Potrzebuje pomocy!

Witam! Otóż mam zadany projekt w który wraz z grupą musimy stworzyć spis tras rowerowych i pieszych z mojego miasta wraz z opisem. Tyle że nie możemy wykorzystać PowerPointa( co było by łatwe ) i prośba tu do was, moglibyście podać jakieś programy którymi mógłbym coś takiego zrobić? Fajnie by było jakby były szkice książki lub coś do tego podobnego.

Ja polecam ci Google Docs. Masz to od razu w przeglądarce i możesz to otworzyć na każdym komputerze posiadającym internet. Jeśli chodzi o ostatnie zdanie twojego postu to zawsze można wkleić jakiś obrazek i powiększyć do tego stopnia że będzie pełnił rolę tła.

Witam! Otóż mam zadany projekt w który wraz z grupą musimy stworzyć spis tras rowerowych i pieszych z mojego miasta wraz z opisem. Tyle że nie możemy wykorzystać PowerPointa( co było by łatwe ) i prośba tu do was, moglibyście podać jakieś programy którymi mógłbym coś takiego zrobić? Fajnie by było jakby były szkice książki lub coś do tego podobnego.

Do zbierania danych i operowania na nich polecam MS Access. Można łatwo stworzyć bazę danych z podstawowymi informacjami + ilustracjami tras.

Co do Google Docs to nie jestem pewien czy bd miał dostęp do internetu w trakcie pokazywania prezentacji, a co do MS Access to prosiłem o coś prostego . ;d

Przecież stworzenie prostej bazy danych tras rowerowych z obrazkami nie jest trudne :PPP

To praktycznie pare kliknięc :P

Hmm, spróbuje jutro jakbym miał jakieś problemy to mogę liczyć na twoją pomoc przez PW ?

do stworzenia czegoś takiego wystarczy Ci poświęcic godzinę na youtube:

To powinno w pełni wystarczyc

prezi.com - bardzo efektowne prezentacje które tworzy się w sposób zupełnie inny, niż znany z PP.

Prezentacje tworzy się tam jako "mapę" po której porusza się kamera - można dowolnie przybliżać i oddalać widok.

Myślę, że mogli byście opracować tam prezentacje w formie wycieczki rowerowej. Polecam obejrzeć jakieś przykładowe a zrozumiecie o co mi chodzi.

http://prezi.com/ufnrer-swszq/typography/ - tutaj mniej więcej prezentacja na której przykładzie można zrobić waszą.