Poszukiwacze Skarbów

Witam wszystkich po małej przerwie,

przejdźmy od razu do sedna. Ten temat ma służyć wynajdywaniu perełek, czyli mmorpg'ów, których nie ma w każdym spisie oraz takich, które nie mają tysięcy graczy. Chodzi mi tutaj o gry niszowe, "indie", amatorskie projekty.

Pamiętajcie, że szukamy "skarbów" - to znaczy nie mogą to być gry nieznane z tego powodu, że są zwyczajnie słabe. Poszukujemy gier oryginalnych, grywalnych, pełnych innowacji i "świeżych" pomysłów.

Nie podawajcie tutaj projektów, które są na etapie art'ów. Jako granice ustalmy, że gra musi być chociaż w stanie alpha.

Może jak pomysł się przyjmie to szefostwo pomyśli nad banner'em "Poszukiwacz Skarbów" pod nickiem. ;]

Chciałbym też prosić, żeby w jednym poście było podane jedno znalezisko, może w ten sposób będzie mniej bałaganu. Do znalezionego tytułu dodajcie link do strony projektu, dwa zdania od siebie i opcjonalnie screen.

Chciałbym w takim razie przedstawić wam na początek tytuł Linkrealms.

68488864.jpg

Gra z założenia ma być w pewnym stopniu reinkarnacją starego UO. Do tego klasycznego systemu z open pvp i full loot'em dodany ma zostać system polityczny, w którym to gracze władają całymi realm'ami.

W obrębie tych krain budują swoje miasta, wybierają swoich przywódców, a w ramach potrzeby walczą również ze swoimi sąsiadami. To wszystko jest okraszone rozbudowanym crafting'iem i dużym naciskiem na ekonomię.

Obecnie Linkrealms jest w fazie CBT.

http://www.linkrealms.com/

http://spellborn.acclaim.com/

Bardzo ciekawa gra... i strasznie niedoceniona... ma naprawe ciekawy system PvP gdzie uklad skilli decyduje o stylu naszej walki :). Gra byla platna ale ze gra malo kto sie interesowal przeszla w darmowa gre :)

http://www.c9online.com.pl/

Jest to MMO ktore pewno bedzie slawne a to przez system walki jaki jest w nim zawarty... ale puki co jest to krzaczkowe MMO dla temu podaje polskie www z fun-side :)

http://www.apb.com

Jest to MMO ktore jeszcze nie jest zbyt popularne... ale bedzie. I moim zdaniem bedzie to MMO ktore bedzie w stanie zagrozic samemu WoWowi :)

Przeczytałem reguły no ale sorry powstrzymać się nie mogę, gra jest w fazie początkowej ale z tego co wiem będzie można tam robić absolutnie wszystko, wykopać dół, zbudować chatę, hodować krówki, twórcy to ci sami którzy kiedyś przyszli tu ze szczerbcem, teraz mają więcej ludzi i robią inny projekt.

Stronka na razie tylko w języku Angielskim ale gra będzie w dwóch językach czyli dodatkowo Polskim http://tribal-legacy.net/

Z całym szacunkiem dla teamu tworzącego Tribal Legacy, ale wszyscy dobrze wiemy, że jak w grze ma być "wszystko" to nie będzie nic. Póki co z tego co udało mi się wyczytać na innych stronach to nie mają oni nawet zalążka własnego silnika, więc od strony programistycznej gra jest goła. Ot, trochę konceptów i pewnie jakaś dokumentacja. Dużo bardziej zaawansowane projekty już upadały (patrz: gdzieś w artykułach leży mój tekst o takich rzeczach). - Mr. Hania

To ja dla przykładu, podam grę, która w środę wychodzi Ob. W azji, wyszło parę wersji, jednak przez grafikę, może być niedoceniona, a jest bardzo rozbudowana, gdzie przez trenowanie, np. blacksmita, otrzymujemy dodatkowy dex, możemy trenować tyle profesji ile chcemy, jest tam wiek, który wpływa na grę gracza, jak i jego warunki fizyczne, przez co, np. grubszy gracz, bd miał więcej hp ;].

http://mabinogi.nexoneu.com/NXEU.aspx

Chłopaki - zwolnijcie.

