Kurcze taki fight a mnie nie ma ! Serio AA? Chce wam się w to grać?
Powrót Veteranów z ArcheAge
Kurcze taki fight a mnie nie ma ! Serio AA? Chce wam się w to grać?
ArcheAge jest naprawdę bardzo dobrą grą, jednak ma dziadowego wydawcę.
Chodzą ploty, że ten nowy serwer, to ma być reaktywacja AA w EU, ma być na nim inny cash shop. Ogólnie to ma być serwer własnie dla starych graczy AA, którzy opuścili grę. Zmenił się cały Team ArcheAge w TRION, być może własnie dlatego chcą uratować tą grę. Przegrałem w AA ponad 1000 godzin, na serwerach EU/KR/RUS. Ta gra ma to coś czego inne gry nie mają.
Mamy już misterny plan który zaczynamy realizować od Poniedziałku, aby wystartować z pełną pompą i nie wkładać ani grosza w to
A zajmiecie się też newbie ? Jeśli tak to jestem skory do gry
Miejsce znajdzie się dla każdego, tylko obawia się że naprawdę nowi gracze, mogą się zgubić nas w grupie. Dlatego że większość z nas zna tą grę od A do Z. Aktualnie tworzę ekipę progresową, która nastawiona będzie na ostrą jazdę
Jednak na 100% powstanie też grupa dla spokojniejszych graczy, bliżej terminu wydania serwera, będziemy informować dalej jak wygląda sytuacja.
Jednak ostrzegam, nikt na serwerze nie będzie nas lubił i będziemy na KOS liście u wszystkich gildii
Ja w to wchodzę~~~ Zapowiada się fajna zabawa
na aa musice poświęcić jakieś 10 h dziennie zaczynając od 4 rano ( początki są łatwiejsze), ponadto ekipe minimum 4 osoby które będą wam pomagać nie gildia bo byłem w gildi w aa 200 + dowodzonej przez pólmózga dzięki którem pierwsza gidlia na serweże przestała istnieć bo zajmował się tylko swoimi kumplami, i radze skupic się na rybach i handlu tylko i wyłącznie wiem co pisze zarabiałem tam z kolegą 4k w 1-2 dni. ta gra to taki ukryty pw2 + hardkore frming + abonament tagże nie polecam nowym bo się tylko zniechęcicie
na aa musice poświęcić jakieś 10 h dziennie zaczynając od 4 rano ( początki są łatwiejsze), ponadto ekipe minimum 4 osoby które będą wam pomagać nie gildia bo byłem w gildi w aa 200 + dowodzonej przez pólmózga dzięki którem pierwsza gidlia na serweże przestała istnieć bo zajmował się tylko swoimi kumplami, i radze skupic się na rybach i handlu tylko i wyłącznie wiem co pisze zarabiałem tam z kolegą 4k w 1-2 dni. ta gra to taki ukryty pw2 + hardkore frming + abonament tagże nie polecam nowym bo się tylko zniechęcicie
Jako jeden z pierwszych na serwerze mieliśmy Fish Boat. Potem ta pierwsza łódka zarobiła na drugą łódkę, potem te dwie na trzecią i tak po 2 tygodniach, wszyscy mieli Fish Boat z mojej ekipy
Jednak na początku nie jesteś w stanie zarabiać na rybach, dlatego że musisz mieć kasę i VB na zanęty i lury. Dlatego pierwszy zarobkowy craft jest inny, ale docelowo kazdy idzie albo w Fishing albo w Paczki.
Stare taktyki z HS sprawdzą się tylko i wyłącznie na Q do dużego stracha. Może uda się pobić rekord dlatego że zrobiliśmy Questa na dużego stracha, po 7h i 10 minutach. Da się zbić ten czas do poniżej 7h jak się uda
Jednak dodali dużego stracha do Cash Shopu, można też z małego stracha zrobić dużego to już masz 2 duże strachy na starcie.
Blokuje Cie tylko Gold, Drewno oraz żelazo.
Jednak na farmę 24x24 trzeba zrobić Questa na dużego stracha mimo wszystko
Czas pokaże, trochę testujemy różne możliwości jak to zrobić aby było najlepiej.
@Edit
A co do lvlowanie ja się nie martwię. Na starcie AA od lv 10 do 50 nie zabiłem żadnego moba, cały lvl zdobyłem na farmie
na począ tek wożenie paczke z mleka z solez penisula pampkin garden do innej strefy masz na czysto 5 golda za 1 paczke^^ paczke wieziesz 5 min i nikt cie nie napadnie, jak wspomnialem z czteram kumplami masz 20 golda w 5 min x 50 bo tyle paczek sprzedasz po stałej cenie i na tym zarabiasz , takich podstaw nie znać to wstyd jak na weterana
na począ tek wożenie paczke z mleka z solez penisula pampkin garden do innej strefy masz na czysto 5 golda za 1 paczke^^ paczke wieziesz 5 min i nikt cie nie napadnie, jak wspomnialem z czteram kumplami masz 20 golda w 5 min x 50 bo tyle paczek sprzedasz po stałej cenie i na tym zarabiasz , takich podstaw nie znać to wstyd jak na weterana
Przelicz Sobie koszt wyprodukowania paczki (Labor, Materiały).
40G = 1000LP // 1LP = 0,040G < Tyle kosztowały LP poty na starcie serwera
Zrobienie/Oddanie Paczki = 120 LP 120x0,040=4,80G
Materiały - Koszt Krowy + produkt = liczmy 0,5G
W sumie wychodziło Ci 5,30G < Tyle kosztowało zrobienie paczki i oddanie jej , Otrzymujesz 5G za paczkę, czyli 5G zysku minus koszty produkcji 5,30 = -0,30G na czysto
Teoretycznie zarabiałeś, ale nie wychodziłeś na czysto. Dlatego że koszty produkcji przekraczały zysk, nie byłeś w stanie kupić Poty na LP bo brakowało Ci kasy.
