier-postać mało wytrzymała.
Zazwyczaj offtankiem (wukong), ostatnio w end game wbiłem się w lb od razu E, Q i 2x basic i lb wykluczona na min. Papiery nie mają dużego spell vampa bo all w ap, a spell vampa używają wytrzymalsi czempioni vlad/ryze.
Czy ja wiem , większość postaci ap jest wytrzymała ;P.A co do ad papierów (caitlyn vayne graves itp) , to na więszkości masz takie life steala , że jak nie dostaniesz cc to nie padniesz .
Zazwyczaj offtankiem (wukong), ostatnio w end game wbiłem się w lb od razu E, Q i 2x basic i lb wykluczona na min.Papiery nie mają dużego spell vampa bo all w ap, a spell vampa używają wytrzymalsi czempioni vlad/ryze.
LB która dała ci się tak łatwo złapać w combo jest raczej słabo wyskillowana. Poza tym rzecz leży w tym, że LB ze Mejai (o ile jest dość dobra) się tak nastackuje, że zmienia oblicze gry zanim dojdzie do endgame.
@AnteriorBear: papier, bo się łatwo składa
Ile ty chlopie grasz w lola? Miesiac, czy moze dwa? Anka to jeden z najlepszych casterow w calej grze, ogarnieta LeBlanc zas jest nie do pokonania na midzie i ma najwiekszy burst damage po 6 lvlu.
Stun od Annie pieknie inicjuje teamfighty, zas LeBlanc potrafi wyrżnać kazdego AP/AD carry przed rozpoczeciem takiego fighta co ulatwia nam potem wygranie go.
Pomysl 2x zanim cos napiszesz. pozdrowki
Witam. Kamikadze znów pisze bezsensowny temat. Szukam postaci AP, która zadaje spoory dmg. To tyle. Nara. Pozdro.