Poszukiwany, poszukiwana

Witam, witam.

Jako iż lekko niefortunnie się "opaliłem" i raczej nie ma mowy o wyjściu gdziekolwiek naszła mnie chęć na katowanie anime.

Pooglądałem sobie 2 szkolno-romansowo-komediowe serie (Tonari no Kaibatsu-kun i Ichigo 100%) i stwierdziłem, że oglądało się je szybko i przyjemnie.

No więc, a więc zwracam się z prośbą o polecenie czegoś podobnego (tylko błagam niech nie atakuje słodkością z każdej strony i nie wywołuje wymiotów tęczą).

Z góry arigatou.

Suzuka, Toradora

Sukitte Iinayo.

Toradora, Clannad, Kanon, Shana, Hayate no Gotoku, Love Hina, Asu no Yoichi, Sekirei, Seto no Hanayome...

Jak chcesz więcej, pisz.

Do końca tygodnia powinno wystarczyć. Dzięki.

Boku wa Tomodachi ga Sakunai - pierwszy i drugi sezon. Komedia jest, szkoła jest, romans - niby jest, ale go nie widać, z czasem wychodzi jakimi uczuciami darzą się niektórzy bohaterowie, ale nic większego z tego nie wynika,

Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru - w sumie taka sytuacja jak wyżej,

Sakurasou no Pet na Kanojo - tak samo jak wyżej, z tym że tutaj "końcowe efekty" są bardziej widoczne.

Elfen Lied- nie jest to co prawda tematyka szkoły, a i czysta komedia to nie jest, mimo wszystko ma kilka zabawnych scen. Dobre jeśli na prawdę nie przepadasz za słodkością.

Toradora! - dla mnie jedno z najlepszych anime. Idealna kombinacja komedii i szkolnego romansu z cząstką dramatu.

Clannad i Clannad After Story ( 2 sezon ) - jest szkoła, jest romans, jest trochę komedii, ale jest tez sporo dramatu - szczególnie w After Story. Jeśli szukasz czegoś lekkiego, to nie jest to anime dla Ciebie. Przy słabej psychice możesz wysiąść właśnie na After Story. Mimo wszystko polecam, bo jest to na prawdę genialne anime ( jeśli się na nie zdecydujesz, przyszykuj sobie paczkę chusteczek, tak na wszelki wypadek ).

Kanon ( oglądałem tylko nowszą wersję, z 2006 roku - jednocześnie lepiej ocenianą przez społeczność ) - tak samo jak w przypadku Clannad'a, mimo romansu i lekkiej komedii jest tu dość sporo dramatu. Co jak co, ale Kyoto Ani jest w tym dobre :D

Na przyszłość obadaj stronkę - http://myanimelist.net/panel.php

Dobra stronka do zrobienia porządku w biblioteczce obejrzanych serii, a i podstawowe informacje o każdym anime też tam znajdziesz.

Jak się kiedyś zabrałem za anime lista to po godzinie nie byłem w połowie i stwierdziłem, że po prostu mi się nie chce. xd

Wyniku szukania dla kategorii: Romans, Szkoła, Komedia. Mimo wszystko, też trochę tego jest. Nikt nie mówił że będzie łatwo, anime jest po prostu za dużo :D

http://myanimelist.n...]=22&genre[]=23

edit: Jeśli i tak siedzisz w domu i masz wolny czas, mógłbyś się zainteresować też jakimś poważniejszym anime - Clannad ( razem z After Stroy ) będzie tu dobry, Death Note - bardzo dobry thriller, albo Code Geass ( 2 sezony ) jeśli lubisz sci-fi, mechy i wielkie umysły.

Clanned dzisiaj zacząłem, jestem na 6 epku.

Death Note i Code Geass to klasyka którą chyba każdy oglądał :)

@up

Hohoho, no to bardzo dobry wybór :) Trzymam kciuki za Ciebie jak będziesz się brał za After Story :D

nikt nie wymienil 2 za***istych serio...

Kimi ni todoke

bakura ga ita

to sa bardzo dobre serie a co do clannad wszystko zacznie sie w sezonie 2gim wiem nie poddawaj sie

.Serio nikt jeszcze nie podał mojego ulubionego tytułu Kaichou wa Maid-sama! według mnie to jest jedna z najlepszych propozycji z tego właśnie gatunku

ooo jak mogłem nie zauważyć tego braku !!! masz 100% racji ^^

Witam, witam.

Jako iż lekko niefortunnie się "opaliłem" i raczej nie ma mowy o wyjściu gdziekolwiek naszła mnie chęć na katowanie anime.

Pooglądałem sobie 2 szkolno-romansowo-komediowe serie (Tonari no Kaibatsu-kun i Ichigo 100%) i stwierdziłem, że oglądało się je szybko i przyjemnie.

No więc, a więc zwracam się z prośbą o polecenie czegoś podobnego (tylko błagam niech nie atakuje słodkością z każdej strony i nie wywołuje wymiotów tęczą).

Z góry arigatou.