Witam . Właśnie zbieram 6300 IP i zastanawiam się jaką ..OP.. postać AP kupić. Do tej pory zastanawiałem się nad Vladimirem Ahri i Cassiopei . Nie wiem jaką mógł bym jeszcze dopisać ale na razie z tych się zastanawiałem . Proszę o dopisanie jakiejś postaci ( proszę pisać same nicki nie żadne wyjaśnienia odpowiedzi zbieram jako głosy) Ohh sorki że tak późno dochodzi postać Draven .. wiem że to nie ap ale ad też mi się podoba (wyłącznie draven.
Potwory AP
Zależy jaki styl gry Ci odpowiada ._.
Fizz op
Nie ma postaci OP, są tylko płaczki które nie umieją skontrować danej postaci
Co do tych 3 które wymieniłeś, najlepiej gra mi się Ahri, ale to może tylko dlatego ze lubie postacie które są mobilne,
Najlepsze co mógłbyś zrobić, to jak napisał kolega wyżej, zdradzić nam, jaki styl gry Ci odpowiada.
do kolegi wyżej wolę range atack i raczej na top/bot ale może być solo top bot mid może też .
zmiana ogólna piszcie którym lepiej by było z dariusem grać Vladimir czy Draven.@@

Wszyscy sa ranged
top/bot, hmm,
Tak bym zapytał, który lvl masz ? ;D
Przy obecnej mecie, AP zazwyczaj idą na mida, są wyjątki, które mogłyby pójść na topa, m.in Vladimir
@ edit:
Z tych 2 IMO Vlad miałby troszke łatwiej, Draven byłby zbyt papierowy...
Jeżeli dochodzi do walki z Dariusem na topie to z tych dwóch lepiej Vlada. Przy odpowiednim refleksie możesz uniknąć gilotyny.
Ogólnie Dariusa contruje na topie wszystko range plus yorick, jax i lepszy gracz dariusa.
DeVaL1n zapraszam cię do grupy znajomych jbc. mój aktualny lvl to 20 prawie 21
O a zreszto z powrotem do Vlada o ten counter przed ulti wystarczy użyć W czy trzeba jeszcze się przesunąć

Jeśli nadal będziesz się zastanawiał nad AP, to polecam Ahri. Dzieki jej pasywnej umiejetnosci mozna utrzymac sie dlugo na linii.
A co do DRAVENA, polecam To:
Orianna ładnie combuje, gragas = tons of dmg, swain ma dobre combo jak trafisz, fizz jak ogarniasz tez ładny dmg, veigar, xerath, viktor nie ma dobrych i gorszych trzeba tylko mieć skilla...
Po co kombinować za 6,3k IP, kup Ryze'a i ogarnij ^^ Im dłuższa gra tym większy z niego potwór. Kupoujesz na nim itemki praktycznie pod samo survi z maną i masz dmg jak ap carry, spamowalny prawie jak aa u ad carry z przeżywalnością "full" lub "off" tanka
Jeżeli chcesz jednak coś drożeszego:
-Ahri- nie do zgangowania po 6 lvl'u, dobry laning phase, ładny dmg, ale ma 2 skill shoty których unikanie dla mnie jest banalne,
-Diana-na tą chwile OP, planowany jest nerf pod koniec miesiąca (chyba), więc nie wiem jak z nią będzie,
-Karthus-chyba nie musze mówić dlaczego ^^ "R", "R", "R" all day, ale i bez tego jest mocny: ściana(slow +redukcja m.res), bomki + aoe i passyw,
-Viktor- jest op, można mówić, że nie, ale jest , tyle tylko, że nie pasuje do dzisiejszej mety więc nikt nim nie gra i potrzeba teamu z mózgiem, żeby coś ugrać, dobrze użyte ulti wygrywa tf'y,
-Kennen- ha jego możesz robić jako ap or ad ^^, ulti jak wyżej ,
-Cassio- swego czasu razem z Morganą królowe mida, nadal popularna, ale moda i meta się zmienia, więc widać ją dużo rzadziej.
Można by wymienić jeszcze kilku dobrych AP na dzisiejszą mete, ale ja bym się nad tymi zastanawiał.
@up
Balansu też nie ma, są lepsi czempioni i gorsi sad but true, spróbuj zbalansować 100 postaci ... . Dlatego ważna jest umiejętność counterpickowania. Jest oczywiście jeszcze topka i meta stworzona przez nią, a i gracze którzy w 90% grają tym czym topka ... :/
Na Dravena teemo, dzięki blindowi redukuje sporo obrażeń oraz ma duże możliwości harasu.
Tylko Teemo to solo top, natomiast Draven bot. Teemkiem niby można by pójść jako counter na kogoś na bocie, ale z jego zasięgiem... zostanie zjedzony przez większość ad carry, a dodatkowo mamy na lane supporta, który wyłączy nam grzybki z gry, hmm zresztą jak mamy na topie ogarniętego przeciwnika to też kupi pink wardy lub oracle.
Co nie zmienia faktu, że Teemo jest jednym z moich mainów, chociaż w late odstaje trochę od innych, a najbardziej boli brak jakiegoś stuna lub tak z +50 range ^^ byłby wtedy mega op.
Top teemo to jednak świetny counter pick na bruiserów, jego grzyby to tylko narzędzie taktyczne. Polega on na blindzie i odfarmianiu przeciwnika.
Tylko, że jak na każdego tak i na niego są kontry, np. taki Jax. ostatnio grywam głównie na 3vs3 i jak grałem Teemo i widziałem Jax'a to od razu było na chacie "Guys i don't have any chance vs Jax so give me lane without him ^^ ", chyba tylko raz wygrałem Teemkiem vs Jax, ale on był po prostu słaby i po 2 killach rage quit. Teraz sam ogarniam Jax'a (jak widać na lolking.net całkiem dobrze mi to wychodzi) i jak widzę Teemo, to tylko się uśmiecham ^^.
Ale Teemo na 3 vs 3 wymięka, twisted treeline to walka off-tanków. Teemo też nim jest lecz nie do końca on mi się tam widzi.
Bo ja wiem, Teemo to jeden z lepszych picków na 3vs3.
Jak na 5vs5 nigdy bym nie zrobił AP Teemo, tak na 3vs3 AP Teemo wymiata, a przy najmniej mi się gra nim o niebo lepiej niż ad lub on-hit.
Przy czym nie standardowy i jakże modny po ostatnim patchu build atk.speed/ap, a build z DeathfireGrasp jako first item zaraz po butkach, potem RoA<=>Lich Bane, Nashors Tooth i w zależności co nam potrzeba Void Staff/Rylais Scepter lub Rabandon. Combo DeathfireGrasp+"q"+"aa" ewentualnie grzybek i mamy tf 3vs2 w ciągu sekundy , a potem aa za 100 + 200 z Toxit Shot- pomijam resisty. Chociaż Tristana w late go zje zasięgiem :/
Ja tam teemo zawsze robię pod off-tanka, frozen malet to w moim buildzie niezbędny item.