Witam.
Szukam MMORGP z grafiką 3d. Powinna być wściagająca i przedewszystkim darmowa.
Witam.
Szukam MMORGP z grafiką 3d. Powinna być wściagająca i przedewszystkim darmowa.
hmm.. niewiem moze Lineage 2 mi sie ona podoba jest 3D i ma niezla grafe polecam
@up
Drobne sprostowanie.. Lineage2 nie jest grą darmową. Grając na darmowych serwerach popełniacie przestępstwo
tak hmm.. to niewiedzialem :]
ja polecam metin 2 metin-2.com lub polski metin2.pl
@up
metin-2.com i metin2.pl to osobne serwery metina czy po prostu polski fansite ?
Ja tam nie wiem,ale się dowiem bo na nowym necie pobranie tego metina to 15 minut więc zaraz wszystko sprawdzę ^^
Ja Proponuje Cabal Online darmowa i wciagajaca :mrgreen: :mrgreen:
Ja polecam grę Last Chaos; jest w pełni darmowa, jednakże można wykupić różne dodatki do niej (za dużo pisania). Na szczęście gracze korzystający z "dopalacza" nie psują zabawy tym, którzy cieszą się jedynie darmową rozgrywką. Gra jest bardzo rozbudowana; na samym poczatku mamy do wybrania więcej profesji niżeli w innych grach tego typu (knight, sorcerer, druid/healer/priest, rogue/archer/paladin czyli najczęściej 4 ). Możemy wybierać pomiędzy:
Titan: Dobrze umięśniony i silny z wieloma punktami HP. Ma dosyć mało many i dysponuje TYLKO broniami dwuręcznymi.
Knight: Szlachetny rycerz uzbrojony w miecz i tarczę lub 2 miecze (zależy na co się zdecydujemy). Ma mniejszą ilość HP niż Titan jednak rekompensuje to zwiększona ilość many. Tylko rycerz może używać tarczy .Idealna profesja do zapoznania się z zasadami gry.
Healer: Typowy uzdrowiciel trudniący się uleczaniem kumpli z "party" lub po prostu kogo popadnie. Zrównoważona ilość many i punktów HP. Uzdrowicielem walczymy łukiem (bardziej opłacalne, ponieważ healer zabija fox'a z łuku jednym strzałem, a knight lub titan robią to za 3-6 uderzeniami) albo staffem.
Mage: Mag dysponuje wysoką ilością many i małą ilością punktów HP. Ma bardzo silne czary i używa różdżki by je rzucać. Używa różdżek jedno- i dwu- ręcznych. Postać raczej dla zaawansowanych graczy
Rogue: Postać o niezwykle szybkim refleksie i zręczności, zadaje obrażenia kuszą lub sztyletami z nadzwyczaj szybką prędkością. Zrównoważona ilość HP i many
Sorcerer: Duża ilość many i większa ilość punktów HP niż Mage. Do walk używa kos (tak, takich jakimi rolnicy ścinają zboże na sienokosach ;P) zdobionych i summonów. Ma do przywołania 4 rodzaje duchów:
1. Grupa
-Duch Ziemi
-Duch Wody
2. Grupa
-Duch Ognia
-Duch Powietrza
Podzieliłem je na grupy, ponieważ od poziomu 15 można przywoływać 2 duchy (jeden jak dobrze pamiętam można przywołać na 5 poziomie) jednak nie mogą być one przeciwstawne żywiołami czyli Ogień i Woda oraz Ziemia i Powietrze. Bez przywołanych dusz Czarodziej jest słabą postacią.
Dalsza część, jeżeli was interesuje nastąpi wkrótce pisać na priv lub tutaj!
Pozdrawiam, [shadow=cyan:ef59295792]Tuovoq[/shadow:ef59295792]
W końcu jakiś niezerżnięty znikąd opis Niestety gra jest w 3D
Last Chaos jest naprwdę wciągającą gierką. zalicza się ona jednak do gier "darmowych" co to oznacza? oznacza to tyle, że jest sobie skelpik, gdize za realne pieniadze można kupować sobie sprzęt. standardowo osoba płacąca deklasuje osobe graącą za darmo. nie mniej jednak z czasów gdy graęłm ta różnica ie była aż tak duża także było sympatycznie.
