Poszukiwana klawiatura przewodowa, al'a accutype z lenovo y510p

Witam serdecznie,

Przyszedł czas zakupowy nowych klawiszy do mojego PC'ta.
Kilka lat temu posiadałem lapka Lenovo Y510p z klawiaturą która była dla mnie idealna. Klawisze miłe w dotyku, dobrze ułożone i o świetnym miękkim lecz zdecydowanym kliknięciu. Podświetlenie także robiło robotę.

Klawiatura miała świetną cechę bycia cichą, na czym szczególnie mi zależy.

Niestety po poszukiwaniach w sieci i stacjonarnych sklepach, nie jestem w stanie nigdzie znaleźć sprzętu w podobnych charakterze do mojego PC'ta.

Tu się rodzi moja prośba pomocy w poszukiwaniach w/w sprzętu.
Z góry dzięki :)

Microsoft Surface Keyboard Bluetooth ale nie ma to jak mechanik na czerwonych lub niebieskich przełącznikach + gumki.

Mechanika mam, do grania jest ok. niestety do pisania i multimedialnego użycia zdecydowanie lepiej wspominam klawiaturę o której pisałem.

Główną wadą mechanika jest głośność, nawet z gumkami które niestety zbyt dużo nie dają. Charakterystyczny dźwięk jest przyjemny niestety nie dla innych użytkowników pomieszczenia :P

Mechanika mam

Którego?

Taka zwykła cicha płaska to spoko jest

https://www.morele.net/klawiatura-a4-tech-x-slim-kv-300h-334477/

A cicha i uniwersalna do grania jak i pisania to Cougar 200k zdecydowanie, przyciski typu X-scissors a nie jakaś podrzędna membrana robią tej klawiatury solidny kawałek sprzętu na długo :P

Witam serdecznie,

Przyszedł czas zakupowy nowych klawiszy do mojego PC'ta.
Kilka lat temu posiadałem lapka Lenovo Y510p z klawiaturą która była dla mnie idealna. Klawisze miłe w dotyku, dobrze ułożone i o świetnym miękkim lecz zdecydowanym kliknięciu. Podświetlenie także robiło robotę.

Klawiatura miała świetną cechę bycia cichą, na czym szczególnie mi zależy.

Niestety po poszukiwaniach w sieci i stacjonarnych sklepach, nie jestem w stanie nigdzie znaleźć sprzętu w podobnych charakterze do mojego PC'ta.

Tu się rodzi moja prośba pomocy w poszukiwaniach w/w sprzętu.
Z góry dzięki :)