Żaden z was nie zrozumiał idei, ani zasad TEGO tematu.

Drako chociaż się do tego przyznał i muszę powiedzieć, że jego znalezisko jest wartościowe.

@FreeQ - po pierwsze, jeden tytuł na jeden post.

Po za tym to jest temat o grach NISZOWYCH i o produkcjach indie, a nie temat do zachwalania gier, które trafiły w nasz gust. Jednym słowem kulą w płot trafiłeś tym postem.

Chodzi mi tutaj o gry niszowe, "indie", amatorskie projekty.

Po czym Ty podajesz ABP, Spellborn'a i C9.

indie=/budżet kilku milionów dolarów

@a4eveN - ta sama sytuacja co z FreeQ, chyba nie zrozumiałeś idei tematu, którego celem nie jest ponowne wypisywanie tytułów znanych z dziesiątek spisów gier mmorpg.

Prosiłbym was chłopaki, żebyście edytowali posty jak znajdziecie coś niszowego, nieznanego i jednocześnie wartościowego.

Eeee tak to ja sie ine bawie... dla mnie all MMO z grafa 2D i pixeloza to Tibia(pokemony) dla dzieci :)

Eeee tak to ja sie ine bawie... dla mnie all MMO z grafa 2D i pixeloza to Tibia(pokemony) dla dzieci

A co to ma wspólnego z tematem znowu?

Czytanie ze zrozumieniem to fajna rzecz.

A co to ma wspólnego z tematem znowu?Czytanie ze zrozumieniem to fajna rzecz.

Perelki czy tam niszowe gry zazwyczaj sa nisko budżetówkami... no chyba ze sa slawne w Bangladeszu czy na innym wypidowie o ktorym zapomnial swiat. Gdzie niski budżet gry(nawet silnik graficzny unreal 2.0 kosztuje 350tys zł a to on napedza Lineage2) nie pozwala na zakup dobrego silnika graficznego. W 1 poscie pokazales fotke jak i filmik z gierki.... ja osobiscie od razu naszczałbym na nia cieplym moczem ze względu na jej hmm jak to nazwac... "piekna grafe inaczej" bo nie wazne jaka by to mialo piekna i epicka fabule.. to pixeloza i swiat pokemonow mnie poprostu dobija dla tego nigdy nie szukalem "perelek". Faktem jest tez ze zle zrozumialem temat. Defakto zamiescilem linki do gier ktore po prostu nie ma u nas w spisie bo myslalem ze o to chodzi. Teraz doczytuje dokladnie i widze ze nie o to chodzi :). To tez wina mojego mega lenistwa.(patrz avatar on nie jest tylko po to by byl.. on cos pokazuje)

Mea kulpa zle skumalem dla tego napisalem ze sie nie bawie... so what now?

Zbierajac do kupy kiedy pisze/a ty czytasz

Eeee tak to ja sie ine bawie... dla mnie all MMO z grafa 2D i pixeloza to Tibia(pokemony) dla dzieci

obieraj to jako: Eeee tak to ja sie nie bawie... dla mnie all niszowe MMO to bajka dla dzieci.

mozesz to nazwać aluzja... wiec moze to nie ja mam problemy z czytaniem z zrozumieniem?

