Potrzębuje pomocy z Laptopem

Otóż problem wygląda następująco. 2 miesiące temu kupiłem laptopa na allegro , Acer Aspire 5733 384G32Mnkk , procek i3 m380 ,dysk twardy 500 gb, karta graficzna "podobno 2gb ddr3 , nie znam się na tym , na aukcji tak było" jednak gry bardzo slabo dzialalty , zmienilem system z win7 32 na win 7 64 z nadzieja ze cos sie poprawi.

Teraz pokazuje mi przy karcie graficznej w menadżerze "standardowa karta graficzna VGA",

nie moge zainstalowac zadnych sterownikow,laptop chodzi beznadziejnie,wgl nie wiem czy jest szansa by on kiedykolwiek sluzyl mi do grania wiec prosze o pomoc .

Czy jest jakiś sposób,by ten komputer zaczął właściwie funkcjonować czy mogę porzucić nadzieje i sprzedać go za jakieś grosze.. Kupiłem go za 800 zł , czego cholernie żałuje na ten moment.

pojadę klasykiem ,,laptopy nie są stworzone do grania''. Nic się nie da zrobić bo jest nie do tego.. nawet karty dedykowanej nie posiada. Powtórzę się: Nic się nie da zrobić, bo z pustego nie nalejesz.

• Jesteś pewien? Co prawda problem wynika z mojej niewiedzy na temat jakich kolwiek komputerów,w aukcji było napisane świetny do gier,filmów etc. Niestety sprawdzić miałem to okazje dopiero teraz w wolne i ubolewam.. Miałem nadzieję , że chociaż głupiego cs-go to uciągnie ale jest wręcz niegrywalnie..

Nie masz wgranych sterowników do karty graficznej, zależnie od modelu nvidia albo radeon.

AMD radeon graphic mam na laptopie naklejke,probowalem przeroznych a takze tych co automatycznie znajduja i instaluja sterowniki. Zadne nie dzialaly,jakie sterowniki nie probuje to pisze " Twoj system nie spelnia wymagan dla tego oprogramowania " blabla.. Tak w kółko

Ta naklejka z radeonem to jest wałek. Twój laptop posiada grafikę intela.

http://downloadmirror.intel.com/24345/a08/Intel%20Driver%20Update%20Utility%20Installer.exe

Ode mnie taki mały TIP. Wejdź na stronę producenta swojego laptopa. Wpisz tam model lub serial number (znajdziesz pod spodem laptopa). Pobierz sterowniki od grafiki od Intela, po tym będziesz mógł zainstalować normalnie sterownik od Radeon :)

Laptop ma CHYBA zintegrowaną kartę graficzną. A to, że karta ma 2gb to w takim sensie, że "pożycza" pamięć od RAM'u. Laptop nie przeznaczony do gier, no chyba, że mówimy tu o tytułach pokroju mario.

Może oddaj komputer do serwisu i za 50 zł wgrają ci sterowniki?

W stacjonarnym komputerze miałbym kilka rozwiązań, ale jak to jest laptop to robią się schody.

I tak na przyszłość to nie kupuj komputera na allegro i nie ufaj opisowi, który przekazuje, że komputer radzi sobie z grami, filmami itd.

@up jak nie ma zainstalowanych sterowników to nic mu tam nie wyskoczy...poza tym pisał w pierwszym poście, że sprawdzał w menedżerze.

Nie doczytałem wzmianki o menadżerze, więc szukać rozwiązania trzeba dalej.

Jak już powiedziałem co trzeba zrobić -.- ale ty gościu jesteś nieogarnięty...

Jak już powiedziałem co trzeba zrobić -.- ale ty gościu jesteś nieogarnięty...
ten post kierujesz do mnie? Nie widzę, ani jednej wzmianki z twojej strony z porada "co trzeba zrobić"

http://www.laptop-software.com/pl/acer-software/acer-aspire-57335733z-windows-7-drivers/

sprawdz pod zdj masz wymienione bebechy czy się zgadzają lecz "cudóf" nie oczekuj z tego co zobaczyłem karta intel z magicznym 128mb na niej :)

http://www.acermaniak.pl/6301/plus-reklamuje-acer-aspire-5733-klipach-lte/

o ile to jest to :)

• Karta graficzna: Intel HD Graphics 128 MB

idealny do neta XD

Otóż problem wygląda następująco. 2 miesiące temu kupiłem laptopa na allegro , Acer Aspire 5733 384G32Mnkk , procek i3 m380 ,dysk twardy 500 gb, karta graficzna "podobno 2gb ddr3 , nie znam się na tym , na aukcji tak było" jednak gry bardzo slabo dzialalty , zmienilem system z win7 32 na win 7 64 z nadzieja ze cos sie poprawi.

Teraz pokazuje mi przy karcie graficznej w menadżerze "standardowa karta graficzna VGA",

nie moge zainstalowac zadnych sterownikow,laptop chodzi beznadziejnie,wgl nie wiem czy jest szansa by on kiedykolwiek sluzyl mi do grania wiec prosze o pomoc .

Czy jest jakiś sposób,by ten komputer zaczął właściwie funkcjonować czy mogę porzucić nadzieje i sprzedać go za jakieś grosze.. Kupiłem go za 800 zł , czego cholernie żałuje na ten moment.