Postac, ktora nie wymaga super sprzetu zeby bawic sie na PvP?

Witam. Zamierzam ponownie zaczac przygode w Aiona jednak widze ze sporo, bardzo sporo sie pozmienialo. Zaczynam od poczatku gdyz stare konto sprzedalem i stad moje pytanie. Nie chodzi mi oto by posta zabijaa na 66lv w sabym sprzecie kadego ale jako zaciety gracz PvP chce juz sie bawic przed 75. Myslalem nad Assassinem albo AT ale sam nie wiem dlatego szukam opinii wsrod osob, ktore juz graja jakis czas i moga mi pomoc. Dziekuje i dozobaczenia w grze :)

Hej, sin na pewno będzie dobrym rozwiązywania jak lubisz zabijać z ukrycia, z tego co czytałem i słyszałem sin ma największe dmg w grze, coś na pograniczu sorca. Wymaga sporej pracy aby nauczyć sie combo, znajomości skilli itp podobno do tej klasy trzeba miec mały ping. W zabijanie możesz się bawić na +70, bo pewnie szybciej sprzetu nie uzbierasz chyba że kupisz za zl, pewnie zauważyłeś grając wcześniej że sprzęt w tej grze ma również duże znaczenie. Wracając do tematu, ciężko będzie bez dobrego sprzętu coś zdziałać, bo jeśli będziesz mieć dobre combo u sina i nie załatwisz gościa w parę sekund do później będziesz mieć ciężko. Już się skończyły czasy że mając sprzęt za BN można było chodzić na pvp, teraz trzeba się trochę pomeczyc.

Ja powiem tak:

Po pierwsze popatrz sobię na tą stronkę

https://aionpveranks.com

Masz tam pokazane które klasy robią najwiąkszy DPS ogólnie w tym Patchu, na tą chwilę. Do tego dochodzą oczywiście skille których używa się na PvP a na PvE już nie koniecznie. Co do klas to z każdym Patch'em jest trochę inaczej różnica sił rozłożona.

Najlepiej wybierz klasę tą którą grając czujesz się dobrze i która będzie Ci sprawiać przyjemność.

Jeżeli planujesz grać dłużej to i tak bez znaczenia. Dlaczego? Ponieważ za rok dostaniemy patch który zmieni całkowiie wszystkie klasy postaci itd. Taki totalny "revamp" praktycznie całej gry.

Ogólnie chciałem zrobić tutaj jakieś zestawienie, ale w trakcie pisania doszedłem do wniosku, że to nie ma sensu. Bo po pierwsze w Aion'ie nie ma czegoś takiego jak jedna OP klasa która pokona wszystkie inne. Po drugie tutaj każda klasa ma swoją anty-klase.

Pamiętaj, że nie wystarczy po prostu zacząć grać daną klasą postaci, ubrać ją i już po sprawie. W Aionie to tak nie działa.

Dlatego powtórzę to co napisałem wcześniej. Graj taką klasą postaci która Ci się podoba.

Witam. Zamierzam ponownie zaczac przygode w Aiona jednak widze ze sporo, bardzo sporo sie pozmienialo. Zaczynam od poczatku gdyz stare konto sprzedalem i stad moje pytanie. Nie chodzi mi oto by posta zabijaa na 66lv w sabym sprzecie kadego ale jako zaciety gracz PvP chce juz sie bawic przed 75. Myslalem nad Assassinem albo AT ale sam nie wiem dlatego szukam opinii wsrod osob, ktore juz graja jakis czas i moga mi pomoc. Dziekuje i dozobaczenia w grze :)