Powrót na Core - kilka pytań

Witam.

Postanowiłem pobawić się w L2. Wszedłem sobie na EU Core - tam grałem od wyjścia troszkę i mam 57lvl Tyr'a bodajże.

Co do pytań:

1. Gdzie iść expić ? - nie mam pojęcia, wypadłem z obiegu totalnie.

2. Jak teraz zdobywa się gear A/S? Dalej recki?

3. Czy są jakieś Q daily, itp. na które warto zwrócić uwagę. (dają dużo expa, nagrody konkretne)

4. Czy są jakieś eventy w których powinienem uczestniczyć?

5. Czy są jakieś polskie klany na Core?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

1. ToI 3-4

2. A-Grade kupisz w Luxury w Giran. S drop i recki.

3. Powtarzalne dzienne od Adventurer Guide

4. Nie gram na EU, więc nie wiem.

5. Nie gram na EU, więc nie wiem

To jeszcze pytanko:

Na czym warto teraz farmić adene ? Dalej spoil (jeśli tak, to gdzie i co ?) ? Czy już zmienili coś?

Pozdro

1. Poleciłbym Frozen Labirynth bardziej niz ToI w labiryncie przynajmniej lecą herby (albo poszukaj jakiegoś party na RB)

2.Gear A i S możesz wziać ten tymczasowy za Guild Coiny wymieniasz je u Adventurer Guide

3.Nie wiem czy opłaca się robić te questy na sprzęt (chyba że kampisz rbki to wtedy tak) w innym przypadku chcąc w miare szybko wykoksać postać na ten 85 to wszystkie daily w których musisz uzbierać 900 sztuk czegoś tam , np http://l2wiki.com/As...Golden_Ram_Army podobny quest jest potem na WoA i Varka Silenos pozniej na Sel Mahumach , Lizardman Plains (bez łuku nie da rady no chyba ze magiem) i Den of Evil (ogólnie do 85 wyexpić się to nie jest problem szczególnie jak masz mentora mi to zajeło 4 dni lekkiego nolifu po 8h dziennie)

4 Właśnie się jeden z eventów kończy także trochę się spóźniłeś

5 Jest dobre kilka polskich gildii ja na obecną chwilę jestem w DragonSlayers jakbyś chciał do nas dołączyć to musisz pisać z gościem o nicku Kfiatuszek to cię przyjmie do aka.

A takie małe ale jeszcze odnośnie sprzętu A i S moim zdaniem nie warto w niego inwestować be jeśli masz mentora i wbijesz 85 to dostajesz za free sprzęt R grade. (No chyba że jakąś bardzo dobrą biżuterię to wtedy się opłaca wydać te trochę kasy :) )

Z adeną niestety jest problem aczkolwiek kraś zawsze trochę lepiej z kasą stoi , najlepiej robić ile można rbków i liczyć na dobry loot. Poza tym high grade matsy też stoją nie-najgorzej dodatkowo ostatnio dało się zarobić całkiem przyjemną kasę na kartach z eventu lub nagrodach za ich wymianę.

BTW. Campienie bossów bywa czasem cholernie opłacalne pod względem expa bo potrafi wpaść nawet 2 lvle za jednego (tylko trzeba się orientować które dają dużo expa)

Jak widze wasze wypowiedzi to az mi sie plakac chce... -> Might

Exp tam gdzie Cie prowadzi samouczek. Od lvl 40 masz cos takiego jak Steel door coiny i questy, ktore prowadza Cie za raczke po lokacjach. Mowa o tym http://l2wiki.com/Le...Awakening_40-84. Questy z dopiskiem Daily i majace do zebrania 50-900 itemow daja bardzo duzo expa.

Dodatkowo masz RB ktore warto farmic.

Gdzie S grade? Juz pisze... Jest to powiazane z wyzej wymieniona sprawa. Za reward z tych questow dostajesz steel door coiny, ale nie wydawaj ich. C grade kupisz w armor/weapon shopie i jedziesz az do lvl 76 w tedy kupujesz itemy dynasty za steel door coiny. Sety i bronie z steel door nie maja statow seta. Daja one tylko patak / matak / pdef i mdef

A grade jest w luxury shopie w giran ale jest bardzo drogie.

3. Czy są jakieś Q daily, itp. na które warto zwrócić uwagę. (dają dużo expa, nagrody konkretne)

Wyzej napisalem i dodatkowo masz 50 lvl jednorazowy quest w lokacji oren 55 jednorazowy na Forsaken plains i od 61 daily przeplatane z steel door questami.

Pailake Song Of Ice and fire 49lvl (Reward bron C i exp)

Pailake Devils Isle 61-69lvl (Reward branzoleta i exp)

Pailake 73lvl (Reward koszulka i exp)

Eventy? Jedynie wbudowane w gre i te co administracja uruchomi. Od 85 lvl olimpiada i ceremony of chaos.

Zapewne administracja uruchomi cos na 24 grudnia.

Ja znam na aktualna chwile Dragon Slayers i liderem jest Kfiatuszek

Jest dobre kilka polskich gildii

PS. NIE GILDII --> KLANOW! KLANOW! KLANOW! TO NIE WOW.

@up Napisałeś praktycznie to samo co ja tylko bardziej przejrzyście :) A i sorki walnąłem się z nazwą tych monetek :) Gildia=Klan na jedno wychodzi ważne żeby wesoło było :) Poza tym C-grade dostajesz za zmianę klasy no i jeszcze dodatkową broń z paliaki jeśli ci się to co dostaniesz za zmianę klasy nie spodoba poza tym może wymienić sobie broń na A za monetki a potem tylko ulepszyć na S wychodzi może z 10 monetek więcej a przynajmniej wygodniej się się expi ale teraz dopiero zauważyłem że kolega już ma 57 lvl czyli eq C za zmiane klasy odpada tak samo 1 paliaka i dobre pare qestów na monetki :/// chociaż między bogiem a prawdą to wbić 57 to jakieś 4 godziny zabawy.

Pro poradnik w kilku krokach.

1. Kupujesz PA

2. Załatwiasz sobie mentora przed startem.

od 52 siedzisz w TOI

Generalnie dla kogoś ogarniającego kronikę to 85 to dzień nolife'u.

W toi można siedzieć jeśli grasz czymś co ma możliwość regeneracji many albo mając w cholerę potow lub postać mającą ładne pieprznięcie z łapy bo inaczej chwila moment wysrasz się z many i zostaną ci normalne ataki bo w ToI niestety z mobkow herby nie lecą. Poza tym nie wiem czy się opłaca kupować PA przed 85 bo dopiero wtedy zaczyna się problem z expem a odnośnie mentora to fakt przyda się :)

Witam.

Postanowiłem pobawić się w L2. Wszedłem sobie na EU Core - tam grałem od wyjścia troszkę i mam 57lvl Tyr'a bodajże.

Co do pytań:

Z góry dzięki za odpowiedzi.