Gram na gitarze elektrycznej i mam problemy z powerchordami, gdy stoję. Na siedząco mi to wychodzi, ale chcę się uczyć grać na stojąco. I tutaj moje pytanie do was. Znacie jakieś ćwiczenia, piosenki, cokolwiek co pomogłoby mi z powerchordami? Żebym nauczył się je grać?
Powerchordy
Ćwiczyć,ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć
Większość utworów heavy metalowych jest grana powerchordami. Więc możesz tam poszukać. Przy okazji różne ćwiczenia na rozciągnięcie palców jak skala chromatyczna czy pajączki. Trochę mnie to dziwi bo powerchordy są cholernie łatwe.
Edit- Usuńcie ten komentarz na górze bo nic nie wnosi i najwyraźniej osoba pisząca nie ma pojęcia o czym się mówi.
Na youtube znajdź sobie jakieś lekcje to może znajdziesz jakieś lekcje ułatwiające grę, rozgrzewkę, ale ja także z tym nie miałem większych problemów. Może po prostu źle się do tego zabierasz Nie mam pojęcia.
Głównie chodzi o nadgarstek i odpowiednie trzymanie gryfu, na początku też stojąc miałem problemy, jednak gdy przyzwyczaiłem się do innego sposobu było mi o wiele łatwiej
Gram na gitarze elektrycznej i mam problemy z powerchordami, gdy stoję. Na siedząco mi to wychodzi, ale chcę się uczyć grać na stojąco. I tutaj moje pytanie do was. Znacie jakieś ćwiczenia, piosenki, cokolwiek co pomogłoby mi z powerchordami? Żebym nauczył się je grać?