Postacie info dla początkującego

Witam zamierzam pograć w L2 ( ściągam z 4game jest lepszy niż ten z NCsoftu ? )

chciałbym abyście podali mi jakieś info na temat postaci kogo najlepiej wybrać ( + kogo wybrać na sub klase )

na pierwszych lvl itemy zdobywa sie łatwo ? ( np z misji )

czytałem że ta gra opiera się na grindzie - chciałbym zapytać od którego lvl zaczyna się grind ?

na czym najlepiej się zarabia ?

jak jest ze skilami ? tzn są np tylko 4 skile czy jest np całe drzewko rozwoju itp ? są jakieś drogi rozwoju czy skille rozwijamy po kolei ?

i chyba najważniejsze pytanie - jak z populacją ?

Sam jestem mało doświadczonym graczem , moge ci powiedzieć jedynie :

Do 40 lvl spokojnie sie podexpisz na misjach , tak samo sie ubierzesz.

Są drogi rozmowu , np. humar =>warrior => warlord=>...

skilli jest dużo , zależy jaką profesje obierzesz .

Na oko gra 2 - 3.5 tyś ludzi .

Do farmienia dobry jest dagger , gdyż potem z dual daggerami leci jak wariat ; D

Do 40 są misję potem ubierzesz się w c grade a następnie lecisz gridem ^^

W Lineage 2 poniżej kroniki GoD opłacało się robić spoila , teraz jest to bezsensu , bo nie ma z tego tyle kasy , aby wyżyć ; D . Najlepiej tłuc mobki masowo poprzez Pole.

Informacje dotyczące klas łatwo znajdziesz w necie , wystarczy wpisać frazę "l2 klasy" i masz podane całe drzewka ile ich jest i na co się rozchodzą

Jeżeli chodzi o klasy to bierzesz np. Human Fighter następnie >Rogue , ale teraz masz rozgałęzienie na Daggera "Adventurer" lub Łucznika "Hawkeye" , więc masz ciągle wybór kim chcesz grać ; D

Skilli jest na prawdę dużo , ale nie liczy się ilość a ogarnięcie ich ^^.

Najłatwiejszy solo exp- summoner i nie potrzeba ci innych graczy do partym, a także klasa najtańsza jeżeli chodzi o ładowanie w nią aden. Jeżeli interesuje cię skuteczne solo PvP to Othell Rogue, który także dobrze sprawuje się na solo expa. Jedynym problemem jest to, że to klasa ciężka do ogarnięcia na solo pvp, ale za to chyba najskuteczniejsza, tak samo jak w mass pvp. Więc warto się pomęczyć i ogarnąć jakieś poradniki i gameplaye z tą klasą. Najtrafniejsza rasa do summonera i rouga to dark elf.

Jednak dla początkujących najlepszy będzie Yull Archer rasy Dark Elf. Łatwa do ogarnięcia w pvp tak solo pvp jak i mass pvp, to tez podobnie jest z solo expem gdzie dobrze sobie radzi. Oczywiście to wszystko kosztem wyposażenia, na które wypadało by wypakować trochę aden i oczywiście skuteczność jest na średnim poziomie w każdej dziedzinie rozgrywki w Lineage 2. Sam grałem tą klasą jeszcze za czasów Gracia i dobrze się bawiłem bez specjalnej spiny z powodu trudności czy braku skuteczności w walkach mass pvp.

EDIT

Od GoD to może być trochę lepiej z tym grindem, ale i tak od chyba 80 czy 90 lvl to mamy tylko żmudny, surowy grind rodem z tradycyjnych azjatyckich grind festów.

Ubieranie się we wczesnych fazach gry jest banalne- bo po prostu dostajesz paczkę z itemami za darmo( takie ułatwienie)

O sub klasę będziesz martwił się później

Jeżeli chodzi o klasę to nie mogę Ci niczego polecić,ponieważ nie sprecyzowałeś się :). Jednakże dla początkującego gracza jak najbardziej archer

Z populacją nie jest najgorzej,chociaż często na expowiskach świeci pustkami.

Pozdrawiam

Witam zamierzam pograć w L2 ( ściągam z 4game jest lepszy niż ten z NCsoftu ? )

chciałbym abyście podali mi jakieś info na temat postaci kogo najlepiej wybrać ( + kogo wybrać na sub klase )

na pierwszych lvl itemy zdobywa sie łatwo ? ( np z misji )

czytałem że ta gra opiera się na grindzie - chciałbym zapytać od którego lvl zaczyna się grind ?

na czym najlepiej się zarabia ?

jak jest ze skilami ? tzn są np tylko 4 skile czy jest np całe drzewko rozwoju itp ? są jakieś drogi rozwoju czy skille rozwijamy po kolei ?

i chyba najważniejsze pytanie - jak z populacją ?