Poszukiwana ekipa tworząca gry

szczerze nie wiem na co liczyłem pisząc post tutaj (zmylił mnie napis mmorpg w domenie), najwyraźniej czytanie samego nagłówka i nie umiejętność czytania między wierszami dla użytkowników tego forum to wielki problem. Nie było tematu, tradycyjnie znalezienie pracowników i stawianie wymagań to najwyraźniej jest jedyna droga, szkoda bo w cywilizowanych krajach ludzie traktują się po partnersku a tu wolą relacje pracodawca-pracownik.

Czyli poszukujesz murzynów, którzy odwalą za ciebie całą robotę, bo ty nie posiadasz żadnych umiejętności, tak?

Po pierwsze, przypuszczam, że nie zdajesz sobie sprawy jaki jest ogrom pracy przy takim tytule.

Po drugie, piszemy wszystko od 0 czy opieramy się na jakimś gotowym silniku? Jeżeli to drugie to wypadałoby mieć licencję (oczywiście odrzucam silniki pokroju OGRE).

Po trzecie, co oferujesz? Wydaję Ci się, że doświadczenie w mmo w jakikolwiek sposób pomoże w stworzeniu własnego tytułu? Guzik prawda.

Nie odbieraj tego komentarza jako krytykę, po prostu uświadom sobie, że od chęci do stworzenia czegoś jest na prawdę długa i wyboista droga. Ekipy nie zbierzesz, no chyba, że mówimy o ludziach którzy potrafią napisać kalkulator odpalany w CMD.

Z darmową "ekipą" nie wytworzycie nic wartego uwagi.

Wybacz, ale Twoje doświadczenie to brak doświadczenia :)

Najpierw pieniądze, potem myślenie. Ale jeśli nie masz swoich do zaryzykowania, to czemu ktoś miałby zaryzykować swoje?

Jeśli musisz rejestrować się po forach żeby szukać "ekipy", to nie masz również widocznie żadnych znajomych w branży.

Moim zdaniem strata czasu i wysiłku dla wszystkich zainteresowanych.

Sorki, ale takie są realia - pracuję w branży wytwarzania wszelkiego rodzaju oprogramowania od blisko 10 lat, więc coś tam wiem ;)

Żeby zrobić swoją grę masz trzy drogi do wyboru.

1.Nauczyć się projektować gry,programować i tworzyć grafikę.

2.Napisać GDD (Game Design Document) i zlecić produkcję jakiemuś studiu. Aha i przedtem musisz wygrać w lotto albo ukraść fundusze.

3.Napisać ganialny projekt ,opatentować go i znaleźć inwestora (praktycznie nie możliwe).

szczerze nie wiem na co liczyłem pisząc post tutaj (zmylił mnie napis mmorpg w domenie), najwyraźniej czytanie samego nagłówka i nie umiejętność czytania między wierszami dla użytkowników tego forum to wielki problem. Nie było tematu, tradycyjnie znalezienie pracowników i stawianie wymagań to najwyraźniej jest jedyna droga, szkoda bo w cywilizowanych krajach ludzie traktują się po partnersku a tu wolą relacje pracodawca-pracownik.