Poszukuje gry/gier

Cześć, ostatnio strasznie mi się nudzi i nie mam w co grać więc zwracam się do was o pomoc. Poszukuję gry, ale nie byle jakiej, chciałbym, aby akcja tej gry działa się przestrzeni kosmicznej. Co mam na myśli? Chciałbym, aby to była gra na wzór Mass Effectów, oczywiście wszystkie po przechodziłem. Szukam jakiś fajnych space simulatorów lub gier akcji z perspektywy 3 osoby, ew. FPS, również chciałbym, aby była możliwość posiadania własnego statku i swobodnego przemieszczania się po innych planetach. Grałem w takie gry jak: ME(wszystkie 3 części), KOTOR(również wszystkie części), TOR(znudziło mnie), Endless Space(póki co mnie nie przekonało, może kiedy indziej jeszcze raz podejdę do tej gry), SW:Republic Commando.

@Down

Grałem w sporo takich tego rodzaju produkcji także możliwe że będę dopisywał te które mi się przypomną, a więc w Dead Space'a grałem i mi średnio przypadł do gustu, a The Force Unleashed jakoś też nie bardzo mi podchodzi...

Jak chcesz internetówkęto Star Trek Online :)

Seria Phantasy Star.

Star Wars: Empire At War

Może nie jest to fps, ale jako strategia całkiem ładnie się prezentuje. Prócz tego masz opcje walczenia o kolejne planety w przestrzeni kosmicznej, albo jako rebelia albo jako imperium. Bitwy w kosmosie i na lądzie, dużo jednostek, a do tego wspaniała charakterystyczna muzyka.

Polecam nowego Star Treka na pc gra miodzio :)

Nie pasuje tutaj ani statek, ani przemieszczanie się po innych. Za to pasuje przestrzeń kosmiczna, a to zawsze coś!

Dead Space - horror kosmosie

Dead Space 2 - dalej fajne, ale mniej straszne

Dead Space 3 - bardzo fajna grafika, rodzaje broni, kosmity! Jednak wiele osób uważa, że nie jest straszna w ogóle(co ja tam wiem, dla mnie nawet Mario jest straszny :) )

Kolega wyzej poleci chyba jedna z najgorszych gier Star Wars. Sprawdz serie Jedi knight, a najlepiej bedzie zaczac od Jedi outcast.

Jedi Knight i Jedi Outcast już przeszedłem, Dead Spaceów jak wspomniałem wyżej średnio trawię i mnie do siebie nie przekonały, a o Star Treku słyszałem raczej same negatywne rzeczy. Mimo co, prosiłbym o gry klimatem przypominające ME, czyli bez żadnego straszenia itd., a i bym zapomniał w Empire At War grałem... 5 minut... Całkowicie mnie ta pozycja nie przekonała do siebie. Uprzedzam ewentualne późniejsze propozycje Warhammer 400000: Space Marine grałem, oraz w Dawn of War (dodatki) i Dow 2 też.

(Wiem że jestem wybrednym człowiekiem jeżeli chodzi o gry :))

Cześć, ostatnio strasznie mi się nudzi i nie mam w co grać więc zwracam się do was o pomoc. Poszukuję gry, ale nie byle jakiej, chciałbym, aby akcja tej gry działa się przestrzeni kosmicznej. Co mam na myśli? Chciałbym, aby to była gra na wzór Mass Effectów, oczywiście wszystkie po przechodziłem. Szukam jakiś fajnych space simulatorów lub gier akcji z perspektywy 3 osoby, ew. FPS, również chciałbym, aby była możliwość posiadania własnego statku i swobodnego przemieszczania się po innych planetach. Grałem w takie gry jak: ME(wszystkie 3 części), KOTOR(również wszystkie części), TOR(znudziło mnie), Endless Space(póki co mnie nie przekonało, może kiedy indziej jeszcze raz podejdę do tej gry), SW:Republic Commando.

@Down

Grałem w sporo takich tego rodzaju produkcji także możliwe że będę dopisywał te które mi się przypomną, a więc w Dead Space'a grałem i mi średnio przypadł do gustu, a The Force Unleashed jakoś też nie bardzo mi podchodzi...