Poszukuje strategii

Witam, od kilku dni szukam gry strategicznej. Przeszukalem wiele tematow na tym forum i znalazłem żadnej, która by mi się spodobała

Nie mam dużych wymagan, byle by można było walczyc z innymi "frakcjami" sterowanymi przez komputer, oraz by miasto/wiosko rozbudowywało by się troche czasu a nie 30 minut.

Gry, które mi się przejadły:

- StarCraft 2

-Tzar

-Alien Nations 2

Polecam Rise of Nations.

Knight's And Merchants, Warhammer 40000.

@UP Grałem, niestety nie spodobało mi się ;c

Total War, 3 wrzesnia premiera "rzymu" genialna strategia, potyczki 1.5~ godziny średnio ^^

Command and Conquer Red Alert 2/3

Supreme Commander

Z innymi frakcjami i nie 30 min, to może Settlers 4.

Nie polecam natomiast Red Alerta 3 czy Supreme commandera, bo zwyczajnie ci się szybko znudzą.

Narazie spodobała mi sie gra Sattlers 4, kupie jutro bo około 20 zł kosztują ;-). Jak macie inne propozycje jeszcze to piszcie.

Red Alert'y, seria Age of Empires.

Może Blitzkrieg tylko, że tam nie ma "rozbudowania" manewrujesz piechotą, czołgami, lotnictwem.

Jak Sattlersy to może seria Anno?

Kiedyś jak byłem młodszy grałem w takie coś jak "Wyprawa na północ" bardzo mile wspominam te grę. Tu masz wszystko do kupy. Możesz nawet powiedzieć babce żeby dziecko zrobiła bo dajmy na to potrzebny Ci zbieracz gliny?

Narazie spodobała mi sie gra Sattlers 4, kupie jutro bo około 20 zł kosztują ;-). Jak macie inne propozycje jeszcze to piszcie.

Kupujesz Settlersy gdzie na necie może ? Jak tak to podaj link, a jak nie to nie odpowiadaj. Thx.

Witam, od kilku dni szukam gry strategicznej. Przeszukalem wiele tematow na tym forum i znalazłem żadnej, która by mi się spodobała

Nie mam dużych wymagan, byle by można było walczyc z innymi "frakcjami" sterowanymi przez komputer, oraz by miasto/wiosko rozbudowywało by się troche czasu a nie 30 minut.

Gry, które mi się przejadły:

- StarCraft 2

-Tzar

-Alien Nations 2