Powrót do World of Warcraft

Mocno się zastanawiam nad powrotem do WoW-a. Mam do was kilka pytań. Grałem od czasów TBC do Cataclysmu, skończyłem chyba przed wyjściem Pandarii, (głównie grałem na Shadowsong)

1. Jak teraz wygląda rozwój postaci według was? Z tego co mi wiadomo system talentów zredukowali, że jest ich mniej i rzadziej je się rozdaje. Skilli też ponoć jest mniej, co może być in plus. Z ilu mniej więcej skilli składa się teraz rotacja?

2. Dodatek miał wprowadzić, coś takiego, że widać postacie obok z innych serwerów - wydaje się, że graczy jest więcej. Czy to działa? Czy teraz ogólnie serwery są mniej ludne niż w czasach Cata?

3. Czy wprowadzenie nowej 1 rasy nie spowodowało zbyt dużej ilości postaci z Pandami? (Czy widać to w świecie gry?)

4. Czy fajny jest system walki Petów i czy w Pet Store można kupić, tylko za prawdziwe pieniądze, niektóre z nich?

5. Czy teraz bardzo szybko zdobywa się maksymalny poziom? (Ja dodam, że lubiłem robić wszystkie questy w lokacji, dungeony itd. smiley.gif)?

6. Jak wygląda obecnie sytuacja z RaF? czy teraz już się nie opłaca tym sposobem przedłużać ważność konta?

Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę. Bardzo prosiłbym o rzetelne odpowiedzi. Z góry bardzo dziękuję.

Pozdrawiam

1. Talentów owszem jest mniej, dostaje je się co 15 poziomów - przy czym dają one pewną różnorodność (nie ma powiedzmy w danym tierze talentu który np healer MUSI mieć) i służą bardziej spersonalizowaniu swojej postaci (powiedzmy, wolisz aoe silence czy silence ze spellblockiem jednego celu).

2. Ludzie biegają w te i we wte, bardzo często, szczególnie w miejscach gdzie questów dużo dają, widać po kilka-kilkanaście osób. Czy mniej ludne? W europie większych zmian nie było, spadek populacji dotyczył głównie realmów Oceanic z tego co mi wiadomo.

3. Nie, pandy pod kątem popularności są czwarte po stronie alliance i piąte po stronie hordy (oczywiście liczone to jest w/g realmów na których obecnie gram - ale nie sądzę żeby na innych bardzo to odbiegało).

4. Od czasu do czasu jakieś unikatowe pety trafiają się w storze, ale nie są one Pay To Win. Sam system, różnie gracze mówią, dla mnie świetny przerywnik w levelowaniu, umilacz czasu podczas czekania na kolejką do LFG itp. dla mnie sporo frajdy z tym.

5. Tak, początkowe poziomy (do powiedzmy Cataclysmu) bije się szybko. Kilkanaście questów, instancja z LFG i jedziemy dalej. Też zawsze starałem się sukcesywnie czyścić lokacje po lokacji, teraz jest to mniej opłacalne. Ale też nikt nikogo nie zmusza do zergowania z levelingiem.

6. Z tego co wiem RaF dalej działa i podobno nawet staniały.

1. To zalezy jak kto lubi bo w obecnej chwili juz nie mozesz byc restokinem ktory jest healem/dpsem tylko drzewko talentow przystosowali do tego abys bedac np tankiem pelnil jedynie ta role a nie wymiatal areny swoim magicznym dmgem wiec tak jak napisalem; jak kto lubi.

2.Widac to dosc czesto ale dziala to w ten sposob ze gdy na mapie jest malo ludzi to pojawiaja sie gracze z innych serwerow tak aby nigdy nie bylo ich malo :).

3.Nie, przynajmniej w endgame jakos duzo pandarenow ani monkow nie widac,sa przecietni tak jak kazda inna klasa.

4.Szczerze mowiac nie bawilem sie w to ale bardzo duzo ludzi to chwali i niektore pety rzeczywiscie sa ze store ale chyba mozna je przejac co nie zmienia faktu ze nie daja przewagi.

