Poszukuje mmo podobnego do opisu poniżej

Na wstępie Witam wszystkich bardzo serdecznie :)

Sprzęt: Ruszy wszystko

Cechy: Może pierw trochę ogólnie, szukam czegoś w czym będę mógł spędzić bardzo dużo czasu z fajną ekipą. Lubie gdy w grze szybko się expi a dalszy ciąg gry polega na ulepszaniu końcowego eq, tak jak to było w Neverwinter online. Na pvp mi nie zależy,, lecz na dobry pve, lubię różne rajdy, jakieś eventowe bossy na mapie. Fajnie by walka dobrze wyglądała nie koniecznie non target ale żeby fajnie to wyglądało.

W skrócie:

- szybkie wbijanie max lvla (max 40h)

- dobre pve

- dobrze wyglądająca walka

- wolę by była to gra powyżej 2010 roku

Do gustu przypadły mi:

- Neverwinter online

- Gloria victis

- Path of exile

Nie przypadły mi:

- Tera online

- Teso

- Raider of icarus

- Wildstar

- Cabal 2

- GW2

- Asta

- Blade and soul

- Echo of soul

- Archeage

- Black deser

- Skyforge

Rozmyślam nad:

- Allods

- Aion

- Rift

czy warto?

Liczę na fajne propozycję z waszej strony, bym był bardzo wdzięczny gdyby ktoś coś fajnego polecił

POZDRAWIAM :)

Mi tu pasuje WoW , max level wbija się szybko , a gra jest głownie nastawiona na pve , a walka też fajnie wygląda po wprowadzeniu nowych animacji . Gra co prawda wyszła w 2004 roku ale akutalny dodatek w 2016 ;p

Spróbuj może revelation online (dosyć nowa produkcja)i nawet fajniutka.

Blade & Soul

Star Wars - The Old Republic

Jak tu tera idealnie pasuje.

Aion i Allods odpadaja, tam maxa nie wbijesz w 40h.

Rift może być dobry ale nie nastawiaj się na spotykanie z ludźmi przed end-gamem. Szybka podstawka, później najlepiej dungi robić z podstawki na poziomie expert i z pierwszego dodatku.

Gameplay przyjemny, klasyczny idz zabij itp. w przyjemnej oprawie audiowizualnej. Duży wybór klas. Generalnie każdą klasa podstawowa jaką byś nie wybrał to w tym momencie może być każdym, dps(ranged/melee)/support/tank/heal.

Bardzo fajne raidy i przyjemne instancje. System riftów podczas lvlowania jest też przyjemnym urozmaiceniem.

I walka raczej za dobrze tutaj nie wygląda.

Diablo 3 ma wszystko czego poszukujesz. Zobacz sobie jak wygląda tam walka na 1-szym lepszym filmiku na yt.

Tylko WoW. Serio, ograłem wszystkie "najlepsze" i popularne gry i nic nie było lepsze niż WoW. W pewnym momencie po prostu zdajesz sobie sprawę z tego, że każda z gier, w które grasz, ma wszystko, co WoW, tylko w uboższej wersji. Poza tym, na dłużej wciągnęło mnie tylko PoE i ESO, więc jeżeli odrzuca Cię abonament w WoW'ie, to spróbuj się przekonać do ESO, na początku jest strasznie nudne, racja, ale potem gra się przyjemnie. Nie polecam Ci testować gier typu BDO, B&S, RO, bo tylko spowodują rozczarowanie i niesmak.

Zgodzę się z poprzednikiem 25 lat na karku grałem w różne tytuły - w niektóre po kilka dnia a w niektóre po parę lat. No i nagle kryzys, niema w co grać ; ostatni MMO w które grałem zaczęło mnie denerwować tj. TERA (Co z tego ,że bdb sprzęt jak na bg - jeden wielki pokaz slajdów, oczywiście jeśli ta gra była by lepiej zoptymalizowana dalej bym w nią grał). Ale wracając do sedna grałem w kilkadziesiąt tytułów no i na bazie doświadczenia pomyślałem; hmm okej może spróbuje WoW'a - no i magia , całe życie mówiłem , że ta gra to syf i przestarzały gniot. Ale mimo wszystko ta gra zachwyca każdym elementem oprócz grafiki , na którą można przymknąć oko ze względu na inne bajery. WoW gwarantuje Ci fajną rozrywkę nie musisz grać po 20 godzin dziennie żeby się dobrze bawić, ja gram w uśrednieniu godzinkę i miło spędzam tam czas - masz takie wrażenie,że w krainie wowa nic cie nie goni możesz robić wszystko swoim tempem, podoba mi się to ,że jak byś nie lubił lore tej gry to i tak go poznajesz nie w jakiś hamski sposób i masz ochotę potem szukać więcej informacji w grze na temat "historyjki" która Cię zafascynowała, to w WoWie 1 raz się czuję jak bym swoją postacią odgrywał tam jakąś rolę . Do tego można dodać setki graczy, zawsze gdzieś kogoś spotkacz (A nie jak w przypadku większości tytułów że do max lvl pustki a dopiero przy end - game możesz znaleźć jakiś ludzi do wspólnej zabawy) , kilkadziesiąt pobocznych zajęć które mogą sprawiać frajdę oprócz gr indowania sprzętu itp. Reasumując moim zdaniem w tej grze jest naprawdę co robić bez uczucia oddechu kogoś na karku , że "musisz wbić szybko 110 lvl i zdobyc max ilvl". Jedyny minus moim zdaniem to cena abonamentu jak na polskie warunki przy dość wysokiej cenie gry.