Co do ras / klas... tutaj niestety jest tego mało
mamy tylko 4 postacie do wyboru [z odgórnie narzuconą płcią]
Tytan - mężczyzna
Rycerz - Mężczyzna
Summoner -niby mężczyzna ale... taki jakiś gejowaty
Czarodziejka - kobieta
Healerka - kobieta
Złodziejka = kobieta
gdy dochodzimy bodajże do 31 [albo 32] poziomu dokonujemy wyboru podklasy [niejako zmienia nam się profedja].każda postać ma do wyboru 2 klasy różniące się umiejętnościami.
od poczatku rozgrywki każda postać ma dostęp do 2 rodzaj broni.dopiero jednak po zmianie klasy nabiera to znaczenia]
Jedną z licznych zalet tej gry jest podział na serwery pvp i no pvp
jeżeli chcemy pograć sobie w spokoju wchodzimy na no pvp i nie musimy obawiać się że nas ktoś usiecze
mamy tylko 4 postacie do wyboru [z odgórnie narzuconą płcią]Tytan - mężczyznaRycerz - MężczyznaSummoner -niby mężczyzna ale... taki jakiś gejowaty Czarodziejka - kobietaHealerka - kobietaZłodziejka = kobieta
Ja tu widzę 6 postaci
Last Chaos jest naprwdę wciągającą gierką. zalicza się ona jednak do gier "darmowych" co to oznacza? oznacza to tyle, że jest sobie skelpik, gdize za realne pieniadze można kupować sobie sprzęt. standardowo osoba płacąca deklasuje osobe graącą za darmo. nie mniej jednak z czasów gdy graęłm ta różnica ie była aż tak duża także było sympatycznie.
Taa... To mnie najbardziej denerwuje w darmowych MMORPGach - nie płacisz jesteś gorszy. Dobrze jest, gdy za pieniądze ulepszasz tylko wygląd a nie umiejętności postaci. Wtedy gra ma prawo nazywać się darmową... A tak? No cóż, teraz każda gra jest skomercjalizowana.
Ja tu widzę 6 postaci
Przepraszam' date=' to z rozpędu
Taa... To mnie najbardziej denerwuje w darmowych MMORPGach - nie płacisz jesteś gorszy. Dobrze jest, gdy za pieniądze ulepszasz tylko wygląd a nie umiejętności postaci. Wtedy gra ma prawo nazywać się darmową... A tak? No cóż, teraz każda gra jest skomercjalizowana.
Cóż. takie niestety są ralia. nie ma gry prawdziwie darmowej. za wszystko trzeba płacić, za serwer, za łącze, tak samo jka i ludize zajmujący się tym różnież muszą zostać opłaceni. innymi słowywszystko musi zarabiać inaczej splajtuje
są gry z abonamentem [wow, ff] gdzie gracz uiszcza stałą miesięczną opłatę. zaletą takich gier jes wyrównanie. niema tuta jlepszych i gorszych graczy tak samo jka twórcy gier bardzij przykładająsię do sprawy
Gry "darmowe" posiaają skelpy gdize można kupowac za realne pieniądze. innymi słowy chcesz być lepszy płać. dużo jst osób które grają tylko dla tego, żeby być jak najlepszymi, chcą się w jakiś sposób dowartościować itp. to jest miejsce właśnie dla nich [tutaj takim flagowym przykładem jest kalonline]. są gry w których sklepy są mniej przegięte [last chaos] oraz takie w których sklepy są zbyt przegięte [np martial heroes]
polityka "darmowych" gier jest aka, że jes tto gra przeznaczona dla pewnej grupy osób które płacą za grę. i to płac więcej niż abonament w wow'ie itp. dla czego więc tak się dzieje? dla tego, że w darmowych grach dzięki pieniądzom można stać się lepszym, do tego nie ma limitu. śmeiszną sprawą jest to, że "darmowi gracze" [na przykład ja do tej kategorii się zaliczam:D] są równie ważni. dla czego? żeby robić za "tło" oraz żeby ci płacący mieli być od kogo lepsi.
Są darmowe gry ze sklepami gdzie płaci się tylko za wygląd. To jest rozsądne i sprawiedliwe.
na razie nie dane mi było znaleźć takiej gierki gdzie sklep oferowałby tylko "wizualizację" z drugiej jednak strony nie grałem we wszystkie mmorpg
Ten metin jest podobno spolszczony na metin2.pl
a tego metina da radę powiększyć na fullscreen?
Moim zdaniem powinienes sam przetestowac pare gier poniewaz kazdy woli co innego, mnie osobiscie gry 3d wogle nie wciagaja ;p to co ci sie spodoba zalezy od wielu czynnikow np. klimat, grafika itp.
a tego metina da radę powiększyć na fullscreen?
W "Options" masz Fullscreen,
a co do metin2.pl, to tak - gra jest spolszczona i questy też, ALE JEST TO SERVER PRYWATNY, i to dlatego, z tym clientem nie zagrasz na oficialu....
mnie osobiscie gry 3d
W końcu znalazłem bratnią duszę na tym forum