Bleee, do zamknięcia.
Powieść Kryminalna na Polski :/
Mam parę uwag:
1. Nie schodzi, a wstaje z fotela.
2. Nie pasuje mi tu to zaciekawienie, telefon jak telefon, a to, że dzwoni to nic specjalnego.
3. detektyw od razu domyślił się, kim jest rozmówca, - według mnie po tym powinieneś przedstawić rozmówce - była to dawna przyjaciółka detektywa itd.
4. po czym szybkim krokiem wybiegł z mieszkania. - da się wybiec wolnym krokiem?
5. automobilu- dziwnie brzmi, zmień na pojazd.
6.opowiedział detektyw - odpowiedział
7.śledźstwa-śledztwa (nie wiem czy to literówka ale napisze)
8.syna Pani Margrett Mason - bez pani
9. męszczyzna-mężczyzna
10. za chwilkę rozpatrzę wolne pokoje! – - sprawdzę czy mamy wolne pokoje
11. Nie pasuje mi to, że Andrew pobiegł za mężczyzną, natomiast detektyw zamiast pomóc lub szukać poszlag, jak sam stwierdził są w pracy, położył się na łóżku.
Wielkie dzięki, już myślałem, że nikt się nie odezwie... zaraz wprowadzę twoje uwagi w życie ^^.
EDIT:Poprawione, + dodałem kolejny krótki fragment.
Czy to musi byc powiesc kryminalna? Czy tez to ty wybrales sobnie taki gatunek literacki, bo jesli nie musi byc, to odezwij sie na PW, a cos ci podesle.
Nie, niestety musi być kryminał.
1.Podróż była bardzo ciężka, z dużego i zmechanizowanego Londynu, podróżowali po mrocznych i pustych lasach, jak i niespokojnych łąkach, gdy wreszcie przed ich oczyma ukazał się znak – Lakeshire. - moim skromnym zdaniem bardziej by pasowało Podróż była bardzo ciężka, z dużego i zmechanizowanego Londynu, podróżowali po mrocznych, pustych szosach i niespokojnych łąkach, gdy w końcu przed ich oczyma wyłonił się znak z napisem Lakeshire.
2.Ah, Ah - zmieniłbym na samo Ah lub je usunął
3.Detektyw leżąc na swoim ciasnym łóżku - zamiast ciasnym bym dał obskurnym lub dla nutki humory luksusowym łożu
4.Dopisz coś bo ciekawie się robi lecz zakończenie trochę dziwne bo wcześniej go nie było no dziwne że miał tam stać cała dobę dzień w dzień
Uf, poprawiłem trochę, i dopisałem kolejny bardzo krótki fragment .
Wykasowales pierwszego posta, a my nie wiemy, jak to opowiadanie sie skonczylo. Bedzie jakas dalsza czesc?
Bleee, do zamknięcia.