Potrzebuję porady :)

Z mojej strony zaproponuję Arma 2 mod DayZ Origins. Koszt pakietu Arma2 + dodatek Operations Arrowhead 25 zł. Lub czekać na Arma 3 Mod "2017"

Znajomy który jest mega fanem takiego typu gier zagrywa się teraz w Life is Feudal(nie wiem jak to się pisze dokładnie, a nie sprawdzę bo pisze z poziomu telefonu). Zobacz może ci się spodobać :)

Nie chce zakładać nowego tematu a mam pytanie bo praktycznie wsyzstko wyłączone itp. a w większych miastach tnie i da sie coś ejszcze z tymz robić czy trzeba się przyzwyczaić :*

Jak mowisz o DayZ to musisz to przeboleć. Ewentualnie mozesz zmniejszyć zasieg widzenia do 1000m. Ale nie wiem czy to cos da. Taki jest wlasnie silnik ArmA.

Powiem Ci tak już ustawiłem wszystko :) Zmiana ustawień w DayZ.cfg w drugim pliku .DayZ i opcje uruchamiania i gra chodzi płynnie nawet w większych miastach! :)

To raczej zależy od obciążenia servera, ilości graczy itp. Jak ja gram w ArmA 3 to w singlu mam zawsze kolo 60+ FPSow, na malych serverach podobnie. Ale jak wbijam na server co ma mase ludzi, akcja toczy sie w miescie to FPS potrafia mi spac nawet do 25 :).

Nie wiem jak to sie ma do AMD ale mozesz jeszcze odparkowac procesory i zmienic w ustawieniach ich rozruch :)

• Processor : AMD Phenom II X4 965 Processor 4 x 3,4 GHz
  • Video Card : AMD Radeon HD 6700 Series 1GB
  • Memory : 8,2 GB
  • Win7 64 bit

Ok parametry podane i wygląda to mniej-więcej tak mam zamiar kupić sobie jakąś gierkę ale nie jestem pewien czy będzie chodzić płynnie a mowa tu o DayZ. Na system requirem pokazuje że na minimalnych powinno iść bo spełnia wszystko. Ale jak to jest w praktyce. Ktoś ma podobne parametry i te grę? Jak to chodzi wszystko?

Ewentualnie jaką inną grę survival // sandbox polecacie? Ogólnie bardzo podobają mi się survivale więc najbardziej był bym za DayZ.

Jeszcze czy Diablo 3 na najwyższych powinno śmigać?

Ewentualnie słuchaj waszych propozycji mam do wydania 160 zł. :)