Witam, od dawna rozglądam się za jakimś fajnym tytułem MMORPG, który jest w stanie przyciągnąć na dłużej. Nie chodzi tutaj nawet o samą grywalność, co oczywiście jest najważniejsze, jednak warto rozejrzeć się za tym, jak twórcy podchodzą do graczy czy nowego contentu. Nie mam sprecyzowanej puli tytułów, ponieważ sam nie byłem w stanie odszukać niczego ciekawego. Jednakże, gra solo potrafi znudzić, dlatego jestem w stanie dać drugą szansę tytułom, w które już miałem okazję grać. Oczywiście nie wszystkim, ponieważ odpadają takie gry jak Metin, Neverwinter Online czy Tibia i wszystko, co z Tibią związane. Zależy mi na grze z miarę świeżą grafiką, sporo liczbą graczy i jak najmniej P2W. Pojęcie P2W dla niektórych ma inne znaczenie, dlatego od razu nadmienię, że dla mnie, to określenie oznacza tytuł, w którym za pieniądze można kupić wszystko. Część osób jednak jest przekonana, że P2W zaczyna się chyba dopiero wtedy, gdy za pieniądze możecie kupić coś, czego inni mieć nie mogą. Lecz jak samo rozwinięcie tego skrótu nam przekazuje, jeżeli można kupić przedmioty, które bez wkładu czasu i wysiłku dadzą nam przewagę, wtedy dla mnie jest to naturalnie gra Pay To Win, tak jak w przypadku wspomnianego przeze mnie Neverwinter Online.
Grać będziemy poprzez komunikator Discord, chyba, że większość stwierdzi inaczej.
Jeżeli chodzi o mnie, to mam 25 lat, najwięcej czasu spędziłem w World of Warcraft na realmach globalnych, bo prawie 6 lat.
Ps. Wiem, że tutaj na forum często powstają grupki, które napalają się na grę i często po zaledwie kilku dniach padają, bo komuś gra nie przypadła do gustu, jak już w nią pograł. Dlatego też zakładam, że nie ma problemu, abyśmy w razie potrzeby pograli również w inne tytuły, by wspólnie odszukać ten, który każdy będzie tolerować i miał chęć codziennie wejść, chociażby na godzinę.
Zapomniałbym, warunkiem jest ukończone przynajmniej 17 lat.
Pozdrawiam