Poszukuje tak epickich utworów jak ten:
Takie słowiańskie? klimaty dzięki którym przejdą mnie ciary .
ps. Wiesiek 3 HYPE!
ps. Wiesiek 3 HYPE!
Ruski folk-metal Arkona. Z polskich to Żywiołak się nada albo Percival.
Nie przepadam za metalem . Ale dzięki za propozycje, przesłucham i może znajdę jakieś perełki.
Nie dokładnie o to mi chodzi ale kawałek idzie do mojej playlisty .
Percival robi muzyke do wiedzina 3 więc jak ci się podoba to sobie słuchaj.
A jak metalu nie lubisz to to się wyklucza ;p bo właśnie ten utwór jest metalowy
Ten który wrzuciłem to jest metal? Kiedy, jak i gdzie ? Percival robi z Przybyłowiczem i brzmi to świetnie. Soundtrack będzie przewspaniały ale chciałem w między czasie posłuchać podobnych kawałków.
Tak metal jak ci się podoba to zadowoli cię wiele gatunków w tym klimacie np pagan metal itd.
Ja polece na szybkiego :
Falkenbach
green wood
Arkona ( rosyjska )
Ensiferum
Fintroll
Korpiklaani
Eluveitie
Nie za wszystkimi przedadam, a wielu nie pamietam, ale to tak na szybkiego.
Tylko to z metalem nie ma nic wspólnego... Jest śpiew, jest piękna słowiańska melodia. Tego szukam. Nie poszukuje mocnych brzmieć, krzyków czy ciężkich melodii .
Te zespoły mają zarówno takie jak i mocniejsze utowry... to jest metal czy tego chcesz czy nie.
Tak po prostu nazywa się ten gatunek muzyczny i tyle.
Metal to nie tylko rozrywanie świni łyżką, ale też właśnie takie coś co opisujesz.
A jak chcesz coś całkiem lajtowego to możę sprawdz Beltaine... jest to muzyka celtycka ( irlandzka )
Z takich słowiańskich typowo pagan to jest właśnie percival, green wood, żywiołak i kilka jeszcze, ale nie pamiętam.
Metal to nie tylko ciężkie brzmienie czy coś w tym stylu, odmian metalu jest tak dużo, że ciężko zliczyć. Ale tak jak wyżej najlepszy z polskich jest chyba Persival.
Nie twierdzę że metal to tylko ciężkie brzmienia .
Po prostu szukam czegoś innego. Przesłucham to co wypisaliście, dzięki za propozycje.
np. ten kawałek percivala jest przegenialny i słucham cały czas:
ale ten już mi się akurat nie podoba:
Bo ten pierwszy kawałek był robiony gdy sie jeszcze nie zeszmacili a uwierz mi, że to zrobili po całości i tak w dniu dzisiejszym przez to nie podoba mi się nawet, żę robią muzyke do wiedzmina .
Wagon. Nie wprowadzaj kolegi w błąd. Są dwa projekty. Percival robi czysty folk, Percival Schuttenbach to ich boczny projekt i robią mieszankę folku z metalem. Więc zwykły Percival to NIE JEST metal.
To są mistrzu ci sami ludzie ;O zeszmacili się i tyle i czy pod nazwą percival, czy kupa to mi to dynda.
Więc nie wiem czym wprowadzam w błąd?
Pod jedną nazwą mają chyba ze 3 projekty, ale co z tego?
Nie grają klasycznej muzyki folkowej tylko tak jak sami nawet mówią słowiański metal.
Siedze w tym od nastu lat więc nie mądz mi tutaj i nie gadaj ze percival to nie metal... bo to ty wprowadzasz w błąd.
Zespół gra muzyke metalową różnego rodzaju, czasem dla zabawy tworząc coś odstającego od głównego założenia, ale nie mającego wpływu na całość.
Koniec spamowania.
Tak. Są to ci sami ludzie. Jednak pod nazwą Percival grają klasyczny folk, pod percival schuttenbach grają metal. Takie rozróżnienie proste. Też w tym trochę siedzę. Więc to Ty się nie mądrz
W skrócie: Jedna grupa, dwie nazwy, dwa osobne projekty.
Ps. Popraw błąd w podpisie, bo razi w oczy.
Edit:
Załączam linki:
http://www.percivalschuttenbach.art.pl/dyskografia
http://www.percival.pl/eng/dyskografia
Autora tematu powinien interesować ten drugi. Jak widać, zespół sam oddzielnie traktuje te projekty, mają one osobny cykl wydawniczy, osobne strony itp.
Dzięki, sprawdzę .
ps. Wiesiek 3 HYPE!