Perelki czy tam niszowe gry zazwyczaj sa nisko budżetówkami... no chyba ze sa slawne w Bangladeszu czy na innym wypidowie o ktorym zapomnial swiat. Gdzie niski budżet gry(nawet silnik graficzny unreal 2.0 kosztuje 350tys zł a to on napedza Lineage2) nie pozwala na zakup dobrego silnika graficznego. W 1 poscie pokazales fotke jak i filmik z gierki.... ja osobiscie od razu naszczałbym na nia cieplym moczem ze względu na jej hmm jak to nazwac... "piekna grafe inaczej" bo nie wazne jaka by to mialo piekna i epicka fabule.. to pixeloza i swiat pokemonow mnie poprostu dobija dla tego nigdy nie szukalem "perelek". Faktem jest tez ze zle zrozumialem temat. Defakto zamiescilem linki do gier ktore po prostu nie ma u nas w spisie bo myslalem ze o to chodzi. Teraz doczytuje dokladnie i widze ze nie o to chodzi . To tez wina mojego mega lenistwa.(patrz avatar on nie jest tylko po to by byl.. on cos pokazuje)Mea kulpa zle skumalem dla tego napisalem ze sie nie bawie... so what now?Zbierajac do kupy kiedy pisze/a ty czytaszobieraj to jako: Eeee tak to ja sie nie bawie... dla mnie all niszowe MMO to bajka dla dzieci.mozesz to nazwać aluzja... wiec moze to nie ja mam problemy z czytaniem z zrozumieniem?

Nie dziwi mnie specjalnie, że nie zrozumiałeś tematu.

Aluzja oczywiście wyszła Ci genialnie. Sugerowanie, że grafika ma wpływ na stopień skomplikowania gry, a co za tym idzie na wiek potencjalnych graczy jest zupełnie bezbłędne.

O wiele częściej bywa tak, że nowe gry wydawane przez duże firmy są idiotycznie prostymi produkcjami opakowanymi w ładną grafikę. Takie typowe gówno dla mas.

Chciałbym również pogratulować szukania fabuły w grze mmorpg, której tam z zasady nie ma.

(GW,DDO mogłyby stanowić wyjątek, ale tak naprawdę to są co najwyżej grami Online RPG)

Temat jest o grach niszowych, więc jeżeli już to pojąłeś to weź sobie do serca ponownie moje pytanie: Co ma to co przed chwilą napisałeś do tego tematu?

Nie lubisz gier z grafiką 2D bądź grafiką, która nie spełnia jakiś tam Twoich standardów - w porządku.

Oddajesz mocz na monitor, gdy widzisz grę typu Linkrealms - w porządku, ale tutaj nikogo to nie obchodzi, bo temat dotyczy czegoś innego.

Oczywiście rozumiem, że liczba postów jest bardzo ważna i w ogóle pewnie podnosi samoocenę, ale może czasami warto przemilczeć jakiś temat, w którym nie ma się nic wartościowego do przekazania.

WTF? Spawn, Yanglegend, to się zaraz w kłótnie przerodzi, a ja nie mam najmniejszego zamiaru was potem uciszać. Wszelkie spory na PW.

Temat dotyczy Gier z MAŁYM budżetem, ale wnoszących coś NOWEGO, GIER INNOWACYJNYCH, 1 POST, 1 GRA. Takie to cholera ciężkie? -.O"

Jak dalej tak będzie szło, zamykam temat.

Ether Fields

http://ether-fields.blog.pl/

Polska gra fantasy 3d. Z tego co wyczytalem zabieraja sie od d... strony, ale dodaja ciekawe funkcjonalnosci, jak oblsuga gg czy irca w grze. Dodatkowo powstaje autorski engine z obsluga jezyka skryptowego, edytor swiata itp. Grafika takze preentuje sie ladnie, niestety mi sie nie udalo odpalic z powodu bledow opengl.

Gra wedlug mnie jeszcze w stadium pre-alfa, ale chyba cos sie ruszylo z racji ogloszenia konkursu na najlepsze lokacje stworzone za pomoca ich silnika.

"Póki co z tego co udało mi się wyczytać na innych stronach to nie mają oni nawet zalążka własnego silnika".

