Może Jazz Jackrabbit 2? Na zabicie czasu bardzo fajna platformówka, a o tym że nie ruszy nie ma mowy ![:)]()
A tak kompletnie serio. Z FPSów przede wszystkim przychodzi mi do głowy Painkiller, ale nie daję głowy czy ruszy i jeśli tak, czy będzie się fajnie grało (grafika - jestem uprzedzony co do intela, zwłaszcza że nie mam pojęcia). Możesz sobie spokojnie odkurzyć klasykę typu Quake 2, Half-life, Medal of Honor (AA), RCTW, CoD czy inne takie. Z późniejszymi tytułami dobrze zaznajomiony nie jestem, więc przemilczę. Z RTSów... hmm... WH40k Dawn of War powinien działać całkiem fajnie, a gra się przyjemnie (nawet bardzo, zwłaszcza w Dark Crusade). Do tego oczywiście Warcraft 3, Starcraft, możesz też kombinować z tytułami nieco zapomnianymi, jak Praetorians (osobiście polecam staruteńkie Majesty, jedynkę [dwójka raczej nie ruszy] - gra nietypowa, ale dająca wyzwanie).
Krótko mówiąc, sprzęt masz dość mocny by poszła niejedna gra. Spróbuj znaleźć jakieś starsze tytuły, na które normalnie brak by ci było czasu - ja osobiście polecę np. Majesty, przy którym można spędzić sporo czasu i które potrafi zajść za skórę. Inne tytuły to np. wspominane Praetorians czy seria Anno. Jeśli nie straszna ci walka w turach i gra taktyczna, to Silent Storm może być czymś co cię zainteresuje (przy czym to już z RTSami nie ma nic wspólnego). W sumie jest jeszcze Combat Mission, miks RTSa i turówki (ruch jednostek planowany w turach, po uruchomieniu wszystkie jednostki przez najbliższą minutę wykonują swoje zadania - dotyczy obu stron konfliktu), ale to już jest trudna gra. Możesz też się pobawić ze starym, ale zawsze świetnym Homeworld, 1 i 2...
Tytułów jest sporo, jeśli zechcesz to spokojnie coś dla "się" znajdziesz ![:)]()