Powrót do GW2

A jak masz cale party niestandardowe to juz wogole dramat - bo wrogowie nawet nie ogarna co sie dzieje bo nie byli wyuczeni tego

Aha,chyba,że spotykasz coś takiego http://metabattle.com/wiki/Build:Team_-_4_Ele_Balanced <_<

Cały czas mówią o nerfie D/D ale jakoś tego nie widać :P

Pierwszą postacią która zrobiłem był nekromanta, potem spróbowałem każdą inna... ale to nie to co nekromanta :D

I właściwie zawsze jak zerkam do gry wbijam na moja jedyną i słuszną postać!

Swoją drogą czemu ta klasa była jakoś tak lekceważona przez większość graczy? Bo takie odniosłem wrażenie gdy grałem, czy obecnie się to zmieniło?

Co prawda i tak niespecjalnie mnie to obchodziło, bo grałem tym czym mi się podobało... ale nie powiem były niekiedy problemy by znaleźć grupę (random).

@2up Jestem ciekawy jak zamierzasz sfearować jakiegokolwiek bossa (defiant), albo lupiego który jest immune na cc.

@up, necto może i ma jakiśtam dmg, survi itd, ale jest bardzo "samolubną" klasą, nie daje prawie żadnego utility dla temu - nie daje mighta, nie ma blastów, nie ma smoke fielda(żeby dać stealtha) itp. Jedyne co daje to vampiric aura, która sprawia, że bijesz o 20 ( tak dosłownie o 20, nie 20%) mocniej, i tyle. Lepiej na jego miejsce wziąć warriora czy elka, który jest bardziej użyteczny.

Nerco jest w aktualnej mecie pvp - cele signet build,w końcu dewsy skupiły na nim swoją uwagę,jest to dość zaniedbana klasa , aktualnie dość średni w pve , może coś się zmieni po wyjściu reapera

@frosty - fakt, dlatego to nie build bez wad, ale jak masz np bossa + trash to niewazne ile tego trashu by bylo necro solo go zrobi i team moze bic tylko bossa. "Nic nie daje" dla teamu? Prosze bardzo, build pod marki + studnie + nosiciela plagi. Tona leczenia, sciaganie debuffow na necro i wysylanie do wroga i nie najgorszy dmg. Ale najprosciej powiedziec "nie da sie", "lepszy jest xxx".

A co da ci kolejny idiota z great swordem pod zerka? To ze wbije sie jako pierwszy i jako pierwszy padnie? :P Nigdy nie lekcewaz dobrego feara, czy odpowiednio rzuconej studni.

Ps - necro nie daje fieldow? To chyba gralismy w inna gre, bo o ile pamietam (popraw jesli sie myle) WSZYSTKIE studnie necro sa jednoczesnie fieldami. Wiec to + aktywy studni (np studnia krwi leczy wszystkich w poblizu co jest dobrym utility, ale tez sa i inne studnie) + np mark of blood + fear ktory nie jest nic niewartym buffem ktory daje +0.000001 dps, tylko znaczaco zwieksza survi CALEJ druzyny. Ale racja, na pewno idiota warek z 2h swordem ktory bierze sygnety daje wiecej druzynie :P. Tak wiec przydatnosc nie zalezy tyle od klasy co od konkretnego gracza. I tak samo - jeden bardziej ceni might, drugi stealth, a trzeci regen, a czwarty fury - ktory przydatniejszy? To takie samo porownanie jak to ktora gra lepsza : GW2 czy LoL/DotA2/SMITE (czy co tam teraz wychodzi)

Co do nekromanty to "małe" sprostowanie

Co do necro... bzdura. Dobrze prowadzony moze i wiekszosc dungow solo probowac zrobic . Np build pod fear - mega cc, duze survi + mega duzy dmg w czasie.

