Postacie na solo i do jungli

Jakie są postacie na solo topa i do jungli?

Konkretniej? Nie wymienię ci 1/3 postaci. Ogólnie są to tanki, offtanki, bruiserzy i assassyni.

Generalnie każdą postacią możesz zająć każdą pozycję, tylko jest kwestia, że niektóre się do tego bardziej nadają, a niektóre mniej.

Tak jak napisał mój przedmówca na topa/jungle nadają się postacie które mogą sporo wytrzymać, albo szybko zjeść przeciwnika (albo 2 w jednym).

Na jungli dobrze sprawdzają się postacie które w jakiś sposób mają ułatwiony gank (speed boost, dash, doskok na przeciwnika, grab itp.).

Proszę tu kieruj pytania. Oszczędzi to spamu nowymi tematami.

@UP

popieram

Napisz tam. Więcej osób odwiedza tamten temat:) Do jungli w tym patchu dobry jest skarner/maokai/cho gath/lee sin. Jak dla mnie ci najlepsi

Jednoczesnie do jungli jak i solo top polecam Lee sin'a ;) doskok, slow, wykopanie przeciwnika, skok do gracza z druzyny

Lee sin mid line mastah

Generalnie każdą postacią możesz zająć każdą pozycję, tylko jest kwestia, że niektóre się do tego bardziej nadają, a niektóre mniej.Tak jak napisał mój przedmówca na topa/jungle nadają się postacie które mogą sporo wytrzymać, albo szybko zjeść przeciwnika (albo 2 w jednym).Na jungli dobrze sprawdzają się postacie które w jakiś sposób mają ułatwiony gank (speed boost, dash, doskok na przeciwnika, grab itp.).

Karthus na bocie jako ad carry ? :)

Każdego można zrobić na ad carry :) - jak ktoś ma czas.

Jakie są postacie na solo topa i do jungli?