Poszukuję dobrego RPG

Witam. Moglibyście polecić jakiegoś dobrego RPG w świecie fantasy ?

The elder scrolls wszystkie części

Kingdoms of amalur

Dragon age 1,2

Dark siders 1,2

Diablo 1,2,3

Gothic 1,2,3

Sacred 1,2

Przymierzałem się do Dark souls, ale słyszałem że na kompie ma straszne sterowanie ;c

Z góry dzięki.

Pozdrawiam Szymqq

A w gothic'a nie grałeś? ;p

O mój Boże .. Naprawdę zapomniałem tam dopisać takiego klasyka .. ;<

Risen 1, nie graj w Risen 2, bo to porazka.

Wiedźmin 1,2

Fable

Two Worlds 1,2

to tak ode mnie

ps. i nie polecam Divinity 2 - straszny shit :c

Baldurs Gate, Neverwinter Nights, Icewind Dale, Planecscape: Torment

Prototype 1/2

Grałem w 1 część, i naprawdę Polecam ! :>

Ja Ci polecam Neverwinter Nights pierwszą część, jak i drugą. Obydwie świetne.

Moge ci polecic starą ale kozacką gierke Divine Divinity

Prototype 1/2Grałem w 1 część, i naprawdę Polecam ! :>

RPG ? Action (strzelanka) RPG to tylko Borderlands 1 i 2, ewentualnie Fallouty albo najlepszym wyborem pośród tego spamu to M&B Warband.

Z typowo klasycznych cRPG to Dungeon Siedge ale tylko jedynka, reszta części to porażka.

Ja polecam RPG-a w stylu Diablo ale z bardziej "komiczną" grafiką Torlight i Torlight 2. Miło wspominam obydwie części.

Hmmm,,, A może by tak serię Mass Effect ?

Zajrzyj na to, może i Sci-Fi ale genialne

Kotor 1/2, Wiedźminki, Fable 1/2/3, Two Worlds, Oblivion, Fallout 1/2/3 (szczególnie)

ze starszych

arcanum, baldurs gate enchanced edition, icewind dale oraz najlepszy Planescape Torment

Oczywiście najlepsza seria ever Fable 1 i 3 (2 jest tylko na xbox'a). Oprócz tego mogę polecić mało znanego ale wyśmienitego Drakensang'a a także jak ktoś wyżej wspomniał obie części Two Worlds

Polecam Bastion - produkcja niezależna (osiągnęła ponad 1.7 mln sprzedanych kopii). Bardzo fajna fabuła. Gra to Action-RPG.

A z reszty tych co była już pisana przez panów wyżej to : Two Worlds, Torchlight 2, Divine divinity, Fallout 2. A i zapomniałem jeszcze o Titan Quest.

Pozdrawiam. :)

The Incredible Adventures of Van Helsing

świetna grafika , świetna fabuła , dużo broni zbroi , piękna grafa.

Jeśli lubisz dość trudne i nietypowe gry, to Legend of Grimrock może cię zainteresować. Inna sprawa że to gra CAŁKIEM inna niż większość RPGów, więc lepiej żebyś zobaczył z czym to się je :)

drakensang the dark eye

drakensang the river of time

przeszedłem obie kilkadziesiąt razy i oficjalnie stwierdzam że to najlepsze RPG w jakie w życiu grałem

darksouls bez joypada to tragedia...

neverwiner nights 1/2

baldur 1/2

icewind dale

morrowind

wiedzmin1/2

A mi oprócz ES i Gothica ( zwłaszcza 2 ) bardzo przypadła do gustu również gra Divinity Souls 2 ;)