5.Szybciej niz zaczasow cata ale trzeba sie troche nameczyc :), mysle ze jak bys nolifil bez rafa z kims to 2-3 tygodnie i juz masz

6.Roznie bywa,czasem blizzard usuwa rafy a czasem mozna na nich jechac przez rok :D.

Ja słyszałam że nie ma już gwarancji na RaF na allegro i Blizzard ma jakieś poważne plany z ograniczeniem tego. Nie są to jednak pewne informacje, nie zapamiętywałam jakoś specjalnie czatu gildyjnego gdy o tym rozmawiali. To było jakieś ponad 2 tygodnie temu.

Ja znów słyszałem, że są dalej gwarancje i wszystko znowu działa.

Tak czy inaczej, słyszałem też, że do WoW'a nie ma po co wracać. To już podobno nie ta sama gra co kiedyś. Klasy są strasznie niezbalansowane a content jest po prostu nudny.

Ja z kolei słyszałem że nasz prezydent ma macki zamiast nóg a kobieta spod Wałbrzycha została zaatakowana przez kurz (który złamał jej rękę!)

Kwestia jest co kogo interesuje, content dochodzi nowy, patch 5.4 z nowym raidem już wkrótce, są challenge, speedruny i inne duperele.

Co do balansu klas - przypadkiem osoby grające klasą A narzekają na klasę B. Ci z kolei na C, a Ci na D i tak w kółko i w kółko.

Gra owszem nie to, co kiedyś, kilka zmian na lepsze, kilka zmian na gorsze, ale ogólnie do przodu :)

Mam pytanie.Jak wygląda sytuacja z Warkiem w arms w obecnym dodatku,chodzi mi o pvp?Czy są jakieś polskie gildie na serwerze Twisting Nether(pvp English).Gram sobie na razie na trialu,kwestia dnia lub dwóch i zupgrejduje sobie konto.Grałem trochu na privach,kiedyś dwa miechy na pożyczonym od kuzyna koncie za czasów Cata,też jestem ciekaw jak teraz wygląda gra na globalu?Tyle szajsu teraz na rynku gier mmo,myślę zagram se w"króla",a co tam,na bogato na globcu,jednak gierka ma swój klimat ;).

Dziękuję wszystkim za wypowiedź. Postanowiłem, że spróbuję i zagram sobie znów w WoW-a :)

Mocno się zastanawiam nad powrotem do WoW-a. Mam do was kilka pytań. Grałem od czasów TBC do Cataclysmu, skończyłem chyba przed wyjściem Pandarii, (głównie grałem na Shadowsong)

1. Jak teraz wygląda rozwój postaci według was? Z tego co mi wiadomo system talentów zredukowali, że jest ich mniej i rzadziej je się rozdaje. Skilli też ponoć jest mniej, co może być in plus. Z ilu mniej więcej skilli składa się teraz rotacja?

2. Dodatek miał wprowadzić, coś takiego, że widać postacie obok z innych serwerów - wydaje się, że graczy jest więcej. Czy to działa? Czy teraz ogólnie serwery są mniej ludne niż w czasach Cata?

3. Czy wprowadzenie nowej 1 rasy nie spowodowało zbyt dużej ilości postaci z Pandami? (Czy widać to w świecie gry?)

4. Czy fajny jest system walki Petów i czy w Pet Store można kupić, tylko za prawdziwe pieniądze, niektóre z nich?

5. Czy teraz bardzo szybko zdobywa się maksymalny poziom? (Ja dodam, że lubiłem robić wszystkie questy w lokacji, dungeony itd. smiley.gif)?

6. Jak wygląda obecnie sytuacja z RaF? czy teraz już się nie opłaca tym sposobem przedłużać ważność konta?

Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę. Bardzo prosiłbym o rzetelne odpowiedzi. Z góry bardzo dziękuję.

Pozdrawiam