Poszukiwane Anime z super mocami

Witajcie, ostatnio dość nudno jest, a oglądanie 1 odcinka fileru od Fairy Tails doprowadza mnie do szału dlatego przybywam z prośbą o ciekawe propozycje co do anime. Głównie interesuje mnie anime z super mocami. Może być okraszone humorem oczywiście. Oto lista, które widziałem i szukam podobnego:

- Naruto

- DB ofc...

- Fate

- Hunter x hunter

- Fairy Tail

- Kill la Kill

- Attack on Titan

- Blood Lad

Proszę o jakieś ciekawe propozycje. Mogą być to krótkie serie lub lekkie tasiemce, ale do One Piece zabieram się już długo, przeraża mnie ilość odcinków ;D

słabo znam się na anime bo interesuja mnie tylko perełki w moim odczuciu ale klimat wlasnie lubie jak ty i 90% z tego co tutaj napisałeś oglądałem i praktycznie tylko to więc te 10% to Bleach którego nie wymieniłeś/oglądałeś. Jeżeli nie oglądałeś polecam bardzo mocno [przez pierwsze 5 odcinków możesz być lekko negatywnie nastawiony ale po 20 odcinku nie chcesz zrobić sobie przerwy ^^ ]

Kyoukai no Kanata - krótkie i ciekawe. Ao no exorcist - mniej ciekawe, ale ma swoich zwolenników. Death Note - nie ma tu stricte magicznych mocy, ale klasyk, więc polecam. Full metal - wiadomo. Sword art online - tylko 1 sezon, bo drugi (Gun gale) to imo porażka.

Slayers, Code Geass, Basilisk, Hellsing, D.Gray-man, Claymore, Soul Eater

one piece jedyny słuszny tasiemiec, może magi aczkolwiek pierwsze dwa odcinki zamulają, soul eater.

Hmm, myślę, że takie pozycje mogą ci odpowiadać:

- Akame ga Kill!

- Darker than Black

- Sword Art Online (2 części)

- Log Horizon (2 części)

- Magi (2 części)

- No game No Life

- Tokyo Ravens

- Noragami

- Shingeki no Bahamut: Genesis

Wyżej wymienione to takie najbardziej pasujące pod twoją kategorie, z tych "mniejszych" i bardziej różniących się do twoich wymagań mogę podać:

- Trinity Seven

- Tokyo Ghoul

- Kokoro Connect

- Strike the Blood

- Wszystkie części Monogatari (Bakemonogatari -> Nisemonogatari -> Monogatari Series: Second Season - > Hanamonogatari -> Tsukimonogatari).

- K (Project)

- Hitsugi no Chaika

- Densetsu no Yuusha no Densetsu
@Edit: Literówka.

Sword Art Online - hmm umiejętności broni, może być? Anime jest osadzone w świecie gry mmorpg. Najlepsze anime 2012 roku oraz osobiście moje ulubione.

11 eyes- w sumie tego anime nie powinno się opisywać tylko obejrzeć :) Idealnie pasuje do twoich aktualnie obejrzanych anime.

Hmm może spróbuj Shingeki no Bahamut: Genesis? Są tutaj demony, anioły, smoki, więc te "super moce" też są ^^
http://www.animezone.pl/odcinki-online/shingeki-no-bahamut-genesis

Dziwię się że nikt nie wspomniał o One Piece? :D

---

I wat a gdzie się podziały serie Toaru ( Majutsu no Index i Kagaku no Railgun)(po 2 sezony + film)?

----

Jeśli lubisz trochę dłuższe anime to polecam Katekyo Hitman Reborn! - jak dla mnie perełka którą trzeba obejrzeć a następnie ostatni Arc doczytać w mandze.

-----

Plus polecam jeszcze jedno anime - Ixion Saga - też całkiem przyjemne :)

-

Poza tym wszystko co wymienił już Xaven - dobra robota ;)

Super, dzięki wszystkim za propozycję. Co do niektórych to zapomniałem jeszcze ofc dopisać full metala, wszystkie serie, death note tez oglądałem, ale tak jak sam napisałeś nie ma tam zbytnio ostrej nawalanki :D
Po zobaczeniu zwiastuna Kyoukai no Kanata nabrałem ochoty na obczajenie tego tworu :)
Akame ga Kill, również wygląda apetycznie. Tak więc teraz już będę miał zajęcie na wolne chwile :)

Thx wszystkim

Toaru Majutsu no Index/Toaru Kagaku no Railgun

Witajcie, ostatnio dość nudno jest, a oglądanie 1 odcinka fileru od Fairy Tails doprowadza mnie do szału dlatego przybywam z prośbą o ciekawe propozycje co do anime. Głównie interesuje mnie anime z super mocami. Może być okraszone humorem oczywiście. Oto lista, które widziałem i szukam podobnego:

- Naruto

- DB ofc...

- Fate

- Hunter x hunter

- Fairy Tail

- Kill la Kill

- Attack on Titan

- Blood Lad

Proszę o jakieś ciekawe propozycje. Mogą być to krótkie serie lub lekkie tasiemce, ale do One Piece zabieram się już długo, przeraża mnie ilość odcinków ;D