Poszukuję osób do wspólnej gry w darmowy tytuł MMORPG

Witam, od dawna rozglądam się za jakimś fajnym tytułem MMORPG, który jest w stanie przyciągnąć na dłużej. Nie chodzi tutaj nawet o samą grywalność, co oczywiście jest najważniejsze, jednak warto rozejrzeć się za tym, jak twórcy podchodzą do graczy czy nowego contentu. Nie mam sprecyzowanej puli tytułów, ponieważ sam nie byłem w stanie odszukać niczego ciekawego. Jednakże, gra solo potrafi znudzić, dlatego jestem w stanie dać drugą szansę tytułom, w które już miałem okazję grać. Oczywiście nie wszystkim, ponieważ odpadają takie gry jak Metin, Neverwinter Online czy Tibia i wszystko, co z Tibią związane. Zależy mi na grze z miarę świeżą grafiką, sporo liczbą graczy i jak najmniej P2W. Pojęcie P2W dla niektórych ma inne znaczenie, dlatego od razu nadmienię, że dla mnie, to określenie oznacza tytuł, w którym za pieniądze można kupić wszystko. Część osób jednak jest przekonana, że P2W zaczyna się chyba dopiero wtedy, gdy za pieniądze możecie kupić coś, czego inni mieć nie mogą. Lecz jak samo rozwinięcie tego skrótu nam przekazuje, jeżeli można kupić przedmioty, które bez wkładu czasu i wysiłku dadzą nam przewagę, wtedy dla mnie jest to naturalnie gra Pay To Win, tak jak w przypadku wspomnianego przeze mnie Neverwinter Online.

Grać będziemy poprzez komunikator Discord, chyba, że większość stwierdzi inaczej.

Jeżeli chodzi o mnie, to mam 25 lat, najwięcej czasu spędziłem w World of Warcraft na realmach globalnych, bo prawie 6 lat.

Ps. Wiem, że tutaj na forum często powstają grupki, które napalają się na grę i często po zaledwie kilku dniach padają, bo komuś gra nie przypadła do gustu, jak już w nią pograł. Dlatego też zakładam, że nie ma problemu, abyśmy w razie potrzeby pograli również w inne tytuły, by wspólnie odszukać ten, który każdy będzie tolerować i miał chęć codziennie wejść, chociażby na godzinę.

Zapomniałbym, warunkiem jest ukończone przynajmniej 17 lat.

Pozdrawiam

Siema,

Aktywnie gram w WoW'a na globalu ale ostatnio grywam coraz rzadziej. Nawet wprowadzenie patch'a 7.3 jakos mnie nie nakrecilo specjalnie, zbyt duze RNG we wszystkich aspektach gry ktore mi przypadly do gustu czyli zbieranie mountow czy legendari, transmogi itp itd. Nie lubie losowosci, szczegolnie ze gram casualowo raz na jakis czas.

Pozatym ostatnio sprawdzilem ArchAge, calkiem przyjemne ale nie wiem czy idzie w to ugrac dlugo. Myslalem nad SW:TOR, jako zagozaly fan Gwiezdnych Wojen nie mialbym nic przeciwko aby sprobowac tego tytulu.

Pozatym, Destiny 2 zapowiada sie ciekawie, gralem w pierwsze Destiny no ale z przyczyn przymusowego PS Plus jakos mi nie przypadlo do gustu. Zobaczymy jak bedzie z PC'towa wersja.

Guild Wars 2 rowniem mam, gralem of Head Startu ale ewentualnie jak mi sie grupa wykruszyla to i ja odszedlem. Jestem ciekaw jak sie zmienila gra. Tytul jest F2P ale tylko podstawka, dodatki sa B2P.

Jestem raczej graczem nastawionym na PVE...ok, glownie PVE, PVP nigdy mnie nie jaralo, jestem w nim slaby i mam za slabe nerwy na PVP :P

Takze tytuly typu LoL, Dota, PUBG itp itd odpadaja u mnie

Discord jak najbardziej pasuje, czesto uzywam.

Daj znac na priv jezeli chcesz zagrac sesje w jakas gierke ;)

Polecam Aion'a

hej też ostatnio nie mam w co grac ale wcześniej grałem w Gulid Wars 2 i Blak Dezerta ale z chętnie bym pograł w coś nowego mam 24 lata i nudzę się po pracy więc bym po grał w coś

Proszę o kontakt na pw bońć na stimie EnzoGTR

Polecam Aion'a

Autor wspomniał o " jak najmniej P2W" a Ty mu polecasz Aion'a ? Przy bardzo dużym donejcie 75 lvl wbijasz w 1-2tyg. co normalnie zajmuje 8miesiecy +
Nieograniczony enchant gearu, przez co na EU znajdziemy kilka perełek z setem +20+ i biżką +8-10. Wbicie tego bez donejtu jest niemożliwe, zwłaszcza przy znikającym eq podczas failu ( wbicie biżki z 8-10 to około 10% szans na kazdy enchant, a set 30-40% miedzy 15-20 )
Prawie bym zapomniał, event z kartami ( 2-3x w roku ) oferuję p2w przedmioty, a uzbieranie 24 kart to wydatek nawet kilku tysięcy złoty.