Szczerze mówiąc nie wiem czy gramy w tę samą gre ArenaNetu Guild Wars 2 bo to co piszesz o PvE jest błędne, build po Fear'a charakteryzuje się zadawaniem obrażeń przez kondycje zwaną Fear której obrażenia liczone są od Conditon Damage, w którym Nekro jest jedną ze słabszych klas wieć "mega duży dmg" jest kłamstwem (ogólnie to kondycje dużego DPS'u nie mają), mega cc ... 3 umiejętności dające fear'a (bez używania dziwnych traitów i run) to nie jest dużo a duże survi to nekro ma jako nekro dzięki dużej puli życia i DS'owi (Death Shroud). Solować może i można ale to na zasadzie "męczenia" boss'a przez długi czas.

A skad survi? Fear ktory ogranicza przyjmowany dmg (bo jak stwory uciekaja to nie moga bic, logiczne xd) + leczenie z niego i dmg.

Fear, jak już wcześniej Frosty wspomniał, Fear nie działa keidy boss ma stack'i Defiance'a a zawsze będzie je miał. Fear ma bazowe 444 obrażeń na sekunde (fear długo nie trwa) + 0,4 za każdy punkt condition dmg (zakłdając że na celu jest już jakiś efekt). Zakładam że przy leczeniu chodzi ci o trait co leczy o 10% obrażeń z kondycji to nawet jak byś jakimś cudem udeżał z fear'a po 5k to tylko 500 leczenia, może jak masz 5 celów to da Ci to dużo ale fear trwa krótko, nie zawsze jest tylu wrogów co by cie nie bili za min 4k, a to zakładając że to nie jest boss. (no chyba że mówisz o chodzeniu po świecie i zabijaniu zwykłych mobków z nadzieją na dropa).

Albo pod pana smierci - armia slugusow + zwiekszanie ich dmg + heal z ich atakow. I to starczy - one bija, ty patrzysz + pomagasz wszystkim skillami z broni .

Tak gdy nie to że w porównaniu do sługusów to nawet papier jest twardszy i bardziej wytrzymały i to zakłdając że np. twój flesh golem nie stanie na środku sali przyglądając się kamieniom na ziemi poczym patrząc Ci w oczy jak umierasz. A i heal od minionów nie wystarczy ci byś przeżył bo w GW2 jak boss ma udeżyć to albo bije bardzo słabo tak że każdy przeżyje albo udeża za 50k.

Generalnie nie ma klas ktore sa gorsze/slabsze/nie sa brane.

Są, obecnie w PvE na samym dole pod względem samych obrażeń znajduje się Nekro i Mesmer ale Mesmer ma zato bardzo dobre utility i portal.

wiec wcale nwm czy ten zerk o tyle szybciej robi dung ani ze ma wiekszy dps. Fakt, na kuklach treningowych to moze i ma, ale jedno zablakane AoE i gryzie piach i dps ma mniejszy niz w secie cleric. Dlatego ja zakladam na przekor "no zerk run"

Jedno zabłąkane AoE to zazwyczaj zabije cię nawet jak będziesz full PVT, np. uderzenie Szamana z fraktala te AoE co pod rzuca około 10 pocisków po około 10k każdy. A i jedno pytanie jakim cudem cleric może mieć większy dps ? który skill ma dmg od healing power ? bo inaczej to co napisałęś nie jest możliwa.

Przeżywalność Nekrusa nic nie da bo samym przeżyciem boss'a nie zabijesz a Zerk to najszybszy sposób zabijania, możesz sobie pisać że wcale tak nie jest albo że Nekro na miniony jest super DPS'em ale każdy co troche poczyta forum gry, pogra, i zobaczy więcej niż jedną klase stwierdzi że Nekro jest słaby w porównaniu z każdą inną klasą.

Jak przeczytałem co za herezje się tutaj głosi to po prostu nie wytrzymałem.

