Postać do PvP na 3.3.5

Jaka klasa jest najlepsza, do stricte PvP na patchu 3.3.5? Bardzo mało na nim grałem, głównie pykałem na Cata, jak to tam wygląda?

Kazda. Nie ma słabej. Wiadomo ktora na ktoras zawsze lepiej dziala ale nie ma. Bardziej liczy sie setup pod areny 2v2 i 3v3. Głownei dominuje tam Warrior arms + pal holy wiadomo dlaczego. Równiez Dk z Holy palkiem. Dobry tez jest Disci prey + rogue i warlock z jakims healem. Ale mysle ze wiekszosc top arenek to Warek/palek. A na otwarte BG to kazdym kazdego da sie zabic. Nie ma słabej klasy.. Conajwyzej buildy niektore sie nienadaja do pvp

Postanowiłem pograć Rogalem pod PvP, ma ktoś jakiś dobry build?

http://sunwell.pl/forum/index.php?showtopic=31302%C2%A0

kazda klasa ktora w danej chwili ma zbugowane skille na + :D jak to na emu

Z tego co pamiętam do Warrior z ArmoPene dobrze ustawionym, no i oczywiście ogarniający stance dance, wkładał w innych ogromne obrażenia, a jeśli jest opcja zdobyć SMa to staje się przecinakiem. Zresztą jak każda klasa z legendarką na PVP.

Nie bez powodu dk dostał nerfa w cata, więc ja stawiałbym właśnie na niego.

dk wcale nie byl op na 3.3.5 to wiekszosc nie potrafila z nim walczyc i stad gadka o op. Jak zaczynalem na prvie dk grac to jego dmg byl zanizony, choroby zle dzialaly, gargulca i ghoula latwo mozna bylo odpedzic, zbugowac w tekstury itp. Na 3.3.5 najbardziej op to warki byly jak ktos potrafil grac (nie wszystko dzialalo u nich tak jak blizz sobie wymyslil). Jak chesz scierwo co ciezko ubic to heala bierz hpala lub drzewko.

Nie ma co porownywac klas na 3.3.5 - wszystko zalezy od danego priva, umiejetnosci poprawiania bledow w emu. Zawsze cos na emu sie moze spierniczyc i kazda klasa ma swoje 5 min slawy. Wbij max lvl i zobacz na bg jakich klas w danej chwili bedzie najwiecej, w wiekszosi przypadkow beda te zbugowane na + czyli op.

Na Sunwellu to i dk byli op, warki, w pewnym momencie locki, pozniej speje, wszystko zalezy od devow i szybkosci ich reakcji.

[...]Nie ma co porownywac klas na 3.3.5 - wszystko zalezy od danego priva, umiejetnosci poprawiania bledow w emu. Zawsze cos na emu sie moze spierniczyc i kazda klasa ma swoje 5 min slawy. Wbij max lvl i zobacz na bg jakich klas w danej chwili bedzie najwiecej, w wiekszosi przypadkow beda te zbugowane na + czyli op.Na Sunwellu to i dk byli op, warki, w pewnym momencie locki, pozniej speje, wszystko zalezy od devow i szybkosci ich reakcji.

Tak niestety jest, każdy serwer to troszkę inny świat. Pamiętam jak pewnego wieczora na ToDzie Hunter potrafił udeżyć z Aimed Shota za pare milionów. (Bossy padały na "szczała"). Według mnie działa to na korzyść serwera, meta game cały czas fluktuje :)

ja dlatego sie przenioslem na globala i gralem do czasu az blizzard nie spieprzyl shamkow w tym mojego ulubionego enha i olalem wowa (mowie o pvp bo na tym mi glownie zalezy).

Ale jak patrze z perspektywy 3.3.5 privow i pozniej cata na offie, to wychodzi mi jednak, ze najlepiej pvp gralo sie na offie do czasu uproszczenia przez blizard drzewka skilli (jakos chyba po 4.3 patchu bylo - nie pamietam), pozniej juz bylo coraz gorzej z pvp. - moje prywatne zdanie

Dla mnie też zmiany w Cata były już zbyt drastyczne. Skończyłam swoją przygodę na WotLK.

3.3.5 ma to do siebie, że każdy spec jest dobry do PvP, nawet typowo tankowy/leczący. Ten patch daje chyba największy wachlarz możliwości customizacji PvP ze wszystkich.

Oprócz typowych speców jak Rogue Subtlety czy Frost Mage, równie dobrze możesz zrobić warriora prot w PvE gearze pod ArPen i wbijać przeciwników w ziemię Shield Slamami czy Revenge po 15k. Naprawdę na WotLK'u można stworzyć nawet najbardziej absurdalne mieszanki, które sprawdzą się w PvP - wystarczą chęci, czas, wiedza i odrobina fantazji.

Bezapelacyjne na 3.3.5 jest Dark Knight - Death Knight.

Sam jesteś Dark Knight :P

Jaka klasa jest najlepsza, do stricte PvP na patchu 3.3.5? Bardzo mało na nim grałem, głównie pykałem na Cata, jak to tam wygląda?