Dlatego, że nie piszemy swojego silnika...

http://www.havenandhearth.com/portal/

Gra 2 studentów informatyki ze Szwecji. Projekt w konwencji full sandbox - to znaczy, iż każde zabudowanie, narzędzie, broń jest dziełem graczy i ich inwencji.

Osobiście nie grałem, ale z założenia wygląda na grę podobną do wurm'a online.

Piszę w tym temacie chociaż nie jest on nowy ale myślę że nie ma sensu zakładać drugiego takiego samego :)

Przedstawiam wam grę mmo-arcade Remnants Of Skystone - w pełni rozgrywaną za pomocą strony Kongregate (darmowe gry online).

Gra jest o tyle ciekawa, że zbudowana jest praktycznie na samych questach które napędzają fabułę. Można grać single lub w co-op'ie co daje większą frajdę :P

W grze istnieją trzy profesje (każda z nich ma inne umiejętności): Ferrick - odpowiednik woja, taki spider-man, wspinanie się po ścianach, "chodzenie" po suficie. Astronauta - jak sama nazwa wskazuje ma coś podobnego do Jet-Packa - pozwalającego latać, atakuje z dystansu czymś "paro podobnym". Ostatnią profesją jest Crag ( ten to dopiero spider-mana przypomina) ma linę zamiast ręki (coś w rodzaju Bionic Commando) pozwalająca na "huśtanie się" oraz atak z dystansu.

W grze istnieje jednak opcja konta Premium która daje ogromną ilość questów, skilli, itemów - i nie jest tania, miejmy nadzieję że szybko się to zmieni...

Strona oficjalna gry: http://www.remnantsofskystone.com/

Aby zagrać należy zarejestrować się na stronie www.kongregate.com

Zapraszam do gry

http://fonline2238.blogspot.com/

Stary, dobry Fallout2 w świecie Multiplayer...

Gra różni się wszystkim od tych nam znanych MMO

Otwarte PvP, Full loot, wspaniały klimat...

Grając w to, można poczuć się, jak w Postnuklearnym świecie. Polecam sprawdzić, jednak gra wymaga wersji Single.

Witam wszystkich po małej przerwie,

przejdźmy od razu do sedna. Ten temat ma służyć wynajdywaniu perełek, czyli mmorpg'ów, których nie ma w każdym spisie oraz takich, które nie mają tysięcy graczy. Chodzi mi tutaj o gry niszowe, "indie", amatorskie projekty.

Pamiętajcie, że szukamy "skarbów" - to znaczy nie mogą to być gry nieznane z tego powodu, że są zwyczajnie słabe. Poszukujemy gier oryginalnych, grywalnych, pełnych innowacji i "świeżych" pomysłów.

Nie podawajcie tutaj projektów, które są na etapie art'ów. Jako granice ustalmy, że gra musi być chociaż w stanie alpha.

Może jak pomysł się przyjmie to szefostwo pomyśli nad banner'em "Poszukiwacz Skarbów" pod nickiem. ;]

Chciałbym też prosić, żeby w jednym poście było podane jedno znalezisko, może w ten sposób będzie mniej bałaganu. Do znalezionego tytułu dodajcie link do strony projektu, dwa zdania od siebie i opcjonalnie screen.

Chciałbym w takim razie przedstawić wam na początek tytuł Linkrealms.

68488864.jpg

Gra z założenia ma być w pewnym stopniu reinkarnacją starego UO. Do tego klasycznego systemu z open pvp i full loot'em dodany ma zostać system polityczny, w którym to gracze władają całymi realm'ami.

W obrębie tych krain budują swoje miasta, wybierają swoich przywódców, a w ramach potrzeby walczą również ze swoimi sąsiadami. To wszystko jest okraszone rozbudowanym crafting'iem i dużym naciskiem na ekonomię.

Obecnie Linkrealms jest w fazie CBT.

http://www.linkrealms.com/