Witam całe wakacje spędzam pod znakiem kwitnącej wiśni, dopadła mnie ogromna zajawka na bezsenność w tokyo japonski wiatr itd. Pomyślałem też że z chęcią też obejrzę jakieś anime który dzieje się w obecnym tokyo i ukazuje perypetie normalnych ludzi. Chodzi o to by raczej nie było rzucaniem w siebie górami, przecinania katanami na pół itd. Zwykły obyczajowy serial komedia lub dramat (ale raczej lekki) o normalnych ludziach i w normalnej japoni Jakieś propozycje ?
Poszukuje Anime
Jak taki normalny dramat bez cięcia to ja polecam Ci jedyny jaki widziałem do tej pory - Kokoro Connect
Napewno obadam, a coś lżejszego ? w końcu mamy wakacje jest klimat raczej na śmianie i właśnie czegoś takiego potrzebuje
Bardzo polecam Bakumana, wszystkie 3 serie po 25 odcinków. Najlepsze anime jakie oglądałem tego typu.
Jest to anime od dwóch osobach, pragnących spełnić swoje marzenia i zostać sławnymi mangakami, do tego dochodzi jeszcze wątek miłosny.
Nie ma tu siekania mieczami czy jakiejś przesadnej akcji i czasem jest śmiesznie.
Hmm może Mayo Chiki!. O napewno NouCome Jaja jak berety, cały czas się śmiałem
---------------
Ew. romansidło Toradora
http://myanimelist.net/anime/17895/Golden_Time
Obejrzałem pierwszy odcinek i zaciekawiło mnie to anime. Masz może więcej takich?
Golden Time to drama
Spróbuj animców od Kyoto Animation - Clannad, Kanon, Air
Do tego polecam Angel Beats
Ale to są tytuły na deszczowe dni (są to wyciskacze łez) ^^ Niemniej genialne w swoim wykonaniu
Jak chcesz jakiś komediowy odmóżdżacz o szkolnym życiu to polecam Lucky Star
Tygrysia Maska, opowiada o zwyczajnym zapaśniku, który odwiedza sierociniec gdzie kibicują mu sieroty, smali cholewy też do pewnej dziewczyny i walczy o dobro i sprawiedliwość na ringach w Tokio. Nie ma magii, noszenia gór i takie tam, po prostu samo życie.
Nie polecam Golden Time mega shit.
Od siebie: Bokura wa Minna Kawaisou, Isshuukan Friends.
Nie polecam Golden Time mega shit.Od siebie: Bokura wa Minna Kawaisou, Isshuukan Friends.
Ano aż tak tragiczne nie jest. Widziałem gorsze anime.
Momentami nawet fajna drama ^^ Chociaż postacie niekiedy wkurzają...
Jeszcze mi się przypomniało: Kimi ga Nozomu Eien i Kimi no Iru machi
Nie oglądałem nic więcej w stylu Golden Time, ale masz piękne arcydzieło: http://myanimelist.net/anime/6774/Kuuchuu_Buranko xD wyątkowa kreska dodaje uroku.
Polecam Welcome to NHK (czy jakoś tak:P) opowiadajace o hikikomori i dziewczynie która próbuje mu pomóc.
Witam całe wakacje spędzam pod znakiem kwitnącej wiśni, dopadła mnie ogromna zajawka na bezsenność w tokyo japonski wiatr itd. Pomyślałem też że z chęcią też obejrzę jakieś anime który dzieje się w obecnym tokyo i ukazuje perypetie normalnych ludzi. Chodzi o to by raczej nie było rzucaniem w siebie górami, przecinania katanami na pół itd. Zwykły obyczajowy serial komedia lub dramat (ale raczej lekki) o normalnych ludziach i w normalnej japoni Jakieś propozycje ?