Drakensang-online tylko że 40h na max lvla to nidyrydy :(

jednak wszystko jest czyli eventy, dungi, dobre PvE z no targetem ( oczywiście na miare gier izometrycznych ) ulepszanie koncowego EQ to masz bez ograniczen bo nigdy nie zrobisz w tej grze PERFEKT itemków ZAWSZE będzie coś do poprawy. Myślę że ci się gra spodobno a co do lvla to tylko ostatnie 6lvli trudno wibć tak to PRAWIE na samych misjach, a nawet i ostatnie lvle da sie wbić dość szybko byle by zostawić sobie boost expa które sie dostaje po drodze.

Dzięki wszystkich za podsunięcie pomysłu, chyba przetestuje jeszcze raz Tere, a co do WOWa to niestety abonament mnie odstrasza, bo nie zawsze bym mógł na niego sobie pozwolić

The Division max lvl postaci i lvl gear'u zdobędziesz w jakieś 40-50h potem to już tylko jego ulepszanie. Jest tam dużo do robienia w strefie pve, sam jestem bardziej graczem pve. 4 raidy na ten moment, world bossy są, możesz brać "zlecenia " na nich, instancje z poziomem legendarnym, jak kupisz season passa to bd miał jeszcze podziemia, chyba to wszystko może coś pominąłem

Własnie mam the division na konsoli ale przestałem grać ze względu na płatne dodatki. Jak to jest idzie zrobić najlepsze eq bez dodatków? Sam w the divison mam max lvl :)

Wypróbuj Diablo 3, świetne PvE, walka jeszcze lepsza. I cena nie taka duża wraz z dodatkiem. Widze że grałes w POE, to jak coś POE i D3 to są 2 inne gry. Mi bardziej przypadło do gustu D3. D3 jest szybsze o wiele, jednak jest mniej możliwosci. 10 sezon się rozpoczyna jakoś nie długo. Wypróbuj nie pożałujesz :)

Wiesz co do Diablo to nie za bardzo, bardziej podoba mi sie klimat poe, ale dzieki za propozycje

Star Wars the old Rupublic jeżeli masz możliwość płacenia abonamentu 60zł na dwa miesiące. Gra jest bardzo przyjemna aaa drugim tytułem The Elder Scrolls online też jest fajne.

Ja mogę tylko powiedzieć że nie polecam Allods, gra bardzo ciekawa ale zniechęca w tym momencie gdy będziesz musiał levelować patrona. Dla darmowego gracza zajmuje to mnóstwo czasu i pieniędzy.

I patron gwarantuję przewagę nad graczem.

A co sądziłbyś o Vindictus? Może nie ma openworld ale dlaczego miałbyś nie spróbować? Lvl w grze wbija się dosyć szybko, z ekipą można się świetnie bawić. Różnorodność klas pozwoli na znalezienie czegoś dla siebie.

Na ludność nie można narzekać, całkiem sporo Polskich gildii na pewno się gdzieś załapiesz bez szczególnych wymagań, community jest super, ludzie nie pyskują, nie wyzywają z każdym się można dogadać.

Nie chcę się zbytnio rozpisywać ale chociaż spróbuj może ci się spodoba i nie będziesz chciał się oderwać od gry.

Dzięki Rall obczaje

Jeżeli chcesz testować tere po raz kolejny, to zagraj na wersji od EnMasse (NA)

Z F2P możesz spróbować Revelation: Online, ale musisz przebić się przez nudne questy i azjatycki klimat. Rodzaj sterowania sam sobie możesz wybrać.