Poszukiwania rpga

A więc szukam czegoś miłego do poklikania w nudne wieczory. W kwestii kształtu tego rpga jestem dosyć otwarty - walcie wszystko, zależy mi tylko na dwóch cechach:

- Naprawdę ciekawy i rozbudowany rozwój postaci

- Klimat (Może być mroczny, bajkowy - chłonę wszystko)

Zastanawiam się nad:

- Fable III

- Oblivionem

- Dragon Age

Ewentualnie który z tych 3 tytułów jest najciekawszy?

Z tych trzech, to raczej poziom podobny, choc nie gralem w Fable 3. Oblivion jest cholernie nudny, a Dragon Age nie moze pochwalic sie dobra fabula (zrszta sam Oblivion tez nie). Plusem Dragon Age jest w miare klasyczne podejscie do tematu, to taki pomost pomiedzy nowymi rpgami, a klasycznymi, wiec jesli wybierac z tych 3 gier, to ja bym ulokowal swe nadzieje w DA.

Choc i tak lepiej zagrac w jakiegos klasyka, bo jesli nie grales w takiego Tormenta, to go oczywiscie z czystym sercem polecam. Najlepsza gra ever xD.

Ja jeszcze od siebie mogę polecić Drakensag- a, tylko oczywiście nie tego przez przeglądarkę, oraz Neverwinter Nights 1 i 2.

A z tych trzech najbardziej podszedł mi Dragon Age, na drugim Oblivion, a Fable 3 jest fajny do czasu zostania królem, potem nuuuuda.

@DOWN

W Skyrim nigdy nie patrzyłem na fabułę :D, ja wolałem zwiedzać świat i robić zadania poboczne.

rpga powiadasz polecę ci Dragon Age 2 , risen 2 , Skyrim ( fabuła troche nudnawa ) , diablo 3 , kingdoms of amalur , two worlds1-2 , sacred 1-2 ,

Dziwię się że jeszcze nie było Classic Packa ;): Fallout 1,2, Baldury, Planescape, itd. Obliviona zostaw i Skyrim i Morrowind biją go o lata świetlne.

Deus Ex, i Deus Ex Human Revolution, super klimatyczne gierki, z dobrym systemem rozwoju postaci. Mass Effect, niestety, pierwsza część zasysa, ale polecam przez nią przebrnąć. No i dziwne, że nikt Gothica nie wymienił.

Skyrim na moim sprzęcie nie pójdzie...Risen 2 odpada (Odrzuca mnie ten klimat), Diablo III (Poczekam aż stanieje :P) zastanawiam się nad Kingdoms of Amalur (Jak tam jest z fabułą, klimatem?), Dragon Age 2 już zamówione, two worlds chyba odłożę na później... a klasyki to oddzielny temat Dzięki za pomoc

Deus Ex - nagrałem się jak u brata ciotecznego byłem :P

Mass Effect - Po prostu nie (złe wspomnienia)

Gothica oczywiście znam od lewej do prawej (prawie, bez zmierzchu bogów)

Amalur jest tylko po angielsku. Fajna, zręcznościowa nawalanka, z bardzo dobrym systemem rozwoju postaci. Jakoś specjalnie długo nie grałem, ale polecam. Klimat fableowaty, czyli dobry.

Może by tak Sacred 2 ?

Jak już się zastanawiasz nad oblivionem, przejdź najpierw poprzednie odsłony.

Jeśli się zagłębisz w fabułę serii The Elder Scrolls ( np. Oblivion), to okazuje się naprawdę fajna. Do tego jak dla mnie najlepszy system walki z jakim w życiu miałem do czynienia. Spędziłem przed kolejnymi częściami wiele godzin, więc polecam Ci te serie :)

Myślę, że alpha protocol był by ok jeśli lubisz historie w stylu złego masterminda z białym kotem siedzącego na fotelu i jego przeciwieństwa czyli Pana agenta z zezwoleniem na zabijanie

hmm... Jeśli chodzi o mnie, to bym ci radził Path of Exile, niestety dojdzie do otwartej bety w połowie sierpnia (chyba, że masz wolne 10$ na karcie kredytowej)

Path of Exile :

• 6 Klas do wyboru (Marauder,Templar,Witch,Shadow,Ranger,Duelist)
  • Wielkie drzewo pasywne odpowiadające za statystyki naszej postaci (ponad 1000 punktów pasywnych)
  • Niezależny system umiejętności (niezależny od klasy)
  • Kamienie kluczowe, które znacznie zmieniają rozgrywkę (Chaos Innoculation -> znaczny bonus do punktów tarczy energetycznej, ale za to postać może mieć maksimum 1 punkt życia, Eldritch Battery -> cała tarcza energetyczna przerzucona jest na manę)

Możliwości masz tyle, że nawet kalkulatorem nie zliczysz....

A jeśli chodzi o gry z twojej listy to stawiałbym chyba na Obliviona. Grało się nieźle, wraz z pairoma modami gra może być naprawdę ciekawa i znacznie mniej nużąca.

- Deadly Reflexes

- Midas

- Kubos Leveling...

modów jest sporo, polecam zajrzeć do Nexusa...

...Dragon Age 2 już zamówione,

Błąd, Dragon Age 2 to kaszana straszna, sto razy lepszy jest Dragon Age 1 + dodatek "Przebudzenie" (pełnowymiarowy dodatek, nie DLC).

dragon age 2 jest znakomite i polecam , Amalur jest właśnie po angielsku ale fabuła ma nawet nawet powiem ci tylko że gra sie tam pewnych wybrańcem który oszukuje przeznaczenie , Deus Ex Human Revolution jak powiedział warcraft jest zacne , ten klimat no i interakcja z otoczeniem . Polecę ci też space siege i neverwinter nights 2

Risen 2 Mroczne Wody.

