Poszukuje Anime

Witam całe wakacje spędzam pod znakiem kwitnącej wiśni, dopadła mnie ogromna zajawka na bezsenność w tokyo japonski wiatr itd. Pomyślałem też że z chęcią też obejrzę jakieś anime który dzieje się w obecnym tokyo i ukazuje perypetie normalnych ludzi. Chodzi o to by raczej nie było rzucaniem w siebie górami, przecinania katanami na pół itd. Zwykły obyczajowy serial komedia lub dramat (ale raczej lekki) o normalnych ludziach i w normalnej japoni :) Jakieś propozycje ?

Jak taki normalny dramat bez cięcia to ja polecam Ci jedyny jaki widziałem do tej pory - Kokoro Connect :D

Napewno obadam, a coś lżejszego ? w końcu mamy wakacje jest klimat raczej na śmianie i właśnie czegoś takiego potrzebuje :)

Bardzo polecam Bakumana, wszystkie 3 serie po 25 odcinków. Najlepsze anime jakie oglądałem tego typu.

Jest to anime od dwóch osobach, pragnących spełnić swoje marzenia i zostać sławnymi mangakami, do tego dochodzi jeszcze wątek miłosny.

Nie ma tu siekania mieczami czy jakiejś przesadnej akcji i czasem jest śmiesznie.

http://myanimelist.net/anime/17895/Golden_Time

Hmm może Mayo Chiki!. O napewno NouCome :D Jaja jak berety, cały czas się śmiałem :D

---------------

Ew. romansidło Toradora ;)

http://myanimelist.net/anime/17895/Golden_Time

Obejrzałem pierwszy odcinek i zaciekawiło mnie to anime. Masz może więcej takich?

Golden Time to drama :D

Spróbuj animców od Kyoto Animation - Clannad, Kanon, Air

Do tego polecam Angel Beats :D

Ale to są tytuły na deszczowe dni (są to wyciskacze łez) ^^ Niemniej genialne w swoim wykonaniu

Jak chcesz jakiś komediowy odmóżdżacz o szkolnym życiu to polecam Lucky Star :D

b204d4d58f686d4e0a7205f2924600b3.jpg

Tygrysia Maska, opowiada o zwyczajnym zapaśniku, który odwiedza sierociniec gdzie kibicują mu sieroty, smali cholewy też do pewnej dziewczyny i walczy o dobro i sprawiedliwość na ringach w Tokio. Nie ma magii, noszenia gór i takie tam, po prostu samo życie.

Nie polecam Golden Time mega shit.

Od siebie: Bokura wa Minna Kawaisou, Isshuukan Friends.

Nie polecam Golden Time mega shit.Od siebie: Bokura wa Minna Kawaisou, Isshuukan Friends.

Ano aż tak tragiczne nie jest. Widziałem gorsze anime.

Momentami nawet fajna drama ^^ Chociaż postacie niekiedy wkurzają...

Jeszcze mi się przypomniało: Kimi ga Nozomu Eien i Kimi no Iru machi :)

Nie oglądałem nic więcej w stylu Golden Time, ale masz piękne arcydzieło: http://myanimelist.net/anime/6774/Kuuchuu_Buranko xD wyątkowa kreska dodaje uroku.

Polecam Welcome to NHK (czy jakoś tak:P) opowiadajace o hikikomori i dziewczynie która próbuje mu pomóc.

Witam całe wakacje spędzam pod znakiem kwitnącej wiśni, dopadła mnie ogromna zajawka na bezsenność w tokyo japonski wiatr itd. Pomyślałem też że z chęcią też obejrzę jakieś anime który dzieje się w obecnym tokyo i ukazuje perypetie normalnych ludzi. Chodzi o to by raczej nie było rzucaniem w siebie górami, przecinania katanami na pół itd. Zwykły obyczajowy serial komedia lub dramat (ale raczej lekki) o normalnych ludziach i w normalnej japoni :) Jakieś propozycje ?