Potrzebuje Porady :(

Witam , mam problem gdyż dopiero co zaczynam grę w Black Deserta i chciałbym się zapytać , która klasa najbardziej daje rade w obecnej chwili pod każdym względem , zastanawiałem się między wizem , Dark Knightem , Tamerem , Strikerem i Mystic :D prosze o poradę która z tych jest najlepsza .

Jakiś czas już nie gram, (2 miesiące ? ~) ale wtedy Dominował Wizard :) Nowa postać narobiła dużo szumu, przyjemny w Expieniu, i dobre, Silne AoE do Pvp, Duzo ludzi zaczęło masowo robić Wizzarda, specjalnie wlaśnie do Pvp ;) Za niedługo wychodzi nowa postać, po filmiku stwierdzam, że jednak dalej Wizz będzie Tym Top 1 characterem :P, oczywiście inne postacie nie odchodzą, ale wymagają już wprawy do robienia Combosów, Pamiętajmy również, że EQ dużo daje, które jest Ciężko do zdobycia ;)

Jesli lubisz klimaty dragon balla to bierz strikera. Co od mistica jeszcze nie wiem jak bedzie wygladala gra finalnie nim(sa filmiki z korei wiec mozesz tam looknac niby jak wyglada exp i pvp nim), lecz nawet jesli zaczniesz grac strikerem, wbijesz jakies w miare sensowna bron i off hand, i nagle spodoba Ci sie mistic to bez najmniejszego problemu bedziesz mogl przezucic sobie bron i off hand ze strikera bo beda uzywac tych samych weaponow jedynie awakingowa bron bedzie sie roznic.

DK jest solidna postacia i do expa i pvp, bardzo ladne dla oka czary jak nie najladniejsze. Duzo aoe, dashow no postac bardzo dobra.

Tamer 1vs1 na pvp podobno miazdzy z tym swoim heilangiem, fajny plus ,ze i ty mozesz wziac 8 mobow na siebie jak rowneiz Twoj heilang wiec mozesz lurac duzo mobow naraz i je masowo wybijac.

Jak kolega wyzej napisal o wizzardzie to zawsze wizz/witch to pewna klasa, super exp, heal sam w sobie, barrierki itd W mass pvp bardzo dobry rowniez, lecz podobno nudny na dluzsza mete, ale to zalezy od osoby bo jesli zwykle w mmo grales klasami tego typu to bedzie Ci sie fajnie gralo. Lecz jesli wolisz troche pobic tez mieczem to DK bym wybral zamiast wizza.

Poogladaj sobie filmiki jak dane postaci wygladaja po awekingu, na expie i w pvp i wybierz co Ci sie bedzie podobac. bo tez kierowanie sie opcja co jest bardziej op nie ma wiekszego sensu na dluzsza mete gdyz gra taka postacia predzej czy pozniej Ci sie znudzi. Liczyc sie z tym musisz ,ze jednak grindowac bedziesz troche wiec lepiej grindowac postacia taka ,ktora nawet wizualnie fajnie sie expi niz taka co jest op. Tu kazda postac jest silna, kazda ma jakies lepsze/gorsze statystyki ,ale postac musi sie Tobie podobac patrzac po tym ,ze jednak wiele godzin w przyszlosci na niej spedzisz.

Ja np lubie dragon balla i gdy w kwietniu zaczynalem grac i zobaczylem ,ze berserker jako jedyny bije cos ala z piesci to od razu go wybralem, nie patrzac czy jest slaby/silny tylko mial fajne spelle itd. Gdy byla zapowiedz strikera to juz wiedzialem , ze bede zmienial maina bo to typowo moj klimat, na ktory czekalem. Obecnie wyglada to tak ,ze berserker to moj glowny life skiller, za to striker to main :>

Mam nadzieje, ze choc troche przyblizylem i ulatwilem wybor.

Dokładnie, zamiast patrzeć na silny/słaby popatrz na gameplay. Dark knight i wiz mają całkiem dobre AoE, tamer ma peta który DUŻO pomaga, striker i mystic z kolei ładnie walczą w zwarciu, masa bloków, ciosów, podskoków, kopnięć, przewróceń itd. Kwestia tylko tego co TOBIE odpowiada :D

Ja również polecam abyś kierował się tym co ci się podoba , pograj trochę kilkoma postaciami i sam się przekonasz która daje ci najwięcej frajdy co jest bardzo ważne bo będziesz grał ją przez długi czas .

Ja również tak uważam. Tu nie ma gorszych czy lepszych postaci, bo wszystko zależy od ogrania (gear możesz mieć praktycznie taki sam na każdym charze). Napaliłam się od samego początku na kunoichi, mimo, że widziałam ją wyłącznie na filmikach (na naszej wersji była dopiero w bliżej nieznanych planach). Po drodze wypróbowałam wszystkie dostępne postacie, ciągnąc je niemal pod samo awa, czekając na tę jedyną. I mimo, że lamię nią aż boli, to granie nią sprawia mi frajdę jak cholera. A chyba gra się po to, by się dobrze bawić, czyż nie :)

Nikt tu nawet nie wspomniał o Musa który fajnie wygląda xd to jego wybrałem na swoją postać, ale chyba go usunę i zrobię Muse jeszcze raz by spróbować grać już bardziej stabilnie, bez chaotycznego biegania po mapie i robienia wszystkiego po trochę. Wiem jak to może zabrzmiec ale wbilem chyba 24 poziom i się zatrzymałem. Cały czas biegam za craftem i fishingiem, podziwiam miasto, rozszyfrowuje gierkę.

Co do klasy, lubię go za samurajski wygląd, postawę, styl w jaki posługuje się bronią. Przypomina mi Yasuo, moja ulubioną postać.

Witam , mam problem gdyż dopiero co zaczynam grę w Black Deserta i chciałbym się zapytać , która klasa najbardziej daje rade w obecnej chwili pod każdym względem , zastanawiałem się między wizem , Dark Knightem , Tamerem , Strikerem i Mystic :D prosze o poradę która z tych jest najlepsza .