Fajnie, że jest takie zainteresowanie, dodatkowo widzę, że temat w chwili obecnej przegląda ponad 13 użytkowników. Jestem mile zaskoczony.

@OneDayG Ja niestety nie miałem okazji spróbować dodatku Legion, aktywną grę skończyłem na Woltk, później już z przerwami na pandach i wodzie. Część tytułów, jakie wymieniłeś jest płatnych, tak jak Destiny 2. Nie wiem jak jest to rozwiązane w Star Warsie, lecz chyba również aby móc cieszyć się pełną grą, trzeba coś wykupić. Co do PvE nie martw się, na pewno wybierzemy tytuł, w którym zarówno gracz PvE jak i PvP znajdzie coś dla siebie. Sam w wowie raidowalem kilka lat.

Co do Aiona, to tutaj temat na pewno jest rozległy, jednak z tego co czytałem i się orientuję, faktycznie jest to P2W. Na pewno da się fajnie pograć, rozumiem też, że wydawca musi zarobić, skoro gra jest free to play, jednak ja preferuje inny model sklepu, nie taki, który jedynie zachęca graczy tym, że będą o wiele i szybciej mocniejsi, nie jest to fair play według mnie przynajmniej. Odrzuciłbym wszystkie gry od Gameforge, ponieważ jak każdy wie, oni od lat idą wyłącznie w kierunku zarobkowym a nie rozwoju dla graczy.

Ps.

Wszystkie posty oczywiście czytam, nie na każdy dam radę odpowiedzieć, bo by się po prostu zrobił szum.

Tutaj podaję serwer Discord, nigdy go nie tworzyłem, dlatego na razie jest w formie podstawowej. Jeżeli chcecie wbijcie na czat głosowy, możecie porozmawiać powymieniać się pomysłami. Tak samo na chacie. Ja teraz mykam do sklepu się przewietrzyć bo cały dzień przed komputerem.

https://discord.gg/K64kUXz

W sumie Destiny 2 ma byc B2P, jestem w stanie zdzierzyc B2P...P2P typu wlasnie WoW troche u mnie mija sie z celem jako ze nie mam za duzo czasu na gre oprocz wekeendow i raz dwa razy w srodku tygodnia.

Co do SW, nie jest to P2W, idize przejsc cala kapanie bez placenia nawet grosza. Nie wiem jak jest z P2W, nie widzialem za duzo narzekania na ten tytul pod tym wzgledem :)

Z tego co się orientuję to w SW płaci się głównie za elementy kosmetyczne, tzn. stroje, kolory mieczy, animacje, zabawki. Przyspieszyć też tak można zdobycie mounta, oraz ten nieszczęsny crafting. Grałem do ok 30 lvla i jeśli nie zapłacisz to masz tylko jeden slot na crafting, jednak aby móc coś z tym zdziałać potrzeba dwóch albo trzech profesji (do zbierania materiałów i do produkcji)

Ze swojej strony polecam The Secret World Legends. Przedmioty które można zdobyć w sklepie są wystawiane przez graczy więc wszystko można też zdobyć samemu. Dodatkowo na start dostajesz 100 albo 1000(nie bardzo pamiętam) monet sklepowych. opłaca się je używać do wystawiania przedmiotów (naliczane jest ok 10% prowizji) by zarobić ich więcej. Natomiast konto premium pozwala trochę szybciej expić, dodaje animacje biegu oraz kilka innych mało istotnych rzeczy, którymi nie warto sobie zawracać głowy(jedyna warta uwagi, jest priorytet wystawiania towaru w sklepie, tzn. na pierwsze strony idzie).

OOO zapomnialem o TSW xD Warto by dac temu szanse bo tym calym 'reboocie' tytulu :)

@Zockeer swietna propozycja :)

Dzięki @OneDayG :-)

Moim zdaniem to jedna z lepszych gier mmo pod względem klimatu i świata przedstawionego. Ponadto dodali naprawdę ciekawe systemy do każdej broni + jeszcze zostały dodane klasy postaci, które mają wpływ jednak tylko na początek rozgrywki, gdyż z czasem możesz wykupić i wymasterować każdą broń.:D

Aktualnie walczę z internetem, ale jeśli się z nim szybko uporam, a Będziecie grać w TSW to z chęcią do was dołączę.

