POSZUKUJĘ osoby, która mi pomoże z kompem i ze streamem

Witam koledzy,

Poszukuję osoby która pomoże mi w 100% ogarnąć streama. Kurczę, próbowałem wszelkich poradników i nadal kiepsko mi to wychodzi, może to nie ja coś źle robię, ale może coś jest źle skonfigurowane na kompie? nie wiem, nie mam pojęcia...

Ponadto mam problem z USB. Co jakiś czas wyłącza mi się adapter do routera (TP-LINK 300MBS TL-WN821N) oraz klawiatura (myszka nie). Wszedłem w menadżer urządzeń i we właściwościach klawiatury i adaptera odhaczyłem opcję wyłączania dla oszczędzania energii + w każdym głównym USB to samo. Przestało się tak robić, jednak kiedy włączam streama, to po 5 minutach około znowu się wyłącza. To samo jest przy synchronizacji - czy coś wrzucam na YouTuba, czy OneDrive'a :/

Jeżeli ktoś jest na tyle mocny, dzięki za wszelką pomoc i wytrwałość :] Czekam na chętnych.

//edit:

http://www.speedtest.net/my-result/4115970483

Apropos, czy takie łącze jest dobre, czy bardzo dobre? Zbytnio się nie znam, a ustawiałem w programie max. 3500 bitrate ;/

//del

/del

Na forum jest wiele streamerów, jednakże Ci są tutaj tylko dlatego, żeby załapać suby.

Nikt nie chce pomagać konkurencji, to naturalne.

Polecam używać dwóch ekranów, o wiele wygodniej człowiek funkcjonuje.

Łącze masz bardzo dobre i wystarczające by streamować w full hd, tylko jaka jest specyfikacja twojego kompa? Co do rozłączających się wejść przychodzą mi tylko 2 pomysły: Bardzo mocny virus, albo coś nie tak z płytą główną :) Spróbuj przejechać kompa Combofix'em (tylko, za żadne skarby na świecie nic z nim nie kombinuj! Poprostu odpal go ,pozwól mu kompa przeskanować i git bo inaczje możesz sobie nawet kompa popsuć :P ) A w strawie jakości twoich streamów mam 2 prośby. 1. podaj nazwę programu jakiego używasz, oraz gdzie streamujesz. 2. Daj linka do jakiegoś twojego testowego streama i zobaczymy co jest nie tak :P

EDIT: Radzę ci zmienić/usunąć drógi post gdyż odświeżanie tematu poniżej 48h grozi warnem ze strony administracji :P

Łącze masz bardzo dobre i wystarczające by streamować w full hd, tylko jaka jest specyfikacja twojego kompa? Co do rozłączających się wejść przychodzą mi tylko 2 pomysły: Bardzo mocny virus, albo coś nie tak z płytą główną Spróbuj przejechać kompa Combofix'em (tylko, za żadne skarby na świecie nic z nim nie kombinuj! Poprostu odpal go ,pozwól mu kompa przeskanować i git bo inaczje możesz sobie nawet kompa popsuć ) A w strawie jakości twoich streamów mam 2 prośby. 1. podaj nazwę programu jakiego używasz, oraz gdzie streamujesz. 2. Daj linka do jakiegoś twojego testowego streama i zobaczymy co jest nie tak EDIT: Radzę ci zmienić/usunąć drógi post gdyż odświeżanie tematu poniżej 48h grozi warnem ze strony administracji

fx 8320 eight core processor

radeon r9 200 series

wirus odpada, wczoraj format robiłem

Jakiej pomocy w ogarnięciu streama potrzebujesz?

Prędkość na streamowanie masz świetną także możesz sobie poszaleć z ustawieniami.

Jakiej pomocy w ogarnięciu streama potrzebujesz? Prędkość na streamowanie masz świetną także możesz sobie poszaleć z ustawieniami.

Głównie w programie ustawienia, robiłem wszystko z poradnikami na YT, ale kiedy włączałem streama, zaraz USB Adaptera mi się rozłączało, a jak już chwilę podziałało to i tak na innych kompach wchodziłem na swojego Twitcha i nie było tak jak być powinno (wolno się uruchamiało, a jak się uruchomiło to powtarzało 10sek mojego streama, zamiast pokazywać czas rzeczywisty) - tak jakby nagrane było 10sek mojego streama i powtarzało to w zaokrągleniu co 10 sek. :/

Teraz np. odpaliłem download tery + odpaliłem speedtest.net to też mi się usb adaptera rozłącza, gdy robię te dwie rzeczy jednocześnie.. ja nie wiem ;x Zainstalowałem sterowniki ze strony do adaptera (wcześniej miałem producenta z płytki) to chyba jest dobrze, na razie nie wywala) :/

Jeśli chodzi o streamowanie to z tym prockiem nie poszalejesz, na dodatek połączenie FX+Radeon też nie jest najlepszym pomysłem.

Jakiego programu używasz?

Sprawdź jeszcze w ustawieniach gdzieś na Twitchu czy masz dobrą strefę czasową ustawioną w profilu. Nie pamiętam gdzie tego się szukało, ale pamiętam, że miałem podobne problemy z łączeniem się z twitchem gdy moja strefa czasowa profilu na Twitchu była inna niż faktycznie. Stream się rwał i zapętlał. Komiczna sprawa i ciekawi mnie czy dalej jest aktualna jeżeli chodzi o problemy.

Jakiego programu używasz? Sprawdź jeszcze w ustawieniach gdzieś na Twitchu czy masz dobrą strefę czasową ustawioną w profilu. Nie pamiętam gdzie tego się szukało, ale pamiętam, że miałem podobne problemy z łączeniem się z twitchem gdy moja strefa czasowa profilu na Twitchu była inna niż faktycznie. Stream się rwał i zapętlał. Komiczna sprawa i ciekawi mnie czy dalej jest aktualna jeżeli chodzi o problemy.

Uznałem, że OBS jest do d*py, albo to ze mną jest coś nie tak. Ściągnąłem xSplita, pobawiłem się nim i wszystko hula na FULL HD, bez lagów, próbowałem na innych kompach, wszystko cacy. :)

To jest takie kto co lubi tak naprawdę. I xPlit i OBS są dobrymi programami ale jak hula to nic tu mnie już :D

Witam koledzy,

Poszukuję osoby która pomoże mi w 100% ogarnąć streama. Kurczę, próbowałem wszelkich poradników i nadal kiepsko mi to wychodzi, może to nie ja coś źle robię, ale może coś jest źle skonfigurowane na kompie? nie wiem, nie mam pojęcia...

Ponadto mam problem z USB. Co jakiś czas wyłącza mi się adapter do routera (TP-LINK 300MBS TL-WN821N) oraz klawiatura (myszka nie). Wszedłem w menadżer urządzeń i we właściwościach klawiatury i adaptera odhaczyłem opcję wyłączania dla oszczędzania energii + w każdym głównym USB to samo. Przestało się tak robić, jednak kiedy włączam streama, to po 5 minutach około znowu się wyłącza. To samo jest przy synchronizacji - czy coś wrzucam na YouTuba, czy OneDrive'a :/

Jeżeli ktoś jest na tyle mocny, dzięki za wszelką pomoc i wytrwałość :] Czekam na chętnych.

//edit:

http://www.speedtest.net/my-result/4115970483

Apropos, czy takie łącze jest dobre, czy bardzo dobre? Zbytnio się nie znam, a ustawiałem w programie max. 3500 bitrate ;/