Generalnie nie ma klas ktore sa gorsze/slabsze/nie sa brane. Nikt cie za nic nie wykopie... chyba ze nie spelniasz wymogow - ktos zaklada pt "only guard" a ty wbijesz necro to twoj problem bo oni cie wykopia . Ja tak mam z "zerk party" - po prostu nie znosze zerka, ani w grze, ani jak ktos go ma. Widzialem moze z 2 osoby ktore ogarnialy gre na zerku, reszta wiecej lezala na ziemi niz bila, wiec wcale nwm czy ten zerk o tyle szybciej robi dung ani ze ma wiekszy dps. Fakt, na kuklach treningowych to moze i ma, ale jedno zablakane AoE i gryzie piach i dps ma mniejszy niz w secie cleric. Dlatego ja zakladam na przekor "no zerk run"

Kompletna bzdura, nie wprowadzaj w błąd nowych graczy lub tych którzy do gry wracają bo jeżeli Ty po prawdobodobnie dużej ilości czasu którą spedziłes w gw ( wnioskuje z tego ze "solujesz necrusem pod feara dungi") nie mam pojecia zreszta jakim cudem fear który trwa moze MAX 3 sekundy jest lepszy od Deep Freeza ktory stunuje bossa na 5 sec i nie powoduje że on od ciebie ucieka nie wspominając o tym ze z cooldownami na feara necrusa zanim zbijesz defiance minie ponad 2min dalej nie wiesz czy berserker jest lepszy od np clerica? Jeżeli zrobisz wszystkie dungeony w party bez zadnego berserka w 4h to chyba mete musimy zmienic a wy nagrajcie record bo to fenomen będzie. Pozatym w gw jezeli nie jestes berserkiem a dajmy na to ptv przezyjesz 1 aoe wiecej co w sumie oznacza ze i tak padniesz bo nie umiesz przezyc nie ważne w jakim secie grasz. Patrzmy prawdzie w oczy ale w setach typu ptv/cleric lataja casuale ktore nie umieją przeżyć w berserkerach. Nie ma nic złego w byciu casualem, każdy gra jak umie albo ile ma czasu ale faktem jest że berserker jest najlepszym rozwiązaniem na najszybsze robienie dungeonów.

Studnie dają blinda poison i weaknes, nic nie jest jakoś mocno przydatne, a zajmuje miejsce, i nie da się zblastować przydatnych rzeczy.

Rzucenie feara na początku walki na trashe psuje całą walkę, gdyż moby sie rozbiegają wychodzą z sandstorma( którego rzuca ele) i nie da się ich zabić, co w efekcie prędzej zabije ciebie. Pozatym nabiłeś bosowi defianta i nie da sięgo zamrozić ice bowem. W ten sposób boss stoi i się nie rusza, a kiedy skończy się deep freeze, boss jest martwy, żaden regen nie jest potrzebny, bo wszyscy mają full hp, a jak boss bije to po prostu trzeba wiedzieć co evadować.

Meta zerk party polega na tym, że każdy idzie tym co jest potrzebne i spełnia swoją rolę. Wa, guard, 2x ele i 1 slot wolny na dowolną postac zależną od dunga. Jeśli trzeba stealtha to thief, jeśli mało to engi/mesmer, a jak nie potrzeba, to w sumie dowolna klasa. I tak, wolałbym debila warriora z gsem, co rzuci hundred blades i pomacha z 1, i zrobi więcej niż nekro w pladze czy cuś. A co do idioty z sygnetami, to wystarczy prosta weryfikacja po złożeniu party, jeśli masz wrażenie, że ma iq ziemniaka, to poprostu sie go pozbywasz na starcie i bierzesz kogoś innego.

Witam. Zamierzam wrócić do GW2, grałem od dnia premiery, przez około 2 miesiące, także mój staż w grze jest żaden, a moja postać to Guardian na 62 lvl, zamierzam zacząć grę odnowa. Mam kilka pytań, odnośnie gry:

1. Mój serwer główny to Blacktide, czy opłaca się aktualnie na niego wracać? Głównie będę grał PvP i PvE, ale również chciał bym pograć WvWvW.

2. Czy po zmianie serwera i usunięciu postaci moje przedmioty z banku, gold i skiny też zostaną usunięte?

3. Może i śmieszne pytanie, ale czy uważacie że opłaca sie usuwać postać na 62 lvlu, aby zmienić serwer? Dodam że zamierzam grać raczej nową postacią.