Poszukuje poradnika do Spoilera/ lub kilku rad

Witam otoz zaczolem grac na serwerze L2dex nanna 75x spoilt tutaj jest x15 i ladnie idzie wyciaganie itemkow. Jednak w zupelnosci wszystko pozapominalem co i jak. Poki co mam 56lv i ciagle w loa probuje ( w srodku ) i jakos w miare idzie ale gdzie dalej ? W internecie znalazlem kilka poradnikow ale sa one chatyczne ( nie ma napisane gdzie isc i co farmic by miec s grade i zdobyc troche adeny ) i jakby nie do c6. Z gory dziekuje za podpowiedzi. Pozdrawiam.

wszystkie podstawowe matsy varnish, a bones, coarse bone powder, oriharukon ore, m.ore i wszystkie inne. Z samego dropu mozna do ladnej kaski dojsc, sam gram to wiem ;p

Czyli nie oplaca sie robic spoila tylko odrazu mainem dropic all?

Wszystko zależy od serwera. Najpierw zbadaj rynek, a potem staraj się spoilować najbardziej wartościowe itemy.

Spoila robi się zazwyczaj do zarabianie właśnie.

Oplaca sie robic spoila bo wiadomo ze wtedy wydropisz wiecej matsow, szczegolnie jezeli skupisz sie na 1 rodzaju. ja mam spoila 31lvl

Widziałem, że o.ore i dmp są bardzo wartościowe na tym serwerze, ewentualnie SoP, więc po prostu w internecie szukasz tych matsów i sprawdzasz co je dropi na twój lvl.

A gdzie i jak na takim serwerze zdobyc S grade? Mam robic questy czy farmic moby po recki i keye i czy da rade t o zrobic solo czy trzeba pt?

Farmisz Adenę/AA/Matsy, sprzedajesz je (jak chce Ci się to możesz ustawić offline shopa jak lubisz czekać) i kupujesz normalnie recki na rynku, to jest x75 a nie off, nie trzeba tu robić żadnych boksów, by zarabiać kasę. Zresztą na tym serwerze S-ki masz za dotę. Możesz kupować te ToD-y od innych ludzi (choć w przeliczeniu to nie jest opłacalne), bądż wydać troszkę Euro i kupić wszystko za hajs. do wyboru do koloru, możliwości jest wiele. A co do twojego pytania.... Tam wszystko da się solo zrobić - ale L2 to nie jest gra Single Player ;)

A gdzie i jak na takim serwerze zdobyc S grade? Mam robic questy czy farmic moby po recki i keye i czy da rade t o zrobic solo czy trzeba pt?

S grade mozesz zrobic solo na tym serwie , i nie wymaga to wielkiego wysiłku .

Spoil do matow przyda sie tylko na ori ore dmp sop i keye reszta leci z dropu w sporych ilosciach ,jeżeli chodzi o recki s grade to musisz zrobic lvl 5 lvl ally(zeby wyciagac recki) z ketra lub varka (npc kolo spawnu na tych lokacjach 74lvl minimum) 1,2 lvl to same moby ,3 moby + boss , 4 moby + boss jak to zrobisz dostajesz 5 lvl .Sporo randomow kampi te bosy wiec latwo zalapac sie w pt i zaliczyc wszystko.

S grade mozesz zrobic solo na tym serwie , i nie wymaga to wielkiego wysiłku .Spoil do matow przyda sie tylko na ori ore dmp sop i keye reszta leci z dropu w sporych ilosciach ,jeżeli chodzi o recki s grade to musisz zrobic lvl 5 lvl ally(zeby wyciagac recki) z ketra lub varka (npc kolo spawnu na tych lokacjach 74lvl minimum) 1,2 lvl to same moby ,3 moby + boss , 4 moby + boss jak to zrobisz dostajesz 5 lvl .Sporo randomow kampi te bosy wiec latwo zalapac sie w pt i zaliczyc wszystko

Full S miałem po 9 dniach gry (bez bizu tateo; latałem w Phoenixie), wystarczy farma w katach + BS i otwieranie skrzynek 75 lvl z których lecą masowo EWS + MMS z shamanów i full dropy z ovelrordów i Knightów.. Nie trzeba robić zadnego ally, szkoda czasu na to po prostu. Wszystko kupisz na rynku za adenę/ AA (dobrą opcją jest sprzedawanie Gamestonów S - bardzo duzy zarobek !!! Można też trade'ować je 2:1 za TOD'y). Nie gram tam już bo było po prostu za łatwo, a PK-owanie ludzi już mnie nie bawi. Dodatkowo drożej sprzedawałem matsy na randomach na Offline Shopach. Sprzęt S + 17 kkk została zamrozona na moim koncie + od groma kryszy S ze palenia demon splinterów z +10 na + 11 (a na prawdę mało jest osób z eską na +10 ++ (dodatkowo wkurzały mnie ciągłe PM od Ruskich chcących kupić tą broń), to kilka miliardów też dojdzie licząc 1,5kk-2kk za Cry s. Po prostu za duże raty dla mnie tam były i po prostu za łatwo.Pomyłką jest dotacja na tym serwerze - eski za kasę, krysze 13, Life Stone'y - ale to urok tak duzych rat serwera (brak naturalnej selekcji dzieci i prawdziwych graczy). Niestety, tak jest jak ktoś przechodzi z x1 :( BTW dodam, że wszystkie złożone bronie S wychodziły mi zawsze za 1wszym razem. Nic się nie paliło. Fart i tyle. Serwer może i ok, duży onlnie, ale za dużo bydła. Gra solo na tym serwerze mija się z celem. A na serwer przyszedłem tylko ''powęszyć''. Na tym serwerze wszystko jest na sprzedaż, dodatkowo za dużo Ruskich analfabetów.

Full S miałem po 9 dniach gdy, wystarczy farma w katach + BS i otwieranie skrzynek 75 lvl z których lecą masowo EWS + MMS z shamanów i full dropy z ovelrordów i Knightów..

Wydaje mi sie ze mowisz o innym serwie, nie mam pojecia po co tam farmiles MMS :D jak quest na sube byl okrojony do samych bosow jak i sam nobles (tylko dobic barakiela )

Hehe. Wiem co mówię. MMS schodziły za 500-700k w Giran jak ciepłe bułeczki. Głupoli tam nie brakuje.Dodatkowo te kupowanie tych odznak ( na początku chyba z 200kk, pożniej nawet za 50kk) z bossów psuje cały sens tej gry. A wszystko prowadzi do tego, że i tak wszyscy blokują się na Baraku i czekają na cud, chodź o gustach się nie dyskutuje - teraz jest tendencja na casualowych graczy - no i to jest serwer dla nich.Serwer nie jest zły, ale jest za łatwy i tyle (brak naturalnej selekcji). Jeszcze wszechobecny Scaming u craftterów + Matsy (baby spice zamiast varnishy) + soul ore (zamiast cry) wśród 10% populacji serwera i nie robienie nic z tym + bociki - robi swoje. Niestety.

Witam otoz zaczolem grac na serwerze L2dex nanna 75x spoilt tutaj jest x15 i ladnie idzie wyciaganie itemkow. Jednak w zupelnosci wszystko pozapominalem co i jak. Poki co mam 56lv i ciagle w loa probuje ( w srodku ) i jakos w miare idzie ale gdzie dalej ? W internecie znalazlem kilka poradnikow ale sa one chatyczne ( nie ma napisane gdzie isc i co farmic by miec s grade i zdobyc troche adeny ) i jakby nie do c6. Z gory dziekuje za podpowiedzi. Pozdrawiam.