Poszukiwania rpga

Dominol. bez mrugniecia okiem odrzuciles 3 najlepsze gry, ktore wymienilismy, a mowie tutaj o Baldur's Gate 2, Torment i KoTOR (ktory wciaga jedna dziurka od nosa tego pseudo MMORPG). Ale za to napaliles sie na Dragon Age 2, to mogles z marszu zaznaczyc, ze szukasz siekanki, a nie gry RPG, wtedy byloby latwiej cos polecic. Jak wiec ma byc sieczka, to pograj w Diablo albo Titan Quest.

Co do Tormenta, moze trailer i smieszny, ale jak dobrze pokazac na trailerze gre z tak dawnego okresu, do tego z gatunku RPG, gdzie rozgrywka zostala przedstawiona w rzucie izometrycznym, a sekwencje animowane(przerywniki filmowe) nie moga cieszyc sie uznaniem (choc w dniu premiery nie bylo zle...). Ciezko zrobic dobry trailer takiej gry, do tego z tamtego okresu. Produkcja ta nastawiona jest na fabule, dialogi, odgrywanie postaci, a walka to tylko dodatek, ktory rownie dobrze moglby zostac usuniety, a mimo tego sama gra duzo by nie stracila. Jedna z najwiekszych gier w dziejach, dla mnie najlepsza, ale ty nie chcesz jej dac szanse, bo ma smieszny trailer. A co sie nie podoba w BG2?

Mam propozycje - napisz czego oczekujesz od gry RPG, bo niczego konkretnego nie napisales, a wiec mozemy walic glowa w mur, zgadujac i rzucajac pozycjami, a tobie i tak si enie spodobaja, bo nie napisales nam czego od gry oczekujesz. Wypisz jakie ma posiadac cechy, co ci si epodoba, a co nie.

Ja często po prostu testuje dema na onlivie - nie trzeba nic ściągać, ale gier jest dosyć mało...

Jeżeli mam być wybredny? Prawdziwy klimat fantasy ewentualnie coś ala średniowiecze, nie chodzi mi do końca o fabułę, tylko o sam klimat w którym gra się odbywa, i mocno rozbudowany interface... Masz rację, dokładnie jeszcze raz przejrzę wszystkie gry, bo trochę ignorancko to potraktowałem...

Według mnie najlepszym wyborem byłby dragon age

Ja ci polecam coś ze starszej pułki

Vagrant Story - 25 minutowy gameplay

(Gra Bardzo dobra jeśli nie zraża cię Grafika to zagraj Jest Bardzo dużo Broni gra jest Bardzo trudna dla nowych graczy ale gdy ją opanujesz to się nie zawiedziesz gra jest długa

System craftinug łączenia broni Wszystko w niej jest ale gra jest bardziej dla weteranów którzy Myślą bo gra jest trudna)

Dalej Final Fantasy 7.8.9 Super fabuła Super System walk Combosy Bossowie :) piękna gra do Final fantasy wracam co jakiś czas i nigdy sie nie nudzi

Chrono Cross Wspaniała gra porównywalna do Final fantasy po prostu Super

tee gry ci polecam i nie zrażaj się grafiką

A więc szukam czegoś miłego do poklikania w nudne wieczory. W kwestii kształtu tego rpga jestem dosyć otwarty - walcie wszystko, zależy mi tylko na dwóch cechach:

- Naprawdę ciekawy i rozbudowany rozwój postaci

- Klimat (Może być mroczny, bajkowy - chłonę wszystko)

Zastanawiam się nad:

- Fable III

- Oblivionem

- Dragon Age

Ewentualnie który z tych 3 tytułów jest najciekawszy?