Co do necro... bzdura. Dobrze prowadzony moze i wiekszosc dungow solo probowac zrobic
. Np build pod fear - mega cc, duze survi + mega duzy dmg w czasie. Wady? Znajomosc wszystkich skilli na blache, nie mozesz sobie pozwolic na blad/chwile zwatpienia bo zginiesz. I to nie zart. A skad survi? Fear ktory ogranicza przyjmowany dmg (bo jak stwory uciekaja to nie moga bic, logiczne xd) + leczenie z niego i dmg. No ale to trzeba jeszcze pokombinowac nad buildem bo ja swojego nie podam
. Albo pod pana smierci - armia slugusow + zwiekszanie ich dmg + heal z ich atakow. I to starczy - one bija, ty patrzysz + pomagasz wszystkim skillami z broni
. I szczerze? Wole takiego necro niz guardka ktory znowu leci w gsw + zerk, a pada szybciej niz taki ele/necro/mes
. No ale kto co lubi
.
Generalnie nie ma klas ktore sa gorsze/slabsze/nie sa brane. Nikt cie za nic nie wykopie... chyba ze nie spelniasz wymogow - ktos zaklada pt "only guard" a ty wbijesz necro to twoj problem bo oni cie wykopia
. Ja tak mam z "zerk party" - po prostu nie znosze zerka, ani w grze, ani jak ktos go ma. Widzialem moze z 2 osoby ktore ogarnialy gre na zerku, reszta wiecej lezala na ziemi niz bila, wiec wcale nwm czy ten zerk o tyle szybciej robi dung ani ze ma wiekszy dps. Fakt, na kuklach treningowych to moze i ma, ale jedno zablakane AoE i gryzie piach i dps ma mniejszy niz w secie cleric. Dlatego ja zakladam na przekor "no zerk run" ![:D]()
A na pvp kazda klasa ma swoje zadanie. A te rzadsze sposoby gry, ba, wrecz unikalne, swoje wlasne style sa jak najbardziej poszukiwane i cenione. Czemu? Bo np guardek guardkowi nie rowny. Jeden pojdzie pod wbicie sie i robienie zamieszania, a drugi pojdzie pod pomaganie druzynie - a to lekki heal, a to burst dps itd. A czemu? Bo na unikalne, wlasne sposoby gry nie ma kontry podanej
. A tylko dobrzy gracze umieja wywnioskowac jaki build masz i opracowac taktyke na cb. A jak masz cale party niestandardowe to juz wogole dramat - bo wrogowie nawet nie ogarna co sie dzieje bo nie byli wyuczeni tego ![;)]()