Powrót do gry

Mam w planach powrót do gry w TERA i zastanawiam się gdzie zacząć od nowa (EU/NA i jaki serwer). Przede wszystkim chodzi mi o ilość graczy na terenach podczas expienia. Przedtem grałem zarówno na europejskich jak i amerykańskich serwerach i z tego co pamiętam to te europejskie świeciły pustkami. Coś się zmieniło i gdzie najlepiej teraz grać?

ja z drugiej strony chcialbym sie dowiedziec czy nadal sa tak wielkie problemy z pobraniem gry (mowie o tym ze laucher zatrzymywal sie lub jakies dziwne bledy)?

Serio? Nikt nie może się wypowiedzieć?

Na cieszy się większą popularnością i chyba bardziej o niego dbają. Europejska wersja jest cały czas aktywna ale nie ma zbyt dużo graczy. Tera należy według mnie do top mmo więc śmiał graj ostatnio z tego co zauważyłem ilość graczy mmorpg idzie w dół z wyjątkiem ArcheAge ale za miesiąc się to zmieni.

Ja gram na serwerze Fraya i jest tam bardzo dużo ludzi. Czasami nawet trzeba zmienić channel bo lata tyle osób, że ciężko jest robić questy. Velika w godzinach wieczornych jest wypełniona ludźmi, na czacie LFG spam o szukaniu osób do grup. Co prawda serwer jest PvE, więc nie doświadczysz PK (dla mnie lepiej ;) ), jeśli PvP to tylko Killian. Mówię tu o wersji EU, na wersji NA miałem zbyt duże lagi a gra jest dość dynamiczna i przeszkadzało to w grze. Poza tym na EU łatwiej jest umówić się na jakieś dungi, raidy itp. Jeśli zdecydujesz się grać na Fraya to zapraszam na pw, chętnie pomogę ^^

A jak z liczbą początkowych graczy?

@dest3213

No właśnie tutaj niespodzianka, bo mimo że gra już jest trochę czasu w wersji F2P, cały czas spotykam graczy co dopiero zaczęli grę ;) A ja chętnie takim pomagam

Mam w planach powrót do gry w TERA i zastanawiam się gdzie zacząć od nowa (EU/NA i jaki serwer). Przede wszystkim chodzi mi o ilość graczy na terenach podczas expienia. Przedtem grałem zarówno na europejskich jak i amerykańskich serwerach i z tego co pamiętam to te europejskie świeciły pustkami. Coś się zmieniło i gdzie najlepiej teraz grać?