Poszukuje gry RTS

Siema wszystkim, od dłuższego czasu jestem niesamowicie wciągnięty w grę pod tytułem Sins of a Solar Empire Rebellion.

Ogólnie fascynuje mnie ten rodzaj uniwersum i rozgrywka zrodzone przez Ogame, jednak wiadomo Ogame to via w której nie do końca można doznać czegoś takiego bo wszystko rozgrywa się na kartach przeglądarki i nie da się obserwować ataków czy rozbudowy. Poszukuję gry która będzie osadzona w tym samym uniwersum co Sins czy Ogame jednak ma to być RTS w którym będę mógł obserwować wszystko na monitorze tak jak to ma miejsce w Sins. A więc do dzieła czy zna ktoś podobne gry i mógłby mi podrzucić parę tytułów?

Hegemonia: Żelazne legiony, tylko to mi przyszło na myśl.. xD

A może Eve Online? podobno świetny baer jednak płatna :)

Cóż, możesz zainteresować się gatunkiem 4X, o ile cię nie odstraszy skomplikowaniem (chociaż skoro grasz w Sins...). Poleciłbym ci jakiś ciekawy tytuł, ale za cholerę w nim nie siedzę, więc nie chcę mieszać :)

A jeśli nie, to zawsze zostaje jeszcze stary (ale zawsze wspaniały) Homeworld.

@UP Homeworld jest bardzo dobrą grą. Oprócz niego możesz zainteresować się Master of Orion III. I tak jak kolega wyżej mówił popatrz gry z gatunku 4X.

Z nowszych to Stardrive http://store.steampo...com/app/220660/

-Walki w czasie rzeczywistym ( możesz sam latać )

-Budowanie na planetach

-Dobry mod support

Trochę patchy jeszcze potrzebnych,ale jest playable.

Wiecie może czy istnieje pełne spolszczenie do Sins i czy istnieją jakieś ciekawe rozszerzenia? język angielski nie jest dla mnie barierą jednak tam dosyć mocno skupiam się na rozgrywce nie wyrabiam z sprawdzeniem komunikatów i zdałby się polski głos.

Siema wszystkim, od dłuższego czasu jestem niesamowicie wciągnięty w grę pod tytułem Sins of a Solar Empire Rebellion.

Ogólnie fascynuje mnie ten rodzaj uniwersum i rozgrywka zrodzone przez Ogame, jednak wiadomo Ogame to via w której nie do końca można doznać czegoś takiego bo wszystko rozgrywa się na kartach przeglądarki i nie da się obserwować ataków czy rozbudowy. Poszukuję gry która będzie osadzona w tym samym uniwersum co Sins czy Ogame jednak ma to być RTS w którym będę mógł obserwować wszystko na monitorze tak jak to ma miejsce w Sins. A więc do dzieła czy zna ktoś podobne gry i mógłby mi podrzucić parę tytułów?