Powiększenie partycji systemowej

Znalazłem parę for dotyczących powiększenia partycji systemowej, ale nie wiem komu i czemu mam ufać. Piszę to tutaj, bo jest to potrzebne do pewnej gry, a więc może ktoś coś wie na ten temat.

Wie ktoś jak powiększyć partycję systemową? Oczywiście wiem, że format i te inne sprawy. Bardziej bym się skłaniał, aby nie stracić danych. Może ktoś pomóc?

Najlepszy program do tego typu zmian to Partition Magic. Bardzo prosty w obsłudze :)

Najlepszy program do tego typu zmian to Partition Magic. Bardzo prosty w obsłudze

Popieram, ściągnij PM 8 i masz tam taką opcję jak "dodanie miejsca" do istniejącej już partycji nie niszcząc ją (czyli nie formatując)

Od siebie polece: Paragon Partition Manager 8.5

Jakiś czas temu zachciało mi sie zainstalować linucha i dzięki temu programowi mogłem stworzyć dwie nowe partycje bez formatowania obecnych windowsowych. Po moim rozczarowaniu wobec systemu Fedora ten sam program pozwolił mi usunąć te partycje i ponownie scalić w windowsowe xD

Dzięki wszystkim, uporałem się z tym problemem. Temat można zamknąć :)

Znalazłem parę for dotyczących powiększenia partycji systemowej, ale nie wiem komu i czemu mam ufać. Piszę to tutaj, bo jest to potrzebne do pewnej gry, a więc może ktoś coś wie na ten temat.

Wie ktoś jak powiększyć partycję systemową? Oczywiście wiem, że format i te inne sprawy. Bardziej bym się skłaniał, aby nie stracić danych. Może ktoś pomóc?