Ja bym Ci polecił (kolejność przypadkowa):

- Seria Gothic, szczególnie niedoceniany Gothic III, którego przejście zajmuję masę czasu i dostarcza masę przyjemności.

- Seria Risen, z naciskiem na Risena 1, jeśli podobał Ci się wyżej wymieniony Gothic, jeśli zaś lubisz klimaty piratów, to Risen 2 (mi osobiście nie podszedł).

- Dragon Age, grałem w "jedynkę" i była cholernie wciągająca, czułem się, jakbym grał w coś pokroju Baldur's Gate'a.

- Neverwinter Nights kładzie nacisk raczej na walkę, niż dialogi, chociaż klimat ma świetny. W Nwn II nie grałem, nie wypowiadam się.

- Baldur's Gate, IceWind Dale i Planescape: Torment to chyba oczywiste, nie? : >

- Fallout 1-3 + dodatki/dlc/jak to się dziś zwie do trójki też oczywiste.

- Deus Ex, jedynka jest niesamowita. A ta grafika tylko dodaje jej klimatu, gorąco polecam.

- Two Worlds 2 na pierwszy rzut oka wydal mi się fajny, choć mówiąc szczerze w niego nie grałem. Ale zamierzam.

- Knights of the old Republic, nie, nie chodzi mi o MMORPG o podobnym tytule, ale o singlowego rpg produkcji Obsidian sprzed paru lat. Pamiętam, że jedynka wciągała jak cholera, w dwójkę niestety nie miałem okazji zagrać i pewnie nigdy już nie zagram. Ale jedynkę wspominam ciepło, rewelacyjna gra.

Do tego, jeśli lubisz czasem powalczyć, poleciłbym Ci Dungeon Siege'a. Jakaś tam fabuła i trochę dialogów jest, ale nieliniowości z tego co pamiętam - nie. Aha, no i może nie są to za bardzo RPG, choć tak naprawdę to pojęcie jest dość szerokie, ale poleciłbym Ci również gry z serii Penumbra. Oczywiście jeśli lubisz horrory. Dużo czytania, dużo myślenia i czasem, ale tylko czasem wymagają zręcznych łapek.

Fallout 3 / New Vegas , grałem i wciąga. Stalker Czyste Niebo , klimat jak najbardziej. W Dragon Age : Początek + Odrodzenie zacząłem grać z nudów , skończyłem z pełną satysfakcją i bananem na twarzy. Spróbuj może także Divinity 2 , które wyróżnia się z innych RPGów tym , że w ,,late gamie" można zamieniać się w smoka (!) , minus taki , że nieczęsto i niezbyt długo. Jade Empire - jeżeli lubisz azjatyckie klimaty , jak najbardziej - Taktyczna walka , trochę myślenia. Kingdoms of Amalur - Jak dla mnie gra jest świetna. Bardzo dynamiczna walka , w fabułę się zbyt nie zagłębiałem , ale siekanie daje mnóstwo frajdy. Wiedźmin 1 - Dość dobra , jeżeli nie lubisz się zbyt wysilać przy walce. Wygląda ona mniej więcej tak : Klick , (1,5 sekundy) , Klick , (1,5 sekundy) , Klick , Drugi klick. Wiedźmin 2 - przechodzę go w tym tygodniu 4 raz i dalej ze świecącymi oczami i triumfalnym wyrazem twarzy. Wiesiek 2 jest ŚWIETNY! Duużo walki która jest w 100% zręcznościowa - dobry dobór Znaków , częste uniki , umiejętność doboru odpowiednich mikstur przed walką , po prostu genialnie. Sacred 1 + Podziemia & Dwójeczka - Grałem dłuuuuuuuuugo , i uważam że spędziłem wspaniałe chwile grając w te gry. Dwójka może odrobinkę zawiodła , ale co z tego. I tak jest dobra. Mam nadzieję że znajdziesz czoś dla siebie :D (Btw , Też czekam aż ceny Diablo 3 troszkę ochłoną :) )

Ojojojoj ile pisania:

Amalura kupię jak stanieje jeszcze bardziej albo w magiczny sposób przybędzie mi kasy

Sacred 2 - z gameplayów takie nijakie

Alpha protocol - ciekawe, ale przy tylu ciekawych tytułach TPP sobie odpuszczę...

Path of Exile - jedyny minus to te beta testy, wolałbym takimi zabawami się jnie zajmować

Space siege i neverwinter nights 2 - 1.Nie 2.Troszeczkę grafika odrzuca

Risen 2 - było, naprawdę problemem jest przeczytanie tego co było wcześniej i uzasadnienie swojego polecenia?

Gothic- j.w ,

Dragon age - może i ciekawie było by zagrać w dwie części pod rząd , ale napaliłem się już na dwójkę

Neverwinter nights - grafika, nie chodzi tu o jej jakość, tylko po prostu mi się nie podoba

Baldur's Gate - nie

Planescape - rozumiem, takie chore lata ale trailer jest co najmniej śmieszny

Fallout 1-3 (Aż tak źle ze mną nie jest)

Było, było

Knights of the old Republic - chyba wolałbym w mmorpga zainwestować

Horrory? Podziękuje

Divinity 2 - podoba mi się

Jade Empire - na "potem"

Coraz bardziej wierci we mnie dziurę ochota na KoA

Wiedźminy - grałem

Niedługo zrobicie ze mnie pirata :P

Oj tam pirata... Jak mój kolega mawia : ,,Nie lubie kupować kota w worku. Tak poza tym to przecież tylko Testuję"