Poszukuję anime o fpsach

No więc tak, szukam anime o grach mmo/mmorpg. Chciałbym jednak, żeby to było anime o fpsach jak np. arc Gun Gale Online z SAO II.

Akcja anime nie musi się dziać w grze, ale dobrze by było, żeby była z takową ściśle związana.

Miło byłoby, gdyby zasady gry i część jej mechaniki została dobrze opisana w serii, jednak nie jest to konieczne.

Jedyne takie anime, które oglądałem to Btooom!

Prosiłbym o nie podawanie tytułów niezwiązanych z fpsami - na przykład Log Horizon.

Pozdrawiam.

Mimo iż nie jest to tym czego konkretnie szukasz to polecam No game no life i słabsze ale też przyzwoite Accel World.

A nie moze byc poprostu militarne?
Obadaj sobie Gate

Grupa wojskowych w swiecie fantasy (jedno z lepszych tego sezonu)

Hm.... Drugi sezon Sword Art Online jest umiejscowione w grze FPS, której elementy znane są nam w sumie i dzisiaj. Całkiem przyjemnie się to oglądało. ^^

@desp

Zależy mi na tym, żeby to był typ "mmo-fps" bo szukam natchnienia do zaprojektowania takowego. Oglądając trzeci raz GGO skupiłem się na elementach dotyczących samej rozgrywki i stwierdziłem, że taka gra byłaby czymś ciekawym, nawet bez technologii FullDive. Szukam jednak dodatkowych pomysłów, żeby nie wzorować się tylko na jednym produkcie.

@Magar

Gate oglądałem, bardzo mi się podobało, ale to jednak nie jest ten typ którego aktualnie szukam. Wybrałem taki a nie inny typ, bo jest mi to potrzebne do projektu. Jeśli jednak znasz jakieś inne ciekawe militarne serie to być może pomogłyby mi przy mojej pracy. Prosiłbym jednak bez aspektów fantasy ;)

Pozdrawiam.

Ty epicki był DesertPunk :D hmm bardziej mafijne było black lagoon
Ale chyba najbardziej by ci sie spodobał chyba DeserPunk wejdz na wyszukiwarkę anime network jest bardzo dobra i rozbudowana

Aoharu x Kikanjuu - bohaterowie bawią się w ASG, więc bronie, akcja, strzelanki są

Black Rock Shooter

Gunslinger Stratos

Przepraszam, że chamsko się dostawie do tematu, ale nie ma sensu otwierać nowego, bo moje 'wymagania' są bardzo podobne do Twoich. Bardzo spodobała mi się postać Sinon z Gun Gale Online i długi czas szukałem jakiegoś anime z postaciami snajperów, ale nic konkretnego nie znalazłem. Macie może jakiegoś 'asa w rękawie', który sprosta moim (nie)wygórowanym wymaganiom? Stawiam przede wszystkim na akcje :)

world trigger w sumie by pasował

jest tam Chika która zostaje po jakimś czasie snajperem

Aoharu x Kikanjuu - Yukki robi za snajpera

Black Bullet - Tina Sprout jest snajperką

specjalnie dla ciebie o snajperze Golgo 13

W requiem for the phantom, ein używa snajperki co jakiś czas. Jest to anime o zabójcach(nie mogę powiedzieć nic więcej nie spoilerując).

@Magar sprawdzę więc tego DesertPunk, zobaczymy czy podsunie mi jakieś pomysły.

@Jintae dzięki za propozycje, dwie pierwsze na pewno zobaczę, Gunslingera zaczynałem oglądać, ale jakoś tak nie skończyłem i chyba nigdy nie skończę :D

@CicutaVenenum ależ nie ma sprawy :D

No więc tak, szukam anime o grach mmo/mmorpg. Chciałbym jednak, żeby to było anime o fpsach jak np. arc Gun Gale Online z SAO II.

Akcja anime nie musi się dziać w grze, ale dobrze by było, żeby była z takową ściśle związana.

Miło byłoby, gdyby zasady gry i część jej mechaniki została dobrze opisana w serii, jednak nie jest to konieczne.

Jedyne takie anime, które oglądałem to Btooom!

Prosiłbym o nie podawanie tytułów niezwiązanych z fpsami - na przykład Log Horizon.

Pozdrawiam.