Z mojej strony zaproponuję Arma 2 mod DayZ Origins. Koszt pakietu Arma2 + dodatek Operations Arrowhead 25 zł. Lub czekać na Arma 3 Mod "2017"
Potrzebuję porady :)
Znajomy który jest mega fanem takiego typu gier zagrywa się teraz w Life is Feudal(nie wiem jak to się pisze dokładnie, a nie sprawdzę bo pisze z poziomu telefonu). Zobacz może ci się spodobać
Nie chce zakładać nowego tematu a mam pytanie bo praktycznie wsyzstko wyłączone itp. a w większych miastach tnie i da sie coś ejszcze z tymz robić czy trzeba się przyzwyczaić :*
Jak mowisz o DayZ to musisz to przeboleć. Ewentualnie mozesz zmniejszyć zasieg widzenia do 1000m. Ale nie wiem czy to cos da. Taki jest wlasnie silnik ArmA.
Powiem Ci tak już ustawiłem wszystko Zmiana ustawień w DayZ.cfg w drugim pliku .DayZ i opcje uruchamiania i gra chodzi płynnie nawet w większych miastach!
To raczej zależy od obciążenia servera, ilości graczy itp. Jak ja gram w ArmA 3 to w singlu mam zawsze kolo 60+ FPSow, na malych serverach podobnie. Ale jak wbijam na server co ma mase ludzi, akcja toczy sie w miescie to FPS potrafia mi spac nawet do 25 .
Nie wiem jak to sie ma do AMD ale mozesz jeszcze odparkowac procesory i zmienic w ustawieniach ich rozruch
- Processor : AMD Phenom II X4 965 Processor 4 x 3,4 GHz
- Video Card : AMD Radeon HD 6700 Series 1GB
- Memory : 8,2 GB
-
Win7 64 bit
Ok parametry podane i wygląda to mniej-więcej tak mam zamiar kupić sobie jakąś gierkę ale nie jestem pewien czy będzie chodzić płynnie a mowa tu o DayZ. Na system requirem pokazuje że na minimalnych powinno iść bo spełnia wszystko. Ale jak to jest w praktyce. Ktoś ma podobne parametry i te grę? Jak to chodzi wszystko?
Ewentualnie jaką inną grę survival // sandbox polecacie? Ogólnie bardzo podobają mi się survivale więc najbardziej był bym za DayZ.
Jeszcze czy Diablo 3 na najwyższych powinno śmigać?
Ewentualnie słuchaj waszych propozycji mam do wydania 160 zł.