Poszukuję gildii na serwerze Gandara. Przeniosłem się z Blacktide jakiś czas temu, bo na WvW nic się tam nie działo i w sumie wolałem bardziej zaludniony serwer - wiadomo, im więcej ludzi, tym więcej się dzieje, szczególnie po wkroczeniu na tereny z dodatku, a to właśnie masa ludzi biegających dookoła i robiących różne rzeczy jest tym, co cenię w MMO. A dlaczego jej w ogóle szukam? Bo chcę zacząć robić end-gameowe rzeczy, poza tym w grupie raźniej. Liczę też, że nauczę się jakichś przydatnych rzeczy np. grania daną klasą, jakichś taktyk, jak zarabiać itd. Nie ukrywam też, że chciałbym wreszcie porobić jakieś high levelowe dungeony/raidy/co tam tylko jest. Zastanawiam się też nad graniem gildyjnym w ESO/WoW Elysium, jednak na razie GW2 jest na pierwszej pozycji.
Jeśli chodzi o lubiany content, to nie ma konkretnych wymagań, choć nie ukrywam, że najbardziej zależy mi na PvE, przynajmniej do czasu, aż wygearuję sobie postacie i nabiję trochę achievementów. W drugiej kolejności stawiam WvW, bo masowe walki to coś, co lubię najbardziej. Na trzecim miejscu standardowe PvP - lubię je i są miłe, ale jedynie ze zgranym teamem i po pewnym czasie, gdy jest się już wdrożonym w rozgrywkę, a po tych wszystkich przerwach tego mi trzeba. Wreszcie na końcu może być RP - nie jestem fanem, ale czasem dla odmiany można spróbować, bo tworzą się fajne rzeczy.
Postaci mam kilka na max levelu, jednak nie są one wygerowane tak jakbym chciał. Najbardziej zaawansowany pod tym względem jest Thief, dla którego mam kilka elementów Ascended. Reszta postaci zazwyczaj ma albo full zerk exotici albo mieszane, bo po osiągnięciu max levela, nie gearowałem ich. Posiadane postacie na maks lvl to: Thief, Elementalist, Necromancer, Warrior oraz Guardian. Obecnie leveluję Mesmera, następnie wezmę prawdopodobnie za Revenanta/Rangera.
Do tej pory byłem w kilku gildiach. Na Blacktide były to:
- ZMA - mała, miła gildia, porobiliśmy trochę dungeonów i pobiegaliśmy po WvW, ale nie ma tam za dużo do roboty.
- AIWE - bardzo dobra, zaawansowana gildia, w której z jakiegoś powodu ciężko było mi się odnaleźć - czułem się jakoś zbyt oficjalnie, nie nawiązałem kontaktu z ludźmi. Widziałem jednak, że gildia ma masę osiągnięć praktycznie na każdym polu w grze - wszechstronność i zróżnicowanie to coś, co bardzo mi się tam podoba i może gdybym się lepiej wdrożył, zostałbym na dłużej.
Na Gandarze:
- Next Rebel - gildia, w której chyba najlepiej się bawiłem, choć niezbyt długo. Nie było tam za dużo PvE, co mi trochę doskwierało, ale takie jest założenie NR. Walki i zorganizowanie mi się podobało, sparingi i wszystko - problem w tym, że miałem beznadziejne połączenie i takie lagi, że nie mogłem odpowiednio reagować, przez co szlag mnie trafiał i nie miałem żaden frajdy z gry. Głównie przez to znowu odłożyłem GW2. Na ile lepiej jest teraz, nie wiem, bo nie mam możliwości wymiany obecnego internetu, ale prawdopodobnie lepiej, choć od tamtej pory nie walczyłem w dużych bitwach WvW w GW2. Jedyną wadą, jaką odczuwałem był brak większej różnorodności - WvW jest fajne, ale czasem nie chce się go robić cały czas, a w GW2 jest też masa innych aktywności do roboty w drużynie.
Dopasuję się do wymagań gildii jeśli będzie trzeba. Lubię grać bardziej team-based postaciami niż czystym dps'em, choć nie ukrywam, najchętniej nauczyłbym się grać dobrze Thiefem, ale wiem, że rzadko kiedy jest przydatny drużynie. Własny poziom umiejętności określam na dość średni - wbiłem ten cap na kilku postaciach, trochę nimi pograłem, ale głębiej żadnej nie wymasterowałem. Jedynie Thiefa i Warriora ruszyłem bardziej, ale nic ponad przeciętność.
Co do skakania między serwerami, to wiem, że jest opcja przejścia na inny dwa razy dziennie, więc jakby co, na Blacktide też mogę się pojawić i grać.
Jeśli chodzi o programy do komunikacji, to obecnie korzystam wyłącznie z Discorda, bo jest równie wygodny co TS, nie sprawia żadnych problemów podczas grania i ma sporo dodatkowych funkcji.
Jeśli znacie jakieś gildie na Gandarze/Blacktide lub do nich należycie, a rekrutacja jest otwarta, dajcie znać w tym temacie, będę wdzięczny.