Cześć, szukam dobrej gry strategicznej. Chodzi mi coś w stylu Anno lub Cywilizacja IV. W Anno spodobał mi się rozwój miasta i jego rozbudowa, zapewnianie ważnych rzeczy mieszkańcom. Natomiast w Cywilizacja spodobała mi się swoboda (wiele sposobów na zwycięstwo), rozwijanie naszego kraju od małego plemienia po wielkie nowoczesne imperium. Prosiłbym o gry podobne do tych wymienionych. Warunek jest jeszcze jeden - gry muszą odpalić na Win7 64-bit.
Poszukuje gry strategicznej
Zapraszam do zagrania w League of Legends ala gra strategiczna
Ty tak serio czy jaja sobie robisz?
Co do tematu to: Age of Empires, cała seria - też coś podobnego jest do Civilization, że rozwijasz się od małego plemienia. Polecam grać z kumplami.
@N1ght
...
@Takeshi
AoE jest czymś zupełnie innym. Szukam czegoś typowo jak Civ, gdzie będę miał sporo możliwości.
Może medieval 2 total war? z tego co kojarzę, system mapy jest podobny to civilization.
Rozwijanie miast? Obowiązkowo Rise of Nations! coś pięknego. Byłem w stanie na lanie przegrać z kolegą od rana do wieczora
Oczywiście ta wersja: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=1663
Empire Earth 2,3 . Cities XXL,simcity?
Seria Europa Universalis?
Może Black and white 2?, niestety nie ma za wiele gier typu właśnie co civilization lub Anno
Gry podobne do civ-ki? S M Alfa Centauri( na Viście działa, to i Win 7 toto pociągnie), Freeciv i w zasadzie, niedużo więcej pamiętam; Call 2 Power, na ten przykład, zestarzało się niesamowicie. Zresztą do IV Civki powstało tyle świetnych modyfikacji, że nowości Ci starczy na lata - Rise of Mankind, Caveman 2 Cosmos, Fall from Haven... Anno nigdy mi specjalnie nie podchodziło, zawsze wolałem city buildery od Interplay: Faraon, Cesar, Zeus, Emperor( i znów, Vista podołała uciągnięciu ich, to i 7 sobie poradzi... chyba).
Z 7 jest średniawo. Na 8 działają mi bez problemu rzeczy, które na 7 nie chciały. Wgle w któe części Anno grałeś? Wszystkie jakie wyszły? Bo jak nie to po prostu sprawdź inną.
Cześć, szukam dobrej gry strategicznej. Chodzi mi coś w stylu Anno lub Cywilizacja IV. W Anno spodobał mi się rozwój miasta i jego rozbudowa, zapewnianie ważnych rzeczy mieszkańcom. Natomiast w Cywilizacja spodobała mi się swoboda (wiele sposobów na zwycięstwo), rozwijanie naszego kraju od małego plemienia po wielkie nowoczesne imperium. Prosiłbym o gry podobne do tych wymienionych. Warunek jest jeszcze jeden - gry muszą odpalić na Win7 64-bit.