Poszukuję klanu do mmo

Witam!

Poszukuję klanu, paczki, ekipy czy jakby to nie inaczej nazwać do grania w mmo. Gram już od ładnych kilku lat, około 12 – 13. Grywałem naprawdę w wiele gier pojawiających się na rynku i ciężko byłoby mi wymienić wszystkie z nich. Obecnie mam już dość poszukiwań gry. Niestety rynek jest zapchany naprawdę wieloma tytułami, gorszymi - lepszymi i jest w czym wybierać do tego stopnia, że tak naprawdę nie wiadomo w co grać. Obecnie głównym moim problemem może i nie jest znalezienie gry, a ekipy do niej. Wiadomo najczęstszymi graczami są dzieci i tak już musi być. Niestety nie wiem czy to wina wychowania czy też ma to związek z czymś zupełnie innym, ale mam „szczęście” do spotykania dzieci które za jakiś błąd jak np. ściągniecie większej ilości mobów potrafią sypać niezłą polszczyzną podwórkową. Sytuację ostatnio taką miałem w Allods Online gdzie chłopak za ściągnięcie jednego więcej moba zaczął wyzywać od poj****** pier********. Dlatego też przestałem grać w Allods ponieważ sytuacji podobnych do tej miałem z 3 – 4. Chciałbym tutaj dodać, że grałem z 2 dni. Właśnie czegoś takiego chciałbym uniknąć i nie chcę przynależeć, współpracować z kimś takim.

Jestem osobą dorosłą, pracującą, studiującą, mającą dziecko co ma wpływ na czas spędzony w grze. Grać mógłbym około 2-3 godziny dziennie, w soboty i niedziele może trochę więcej. Chciałbym podkreślić, że grać zamierzam dla przyjemności nie dla jakiegoś rankingu bo uważam, że w życiu są rzeczy ważniejsze.

Jeżeli chodzi o rodzaj gry w jaką chciałbym zagrać to nie mam tego sprecyzowanego. Pozwolę sobie opisać kilka gier które przypadły mi do gustu jak i również nie.

Ultima Online - super gra, crafting na najwyższym poziomie, wyprawy styl gry ogólnie wszystko mi się w niej podoba chociaż przyznać muszę, że w początkowej fazie może być ciężka do zrozumienia. Tego typu rozwiązania jeszcze nie spotkałem nigdzie. „Podobne” oznacza „nie takie same” więc wiem co piszę. Ta gra ma swój klimat jak i swoje lata. Spędziłem w niej około 10 lat i szczerze mówiąc przejadła mi się.

Ragnarok Online – chociaż grafika strasznie cukierkowa to gra od strony technicznej jest naprawdę super. Skile, bufy i wyprawy są naprawdę bardzo ciekawe. Tutaj tank jest tankiem a dps dpsem co naprawdę pomimo wieku jest ogromnym plusem. Wadą może być to że dungi są trochę bezcelowe ponieważ polega to tylko i wyłącznie na lurowaniu przeciwników i ich waleniu. Grałem w nią około 3 lat.

Silkroad Online – można powiedzieć, że gra mi się podobała, fajne klimaty, ale... zbieranie punktów skillowych bywa strasznie nudne oraz nie podobały mi się „subklasy”.

World of Warcraft – ciekawe rozwiązanie, ale... naprawdę nie wiem co ludzie w tej grze widzą. Powiem tak, mi się wow i wowo podobne gry nie podobają ale znałem kilka osób które nie widzą nic poza nimi. Kwestia gustu mi się to nie podoba i tyle.

Guild Wars – gra niesamowita. Ma ciekawe rozwiązanie, gdzie nie ma takich przepychanek na mapach, czyli aby wejść na tą samą mapę wspólnie z kimś musisz być z nim w party. O atutach tej gry nie muszę wspominać. Obecnie ma dużą wadę... strasznie opustoszała.

Vindictus – non target bardzo mi się podobał. Ciekawe rozwiązania używania skili. Uważam nawet lepszy niż w C9. Grafika i inne rzeczy również ok. Wadą jaką się doszukałem to: itemy czasowe nienawidzę tego oraz może co ważniejsze mapy ciągle i to ciągle w kółko są takie same...

Cardmon Hero – fajna gra. Zbieranie kart etc przypadło mi do gustu. Przez 2 tygodnie gry spotkałem w niej 3 osoby dlatego nie gram...

Eden Eternal – ciekawa pozycja, tylko trochę moim zdaniem pogmatwali sprawę z klasami... ale można śmiało powiedzieć że coś innego.

Oczywiście dostęp do skype, ts, gg czy cokolwiek innego jest możliwe. Nie zagram tylko w gry typu Tibia bo odrzuca mnie na samą myśl o tym oraz musi być to gra F2P. Poszukuję stałej ekipy, ale nie takiej co powstała „5 minut temu”. Z góry dzięki jeżeli ktoś odpisze.