Może riders of icarus? Walki na mountach łapanie mountow ( około 200) 7 klas, nie azjatycki klimat jedynie klasa dziecko z udarem mózgu czyli trickster. Była by nas 4

@Zockeer dam temu szanse, pamietam ze mialem pierwsza wersje TSW i ta mi nie podeszla ale dobrze pamietam klimat o ktorym mowisz.

Ok, czas anulowac abonament do WoW'a i sprobowac sil z nowym tytulem :) Do zobaczenia w grze, jestem jzu na discord jbc to zawsze mozna mnie tam zlapac w razie w.

@SkyGreymmmmmmm mounty :) uwielbiam kolekcjonowac mounty, w wowie to moje jedyne hobby xD Moze kiedys lookne na to. Pamietam, ze z roznych opinii ktore kraza po internecie to RoI jest lekkim rozczarowaniem albo przynajmniej bylo. Lookne z ciekawosci tez, porownam czy TSW czy RoI mi lepiej podejdzie ;)

No panowie i panie, mamy tutaj duzo propozycji @Majkeloso gdzie cie bardziej ciagnie? :D

W razie czego jestem już na Discrodzie, ostatnio mam pewien problem dlatego po prostu wczoraj mnie prawie nie było, nie miałem nastroju.

The Secred World wydaje się interesujący, Riders of Icarus także, jednak TSW posiada lepszą notę jeżeli chodzi o opinie w internecie. Dlatego proponuję najpierw TSW, a w razie czego w międzyczasie bądź jak nam nie podejdzie - Riders Of Icarus. Jeżeli ktoś ma dużo czasu, to jak najbardziej może grać w te obie gry, jeżeli ma na to ochotę. Nie chcę, aby nasza grupa była typowo kierunkowa i nie dopuszczała graczy innych tytułów.

Nie sugerujcie się opiniami bo gra w becie dostała w chu minusów i fakt była wtedy crapem raidy do zrobienia w jedną osobę itp teraz jest inaczej jest endgame ranking klas z nagrodami. Odżyla IMO pół roku temu edytuje o screeny mountow + każdy mount może być zmieniony w peta który za nami chodzi i daje buffy / zbiera dropa dla tych z premium

https://imgur.com/a/FIlze - screeny

Jestem chętny jakoś coś to daj znać to znajdziemy jakiś ciekawy tytuł :D

Witam, od dawna rozglądam się za jakimś fajnym tytułem MMORPG, który jest w stanie przyciągnąć na dłużej. Nie chodzi tutaj nawet o samą grywalność, co oczywiście jest najważniejsze, jednak warto rozejrzeć się za tym, jak twórcy podchodzą do graczy czy nowego contentu. Nie mam sprecyzowanej puli tytułów, ponieważ sam nie byłem w stanie odszukać niczego ciekawego. Jednakże, gra solo potrafi znudzić, dlatego jestem w stanie dać drugą szansę tytułom, w które już miałem okazję grać. Oczywiście nie wszystkim, ponieważ odpadają takie gry jak Metin, Neverwinter Online czy Tibia i wszystko, co z Tibią związane. Zależy mi na grze z miarę świeżą grafiką, sporo liczbą graczy i jak najmniej P2W. Pojęcie P2W dla niektórych ma inne znaczenie, dlatego od razu nadmienię, że dla mnie, to określenie oznacza tytuł, w którym za pieniądze można kupić wszystko. Część osób jednak jest przekonana, że P2W zaczyna się chyba dopiero wtedy, gdy za pieniądze możecie kupić coś, czego inni mieć nie mogą. Lecz jak samo rozwinięcie tego skrótu nam przekazuje, jeżeli można kupić przedmioty, które bez wkładu czasu i wysiłku dadzą nam przewagę, wtedy dla mnie jest to naturalnie gra Pay To Win, tak jak w przypadku wspomnianego przeze mnie Neverwinter Online.

Grać będziemy poprzez komunikator Discord, chyba, że większość stwierdzi inaczej.

Jeżeli chodzi o mnie, to mam 25 lat, najwięcej czasu spędziłem w World of Warcraft na realmach globalnych, bo prawie 6 lat.

Ps. Wiem, że tutaj na forum często powstają grupki, które napalają się na grę i często po zaledwie kilku dniach padają, bo komuś gra nie przypadła do gustu, jak już w nią pograł. Dlatego też zakładam, że nie ma problemu, abyśmy w razie potrzeby pograli również w inne tytuły, by wspólnie odszukać ten, który każdy będzie tolerować i miał chęć codziennie wejść, chociażby na godzinę.

Zapomniałbym, warunkiem jest ukończone przynajmniej 17 lat.

Pozdrawiam