Poszukuję mmorpg które mnie wciągnie

Gatunek: MMORPG

Sprzęt: Nvidia GT 745M , Intel core i5 4200M, 8GB Ram.

Cechy: RPG może być klasyczne lub sci-fi, non-targeting (typu BnS), wolałbym grind jako że misje robią się strasznie nudne po czasie, grafika nie rażąca, przyjemna dla oka, dużo klas, open pvp i nie za łatwe pve.

Przypadły mi do gustu: Blade and Soul (jednakże po jakimś czasie się zaczęła mnie nudzić i zrobiłem sobię wolnę od niej jednakże system walki jak najbardziej przypadł mi do gustu),

Neverwinter Online ,

Rappelz (gra która mnie wciągnęła w przeszłości i była moim głównym mmo)

Shaiya ,Runes of Magic, Tree of Savior, Elsword.

Nie przypadły mi do gustu: Tera (ogólnie szybko zaczeła mi się nudzić i poprostu nie przypadła mi do gustu) ,

Revelation Online(no cóż odrzuciło mnie już od czasu włączenia, a dalej było jeszcze gorzej jak na grę z takim budżetem to wyszło słabo),

Asta Online( system walki target sztywne gra jak dla mnie kopiuj wkiej od tytułów sprzed 2010 które też się nie sprzedały),

Aion (Za grę zabrałem się za późno jak sądzę vyła dla mnie już stara po prostu),

C9 , Metin 2, Black Gold,

Ostatnio zainteresował mnie Final Fantasy XIV jednakże nie wiem jak stoi gra więc chętnie widziałbym opinie, a także jak to jest z Black Desert czy warty zachodu?

Spróbowałem Final Fantasy XIV, no cóż nie wiedziałem że to targetówka od tego zacznijmy, grafika bardzo ładna, creator postaci wygodny, ciekawe klasy/rasy, cała gra prezentuję się bardzo solidnie już po paru minutach czułem się inaczej niż w produkcjach F2P, jednakże system walki to target czyli nie dla mnie, na pewno ma swoich zwolenników ale ja się na to nie piszę choć całościowo gra się wydaje ciekawa. Teraz zamierzam sprawdzić black desert, jeżeli ktoś ma jakieś propozycję to chętnie posłucham nie musi spełniać wszystkich moich wymogów.

wildstar

A jak wygląda tam sytuacja z serwerami i ogólnie populacją?

Black Desert da ci dużo funu jednak to jest gra dla tryhardów. Jeśli nie weźmiesz gry na poważnie to przypuszczam że ci sie znudzi po krótkim czasie.

@up - tu właśnie jest trochę błędne myślenie. Bo jak dla mnie to gra się nudzi szybciej jak chcesz "grać na poważnie" - bo wtedy się stresujesz że tracisz 100 silvera/h, co daje ci 2400/dzien, co daje ci 240000/100 dni. A jak grasz sobie tak, o, dla rozluznienia i dla zabawy to gra jest okej - pohodujesz konie, pojedziesz wozem na spota, pofarmisz z godzinke, dwie, wrocisz do miasta, zajrzysz na swoja farme, wydasz energię i wylogowujesz się.

Polecam Black Desert, tym bardziej że też jestem byłym fanem Rappelz <3. Niczego lepszego w tej dziedzinie nie znajdziesz. BD jest obecnie jedyną (w miarę nową) grą gdzie idziesz na spota i farmisz. Ale za to jak farmisz... można oglądać wygibasy postaci z milion razy a i tak się to nigdy nie znudzi xD. Powiem ci że gra jest własnie łudząco podobna do Rappelza - od x lvla chodzisz głównie po spotach, masz pety które zbierają loot za ciebie, wbijasz bronie/zbroje na +, dropisz jakieś rzadsze itemy z mobów... Jedyną istotną różnicą jest to że w Rappelzie walczyło się głownie z jednym mobem (nawet jak byl caly tlum), a tu walczysz z 10 naraz. Do tego tu masz chyba najlepszy non-target w grach mmorpg :).

Elite pvpers - shaiya advertising i szukaj sobie privka, jutro startuje nowy priv jak cos napisz mi pw to dam Ci link, sam bede w niego grał bo lubie pvp w tej grze

@ObiWan Grałem w Shayie i mi się kiedyś bardzo podobała, ale to już czas przeszły , nie lubię tak wracać do mmo po tylu latach.

@Pharaun Walić misję robić dungi, właśnie to mi się w rappelz urzekło, właśnie zagrałem z 2h w Black Desert i gra wydaję mi się ciekawa, jednakże jak na razie biegam od misji do misji co mnie lekko irytuję tym bardziej że tekstu mi się nie chce czytać , więc mam nadzieję że czas kiedy będę mógł iść i olać misję szybko nadejdzie. Jak na razie w BD irytuję mnie grafika, jest ładna ale zbyt wali po oczach, da się ją jakoś stonować?, do tego UI które jest na całym ekranie na szczęście to szybko sobie ogarnąłem. Dodatkowo ludzie przed premierą podniecali się creator-em postaci, cóż mnie nie zachwycił i w Final Fantasy XIV bardziej mi przypadł do gustu, ale jeszcze nim się pobawię może za płytko go ogarnąłem. Walka jest jak najbardziej na plus , non-target ,system combo, lekko przypomina ten z For Honor którym przyjemnie mi się bawiło. Cóż poważnie zastanawiam się nad zakupem tym bardziej że drogi nie jest, ale liczę na porady dla początkującego gracza i info kiedy można rzucić w cholerę misje i robić tylko to co nam odpowiada.

Może spróbuj Islandoom? To nowy tytuł na rynku. Jak ktoś lubi MMORTS to powinien być zadowolony z tej gierki http://islandoom.com/

Gatunek: MMORPG

Sprzęt: Nvidia GT 745M , Intel core i5 4200M, 8GB Ram.

Cechy: RPG może być klasyczne lub sci-fi, non-targeting (typu BnS), wolałbym grind jako że misje robią się strasznie nudne po czasie, grafika nie rażąca, przyjemna dla oka, dużo klas, open pvp i nie za łatwe pve.

Przypadły mi do gustu: Blade and Soul (jednakże po jakimś czasie się zaczęła mnie nudzić i zrobiłem sobię wolnę od niej jednakże system walki jak najbardziej przypadł mi do gustu),

Neverwinter Online ,

Rappelz (gra która mnie wciągnęła w przeszłości i była moim głównym mmo)

Shaiya ,Runes of Magic, Tree of Savior, Elsword.

Nie przypadły mi do gustu: Tera (ogólnie szybko zaczeła mi się nudzić i poprostu nie przypadła mi do gustu) ,

Revelation Online(no cóż odrzuciło mnie już od czasu włączenia, a dalej było jeszcze gorzej jak na grę z takim budżetem to wyszło słabo),

Asta Online( system walki target sztywne gra jak dla mnie kopiuj wkiej od tytułów sprzed 2010 które też się nie sprzedały),

Aion (Za grę zabrałem się za późno jak sądzę vyła dla mnie już stara po prostu),

C9 , Metin 2, Black Gold,

Ostatnio zainteresował mnie Final Fantasy XIV jednakże nie wiem jak stoi gra więc chętnie widziałbym opinie, a także jak to jest z Black Desert czy warty zachodu?