Potrzebna pomoc

Witam wszystkich tak sie składa że zaczełem grać w poe początkowo grałem duelist lecz nasłyszałem sie że nie warto nim grać.I mam pytanie dlaczego ?.tak pozatym zauważyłem że mało osób nim gra

i 2 najważniejsze pytanie zaczełem grać which lecz jestem ciemny jeśli chodzi o magów w wszystkim mmo itp grałem wojownikami itp walczącymi w zwarciu.Prosiłbym o pomoc w budowie wchicha tzn build itemy jak rozdawać drzewko umiejętnosći.Pozdrawiam

Po pierwsze, naucz się pisać w zrozumiały sposób.

Po drugie, to jest WITCH (czarownica)...

Po 3:

http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/322848

tu masz build oraz inne podpowiedz, co do gry czarownicą....

O matko co za tekst. W każdym mmo, każda klasa jest dobra ważne aby wybrać dla niej odpowiednią rolę.

Duelistem ludzie nie chcą za bardzo grać, ze względu na to, że ciężko nim się gra od samego początku...

Fakt... normal jakoś przechodzi.

Ale później jest on ogromnym wydatkiem na itemy z wysokimi parametrami do defa.

Sam miałem 75 Duelist'a (ale to jeszcze na CBT, teraz możliwe, że jest łatwiej ze względu na zmiany w drzewku) i bez dobrego defa nie da rady nic nim zrobić. Pada jak mucha.

Ja budowałem się pod Iron Reflexes czyli jak najwięcej evasion + bonusy na armor/eva (fajnie podbijają def, nawet o parę tysięcy)

Do tego Szybki Attak speed (na poziomie accuracy 60-70% nie miało to w sumie znaczenia, 4.7 Attack speed miażdżyło wszystko)

No i obowiązkowo life leech (8-10% i jak było coś w pobliżu, żeby uderzyć to automatycznie 1/3 hp wracała)

Teraz jakoś nie mogę wrócić do PoE. przesiedziałem pol roku jako no life... i teraz jakoś mnie odrzuca. dobijam do bariery 40-50 lvl i nie mogę iśc dalej.

Słomiany zapał. >.<

Jeżeli chodzi o witcha... to poleciłbym Ci w sumie najpopularniejszy, czyli Freezing Pulse, Cold Witch... ewentualnie rozejrzyj się za jakimś Sparkiem.

Tak na prawdę profesja jest najmniej istotna. Liczy się build.

Tak na prawdę profesja jest najmniej istotna. Liczy się build.

Co za bzdury wypisujesz... A jaki jest sens iść np marauderem w wandy/freezing pulse, kiedy biorąc witcha oszczędzasz masę skill pointsów?

Co za bzdury wypisujesz... A jaki jest sens iść np marauderem w wandy/freezing pulse, kiedy biorąc witcha oszczędzasz masę skill pointsów?

Masz rację, może nie jasno się wyraziłem, ale właśnie o to mi chodziło. Wybiera się raczej profesję pod build a nie odwrotnie.

Tak na prawdę profesja jest najmniej istotna. Liczy się build.Co za bzdury wypisujesz... A jaki jest sens iść np marauderem w wandy/freezing pulse, kiedy biorąc witcha oszczędzasz masę skill pointsów?

vetro, z przykrością muszę stwierdzić, ale się mylisz. I jeszcze sam napisałeś doskonały przykład. Marauder pod Freezing Pulse jest świetny i radzi sobie lepiej niż Witch. Klasę dobiera się jak część ekwipunku, w zależności czego potrzebujemy, taką wybieramy. I generalnie praktycznie każdą klasę można grać daną umiejętnością, wszystko zależy od umiejętności twórczych... twórcy. A stricte build wymyśla się pod skille.

Imho beznadziejny jest podział buildów na forum ze względu na klasy. Dajmy na to, cztery bardzo podobne do siebie buildy (Witch FP, Mara FP, Shadow FP i Ranger FP) są rozrzucone po różnych działach tylko dlatego, że używają innej postaci. A różnica między nimi jest generalnie znikoma

~~ nas

Witam wszystkich tak sie składa że zaczełem grać w poe początkowo grałem duelist lecz nasłyszałem sie że nie warto nim grać.I mam pytanie dlaczego ?.tak pozatym zauważyłem że mało osób nim gra

i 2 najważniejsze pytanie zaczełem grać which lecz jestem ciemny jeśli chodzi o magów w wszystkim mmo itp grałem wojownikami itp walczącymi w zwarciu.Prosiłbym o pomoc w budowie wchicha tzn build itemy jak rozdawać drzewko umiejętnosći.Pozdrawiam