Poszukuje pomysłu

Witajcie, poszukuje jakies inwestycji lub pomysłu na cos ciekawego co przyciaglo by duzo osob i przy okazji troche dorobic...

pewnie znajdzie sie tu ktos z ciekawym innowacyjnym pomyslem tylko przez brak kasy na domene/strone/serwer nie moze go zrealizowac a ja bylbym wstanie mu pomoc w osiagnieciu celu, oczywiscie propozycje takie jak kup mi dedyk za 1000zl miesiecznie na kolejny serwer minecrafta odpadaja.

dostalem kilka ciekawych pomyslow jak stworzenie duzego multigamingu zrzeszajacych graczy do wiekszosci gier czy nawet stworzeniem ladderow...

i ot nawet byloby dosc ciekawe, stworzyc taka lige lecz nie do jednej czy do 2-3 gier a do wiekszosci gier e-sportowych oczywiscie nie zapominajac o starszych grach jak cs/et/cod, dodatkowo liga bylaby multiplatformowa, czyli takze turnieje z gier konsolowych (xbox/ps/android). Niestety najwiekszym problemem byloby to ze do tego trza wielu ludzi.

Bylbym takze zainteresowany za inwestować w gry autorskie w tym także przeglądarka, czekam na propozycje

nie uważasz że myślenie w ten sposób (wszystkie gry) to porywanie sie z motyką na słonce?

Powiem Ci tak. Sam prowadzę obecnie firmę, a raczej sklep (nie ważne jaki). Wszystko już jest na rynku w mniejszej lub większej formie. Można tylko coś uruchomić na nowo i udoskonalić. Nie zrobisz nic nowego. Kolejny Facebook? Nie bardzo... Nowy Twitter? Nowy Youtube?

Kwestią też jest nisza. Kiedyś miałem chęć na restaurację dla kulturystów. Już taka knajpa jest i w Polsce i USA. Nie ma sensu łapać się jak powiedział przedmówca z motyką na słońce, bo "brązową maź" ugrasz. Musisz to sobie zaplanować i znaleźć niszę taką, gdzie dasz radę. Multigamingów jest w opór, ale nie ma jednej rzeczy w Polsce. Sceny bijatyk na tyle rozrośniętej, że można spokojnie codziennie grać. U mnie w Białym jest niezła scena karcianek, ale co do bijatyk to jest nas może 4 oficjalnie. Reszta albo gra z CPU albo nie wiem.

Duzo jest rzeczy ktore mozna stworzyć. Sama myslalam nad stworzeniem strony esportowe ktora obejmowala by 3 gry. Jakie, zostawie dla siebie. + Mam pomysly na spora ilosc innowacyjnych rozwiazan ktorch obecnie nie jestem w stanie znalezc na zadnej znanej mi stronie esportowej : ) A to z checia przyciągnęło by ludzi : P

dziekuje wszystkim za swoje spotrzezenia..

bolvaerk nie wiem gdzie ja niby napisalem wszystkie?

siemen sceny bijatyk nie ma gdyz jest to malo oplacalne, w polsce bardzo malo osob jest zainteresowanych tym

ladyazura zycze powodzenia

Tez mozesz popatrzec na prywatny serwer gry Infestation. Jest to legalne gdyz oficialna gra to tez pirat ktory sie sypie a gra ogolnie jest popularna. Silnik z internetu, poprawic spawny, antycheat wprowadzic, ustawic resp przedmiotow, budowac mape co nie jest trudne nawet dla poczatkujacego. Zrobic strone internetowa + forum. I gra bedzie popularna i rowniez bedzie zarabiac na siebie.

Tez mozesz popatrzec na prywatny serwer gry Infestation. Jest to legalne gdyz oficialna gra to tez pirat ktory sie sypie a gra ogolnie jest popularna. Silnik z internetu, poprawic spawny, antycheat wprowadzic, ustawic resp przedmiotow, budowac mape co nie jest trudne nawet dla poczatkujacego. Zrobic strone internetowa + forum. I gra bedzie popularna i rowniez bedzie zarabiac na siebie.

od kiedy oficjalna gra moze byc piratem....

Witajcie, poszukuje jakies inwestycji lub pomysłu na cos ciekawego co przyciaglo by duzo osob i przy okazji troche dorobic...

pewnie znajdzie sie tu ktos z ciekawym innowacyjnym pomyslem tylko przez brak kasy na domene/strone/serwer nie moze go zrealizowac a ja bylbym wstanie mu pomoc w osiagnieciu celu, oczywiscie propozycje takie jak kup mi dedyk za 1000zl miesiecznie na kolejny serwer minecrafta odpadaja.

dostalem kilka ciekawych pomyslow jak stworzenie duzego multigamingu zrzeszajacych graczy do wiekszosci gier czy nawet stworzeniem ladderow...

i ot nawet byloby dosc ciekawe, stworzyc taka lige lecz nie do jednej czy do 2-3 gier a do wiekszosci gier e-sportowych oczywiscie nie zapominajac o starszych grach jak cs/et/cod, dodatkowo liga bylaby multiplatformowa, czyli takze turnieje z gier konsolowych (xbox/ps/android). Niestety najwiekszym problemem byloby to ze do tego trza wielu ludzi.

Bylbym takze zainteresowany za inwestować w gry autorskie w tym także przeglądarka, czekam na propozycje