Poszukuje tytulu pewnej gry na PlayStation 1

Jak w temacie. W skrócie to jest tak. Byłem mały miałem może ze 4-6 lat ( Wtedy istniał już silent hill ). I byłem u Wujka i on mi pokazał taką grę z czołgami dużo nie pamiętam ale jest jeden ważny szczegół który mam w pamięci, mianowicie po zabiciu dziwnego bossa o wyglądzie robota cowboya spadał jego kapelusz na mnie i dzięki temu można było przechodzić przez lasery ( Coś takiego ) Powiem że to gra która najbardziej pamiętam z dzieciństwa ( No i Silent Hill ) I dlatego chciałbym się dowiedzieć jak ona się nazywa. Może ktoś zna tytuł tej gry?]

Tiny Tank na PSX

To był pierwszy boss w grze.

Hahahaha tak to jest to! Jezus nie mogę uwierzyć w to co widzę. Jak byłem mały musiałem mieć niezłą wyobraźnię bo jak sobie przypominałem tą grę to mi się zawsze wydawało że tam grafika nie z tej ziemii była. Nie no super że ktoś mi wreszcie pomógł znaleźć. Serio mówie wielkie dzięki odzyskałem swój kawałek dzieciństwa. :) Jeszcze była jedna gra kiedy byłem trochę starszy chodziło się w niej takim niebieskim ludzikiem. Miałem okolo 9-10 lat chyba. Zawsze jak w to grałem to mi sie przypominała ta piosenka I am blue lol xD

Niebieski ? Jedyny ludzika z PSX'a który utknął mi w pamięci to oddworld abe's oddysee

Jak niebieski to może MegaMan

A nie zauważyłem o tej piosence :)

Kojarzy przy okazji ktoś grę na psx,że chodziło się obcym jakimś po jaskini i było ich wielu i gra taka bardziej 2d/3d chodziło się w boki i wykonywało jakieś akcje. :D

@ Nurarihyon. Hahaha tak to jest właśnie ta gra. Widzę że to nie był tak do końca niebieski ludzik ale wielkie łał że i tak ci się z tym skojarzyło. Dziękuję Tobie też! :D

Nie ma za co =) Najlepsze gry z dzieciństwa się pamięta :)

Skajlajn@ niestety tutaj Ci nie pomogę. Nie sięgam pamięcią czegoś choć trochę podobnego.

No trudno :P ,może jednak ktoś jeszcze będzie coś wiedzieć na temat tej gry ^^.

Przypomniała mi się jeszcze jedna gra Skajlajn z obcymi, może o to chodzi. Loaded on - nie pamiętam czy to pełna nazwa =)

Nie nie ;) to była gra 2d like a Elsword. Niebieskimi albo zielonymi ''obcymi '' takimi ufoludkami sie chodzilo :D

@up

Opis przypomina mi o Lemmings, trafiłem ?

Też właśnie pomyślałem o Leminngsach. Jeśli to nie pasuje to już nie mam pomysłu :o Chociaż intensywnie myślę, bo przy okazji jakieś ciekawe tytuły się przypominają.

Mnie do tego opisu najbardziej pasuje oddworld abe odysee/exodus , sprawdz czy to na pewno nie to :)

Co do oddworld abe's oddysee to niedługo ma się pojawić remake poprawijący grafikę.

Jeśli cena nie będzie chora, jak przy na przykład takim Baldur's Gate 2: Enchanced Edition, gdzie wsumie nic nowego nie dodali prawie, to wypadałoby by kupić ^.^

Ja jestem za tym by nie kupować żadnych remake'ów bo szkoda psuć sobie wspomnienia =) Lepiej wyciągnąć PSX'a (ew. symulator) i zagrać w starą, dobrą, gierkę.

Choć zobaczymy jak wyjdzie z tym remake'iem ^ ^

Jak w temacie. W skrócie to jest tak. Byłem mały miałem może ze 4-6 lat ( Wtedy istniał już silent hill ). I byłem u Wujka i on mi pokazał taką grę z czołgami dużo nie pamiętam ale jest jeden ważny szczegół który mam w pamięci, mianowicie po zabiciu dziwnego bossa o wyglądzie robota cowboya spadał jego kapelusz na mnie i dzięki temu można było przechodzić przez lasery ( Coś takiego ) Powiem że to gra która najbardziej pamiętam z dzieciństwa ( No i Silent Hill ) I dlatego chciałbym się dowiedzieć jak ona się nazywa. Może ktoś zna tytuł tej gry?]