Potrzebuję pomocy ws. domen i hostingów

Tak jak w temacie szukam kogoś ogarniętego, kto by mi wytłumaczył podstawy, może w jakiś sposób pomógł, albo chciał nawiązać współpracę.

jakiej pomocy i z czym

jakiej pomocy i z czym

no właśnie? coś słabo swój problem opisujesz...

Już wyjaśniam. Otóż jak można się domyśleć chcę stworzyć własną stronę www.

Wykupiłem sobie coś takiego:

I coś takiego xD :

2qu88rk.jpg

I co muszę zrobić żeby to wszystko tak jakby połączyć? Żeby ktoś mógł wchodzić na tą moją stronę itd? Z html jeszcze sobie jakoś poradzę, jest wiele poradników i jakąś prostą stronkę sobie stworzę sam. Tylko żeby była ona widoczna dla każdego w wyszukiwarce google i ogólno dostępna?

Napisz do mnie na PW

W strefach DNS domeny ustawić rekord A wskazujący na dane IP :)

jak będziesz to wejdź na ts albo pisz pw, btw poco kupować domeny skoro są darmowe :D, a zwłaszcza jak dopiero zaczynasz,

ale

po pierwsze ściągnij jakiegoś klienta FTP, chyba że ci tam jakiegoś oferują ( http://www.dobreprogramy.pl/FileZilla,Program,Windows,13334.html)

po drugie robisz sobie stronkę w htmmlu, jak juz zrobisz ją to za pomocą programu przerzucasz na hosta czyli to co kupiłeś i ci działa :D

btw a czym chcesz mieć stronę? bo ja muszę zrobić stronę opartą na divy i nie mam pomysłu :D

Tak jak w temacie szukam kogoś ogarniętego, kto by mi wytłumaczył podstawy, może w jakiś sposób pomógł, albo chciał nawiązać współpracę.