Postać do PvE

Witam !

W związku ze zblizającymi sie CBT i później OBT chciałbym zapytać sie was jaką postac polecacie pod PvE. Wiadomo że to głównie zalezy od seta ,ale jestem ciekaw która klasa jest najchętniej brana na nesty oraz dobrze nadaje sie do farmienia dungów pod kase.

Myślałem nad mercem. Jaka jest wasza opinia ?

najlepsza farma-solo klasa to Academic, Inzynier i Gear Master, wbilem nim na SEA 50 lvl, zadnych problemow na Master-Abbyss

co do reszty, to nie ma słabych postaci do PvE, nawet Priest jest za***isty, bo moze sie leczyc i ma najwiekszy wskaznik survability, jednak jesli juz mialbym kogos wskazac, to bylby to Archer, obojetnie czy psych, czy magic

a ja mam pytanie bo nie jestem w temacie tej gry, jak tu sytuacja z IS ? jakas szansa zeby grac free i oczywiscie tez pytanie jaka klasa najlepiej dla poczatkujacego.

jakas szansa zeby grac free i oczywiscie tez pytanie jaka klasa najlepiej dla poczatkujacego.

A dlaczego nie?

Na początek polecam Ci Warriora, którym się zdecydowanie najłatwiej farmi i najszybciej wykonuje dungeony. Mimo, że grając Clericem znajdziesz najłatwiej party to pamiętaj, że dmg ma niższy niż pozostałe klasy, dlatego do gry solo bądź po prostu ogarnięcia gry polecam tego Warriora. :P

Dołoże moze jeszcze jedno pytanko .... jaka postać meele ma największy dmg ?

Elemental Lord prawdopodobnie, Saleana bodajże? Sam będę szedł w tym kierunku... jak coś to masz link w mojej sygnaturze do polskiego forum, tam pytaj, bo jest kilku graczy z SEA i myślę, że chętnie Ci doradzą. ;)

Elemental Lord nie jest meele (przynajmniej ma skile range). Chodzi mi o postać bijącą w zwarciu m.in. acrobat , SM , merc , palladyn , priest itd. Która ma największy dmg ?

PS Acrobat ma najcieższe chyba PVE :P Mając naprawdę dobre EQ ciężko mi było coklwiek wykonać Solo :P Ale najlepsza postać do PVP jak sie mocno ogarnie .. hmm Melle ... Każda postać jak sie dobrze zrobi ma duże dmg :P Mercanary ma bardzo duże melle dmg, i Swordmaster, Ale Swordmastera pod Melle cięzko zrobić :P

W takim bądź razie zastanawiam się między mercem i bow masterem ... grał ktoś z was tymi postaciami ? Która lepiej radzi sobie na farme golda ? solo abbysy ? znalezieniem party na Nesty ?

Shadow1190

Gold / Lvl ( solo ):

- najszybsze klasy: Sword Master, Mercenary, Force User.

Kolejna zaleta to taka, że nimi możesz dodatkowo zarabiać jako booster. Praktycznie wszystkie poradniki z farmą golda są pisane pod SM.

Nesty:

- najchętniej brane: SM ( DMG, Highlander ), Mercenary ( DMG, Battle Howl, Highlander ), Force User ( robiony pod Smashera ), Elemental Lord ( jeżeli dobrze pamiętam to robiony pod Elestra ), Priest ( robiony pod Sainta, leczenie + buffy ), Paladin ( pod Guardiana, Provokation + buffy ).

Jeżeli chcesz robić Archera to pamiętaj o tym, że wymiata jedynie na pvp ( Tempest i Wind Walker ). Jedno rozwinięcie Archera jest chętnie brane do pt dla buffa ( szybsze bieganie ) ale nie pamiętam, która to klasa...

Academica nie dodawałem do tego, bo pojawi się później na EU ale z nim jest tak jak pisał Guru.

Cleric :) niedość że ma meeega skille AoE to na 15lvl idąc pod palladyna mamy taaaki wielki spadający krzyż który stuna daje i wali za 1+k :)

teraz gram mencary (21lvl) i gra się też dobrze bo ma w cholere dps ^^

Ja mam pytanie, aby nie zakładać nowego tematu - czy Dragonnest to jest open world mmo czy dangeonówka jak c9,vindictus ?

dungeonówka coś ala c9.

@offtop

Będzie możliwość ustawienia voice na język japoński? Ten angielski w ogóle mi nie pasuje.

Na 99% nie.

up up

jak cos to nielegalnie, chociaz pewnie i tak zrobie, bo Force User ma za***iste "voicy" te koreanskie

Ja podpinam się pod temat z pytaniem.

Która klasa jest najlepsza do gry solo?

Pod solo gre to myślę, że swordmaster albo Paladyn, ale i tak nie zrobisz niektórych rzeczy solo.

Walnijcie się w głowę.Nie ma najlepszej i najsłabszej klasy w dn.Trza umieć grać i tyle, a najprostsza klasa do opanowania to merc.

"Wiadomo że to głównie zalezy od seta"Nic w dn nie zależy od seta.Liczy się skill i ogarnięcie.

a żeby niezakładać nowego tematu dn dobrze bd chodziło na 4gb ram ddr3 radeon 5670 i athlonie x4 640 3.0ghz i czy Wary są w tej grze?

na spokojnie ci śmignie dn :) a jeśli chodzi Ci o guild wary na SEA są nie wiem jak na EU ale wątpię żeby wprowadzili przynajmniej nie odrazu :)