Witam. Ktoś jeszcze gra w TOS’a? Grałem od bety i później 1-2 lata przerwy… dzisiaj chciałbym wrócić. Mogę grać jakąkolwiek klasą, o ile znajdzie się ktoś do wspólnej gry… Czy to support, dps, alchemik, lider gildii… chciałbym zobaczyć czy ktoś jest zainteresowany… chodzi o grę na serwerze europejskim, aczkolwiek mogę zacząć na innym.
Powrót do gry/start?
Ja grałem dość sporo, jak miałem czas to nawet i po 4-5h dziennie. W zrywach. Tj jak miałem parę dni wolnego od pracy (freelancer ) to włączałem TOS’a + jakiś audiobook
Ostatnio myślę o powrocie, bo prawdę mówiąc chyba żadne MMO mnie nie wciągnęło na tak wiele godzin.
Pieprzenie o tym, że gra umarła, nie ma ludzi w mieście itp to… bzdury. Jasne może jak włączysz grę pomiędzy 10:00 a 15 to nie będzie dużo ludzi (helloł są ludzie którzy pracują 9-17!)
Od 17-18 wgl nie ma problemów z czekaniem na ludzi do dungów i dość sporo osób biega po mapach
No i co chwila są fajne eventy w których można nałapać exp tome’sy, abrasive gemy
Tak samo premka… na wyższym levelu spokojnie można wyfarmić parę milionów jak wpadniesz na dobrego spota (zdarzyło mi się wejść na spot zajęty przez całe party, które było AFK < tak tak, dwóch summonerów, jeden necro - wiem bo pisałem kilka razy przez 30 minut i zero odzewu - i zbierać wszystkie itemy które leciały jak oszalałe - Gemy 3lvl, itemy które w npc shopie chodziły po 20-50k - co 30 minut tylko teleportacja do miasta -> Sell (bo już mi nie starczyło miejsca w ekwipunku) - 2h -> Token na 30 dni :D)
Pozdrawiam!
Ściągam i wracam do gry
Oj nikt nie mówi o tym, że gra umarła.
Gra jest standardowym koreańskim grinderem.
Bijesz tysiące mobów bez sensu jak w starych dobrych czasach, dostajesz 0,00001% expa za moba i masz 0,00000003% szansy na drop fajnego przedmiotu.
Nie wiem jak jest teraz ale na początku serverów jak grałem w tosa gra nie miała kompletnie contentu, 2 dungeony, które się przebiegało a boss padał w parę sekund. (dungeon wielkości jaskini w diablo 2, z 30 potworkami, które można ominąć)
Upośledzony system wymieniania się.
Buffy kleryków i magów sprawiają, że twoja postać jest 500x silniejsza, czyli co pół godzinki teleport do miasta i szukasz ludków, którzy Cię buffną.
Gra przyciągnęła wszystkich pięknym wyglądem, fajną animacją, przyjemnym gameplayem i w pierwszym miesiącu straciła z 80% graczy bo nie było co robić…