Oczywiście jest to liczenie na sztywno wg określonych stawek, dodatkowo LP się regeneruje.
Teraz powie Ci jak ja zarabiałem
Duża Farma = 150 Kur
Nakarmienie 150 kur = 150 x Ziarno = koszt około 0,23G + 150 LP = 6G
Zebranie Jajek z 150 kur = 150LP = 6G
Otrzymujesz od 600-700 Jajek z 1 Zbioru.
1 Jajko po około 0,03G x 600/700 = 18G/21G ze zbioru, minus koszty produkcji. Wychodzi zysk w granicach 5,5/8,5G na czysto
Biznes się keci
@Edit
Jajka są bardzo hodliwym towarem na początku, dlatego że z nich robi się najłatwiejszą paczkę w solzreeed
Tym bardziej że na początku jajka były nawet po 0,06G/szt na AH,
Wszystkie tchniki zarabiania, dokładnie obliczyliśmy przed HeadStartem, dlatego ja woziłem tylko paczki na GSy oraz do Questa na Dużego stracha
co za brednie lol! potek dawał 1k labora + komp non stop włączony materiały to nie cały gold a za paczke masz 5,5...
ja pisze o mleku nie kurach
co za brednie lol! potek dawał 1k labora + komp non stop włączony materiały to nie cały gold a za paczke masz 6,5...
Jakie brednie, czysta ekonomia. My to liczyliśmy, najbardziej opłacalny jest Fisning jeśli liczysz koszty LP.
Jak masz paczkę 6,5G to wychodzisz 1,3G na czysto, czyli minimalny zarobek ale jest.
Chodzi o to aby zarabiać tak by kupować na bieżąco poty na LP + regeneruje Ci się za zalogowanie.
Ja odpalałem poty na 6 postaciach czasami, ale przeważnie na czterech.
Liczmy dalej:
Bierzemy tylko pod uwagę Konto Patron bez Altów i 24/7
W ciągu 24h regeneruje ci się 2880LP + 2 Poty na LP = 4880LP
Koszt Materiałów = 0,6G <1 paczka
120 LP = zrobienie i oddanie paczki
4880LP / 120LP = 40,66 > Czyli możesz oddać 40 paczek w ciągu 24H
40 x 0,6G = 24G < koszt materiałów
Koszt 2 Pot na LP = 2x40G = 80G
Koszty Razem = 80G(Poty) + 24G(Materiały)= 104G < Koszt zrobienia 40 Paczek
40 Paczek x 6,5G = 260G
Czyli 260G - 104G = 156G < Tyle zarabiałeś na CZYSTO na paczkach.
Mój Sposób
W ciągu 24h regeneruje ci się 2880LP + 2 Poty na LP = 4880LP
Nakarmienie i zebranie 150 kur = 300 LP
4880LP/300LP = 16,26 < Czyli 16 Razy mogę zebrać jajka z kur
Koszt Ziarna = 0,26G < dla 150 kur
0,26G x 16 = 4,16G < koszt ziarna na zbiór jajek 16 razy
Zbiór jajek:
Otrzymujesz od 600-700 Jajek z 1 Zbioru.
16x600/700 = 9600/11200 < Tyle jajek masz z zbiorów
1 jajko około 0,03G x 9600/11200 = 288/336G < Dochód
W sumie:
288/336G - 84,16G(koszty ziarna) = 204/252G < Tyle ja zarabiałem na czysto na Jajkach.
+ mogłem robić klatki dla zwierząt od 10k Hodowli.
@poprawka na Poty LP
Pamiętaj że im więcej paczek takich samych się oddaje to cena spada, 6,5G to maxymalna cena za ta paczkę ale później dostajesz poniżej 6G/szt
tylko ty liczsz z premium ja bez, ponadto kury to robota tdla bota niezdążysz zevbrać jednego kolejne już trzeba ciąć, nie licząc chorych lub zabitych zwierząt które trzeba leczyć za pomocą live strock, ponad to wszytko to rozwijajac paczki z 120 schodzisz do 50 jak dobrze pamiętam ciągle zarabjając ^^ ijeszze coś na amerykańskim serwie kopiąc kamień możesz tez kupować apexy i poty to masz w sumie labor x 2 i tak miałem alta którym tez robiłem paczki czyli labor tak jakby x4 ale tez czasu brakowało żeby grać tylko te podroże morskie
nagrałem się w to długo od ctb ru gra jest fajna ale wracać do niej nie ma po co zanim odbudujesz to co miałeś minie z pół roku jak nie dłużej po faiforgu teraz tylko black desert jest nadzieja aj ka nie to single plaier
kolejny fałsz Koszt 2 Pot na LP = 2x40G = 80G
na początku potka jest za 5-10g nie więcej a ty piszesz os trcie serwera
tylko ty liczsz z premium ja bez, ponadto kury to robota tdla bota niezdążysz zevbrać jednego kolejne już trzeba ciąć, nie licząc chorych lub zabitych zwierząt które trzeba leczyć za pomocą live strock, ponad to wszytko to rozwijajac paczki z 120 schodzisz do 50 jak dobrze pamiętam ciągle zarabjając ^^ ijeszze coś na amerykańskim serwie kopiąc kamień możesz tez kupować apexy i poty to masz w sumie labor x 2 i tak miałem alta którym tez robiłem paczki czyli labor tak jakby x4 ale tez czasu brakowało żeby grać tylko te podroże morskie nagrałem się w to długo od ctb ru gra jest fajna ale wracać do niej nie ma po co zanim odbudujesz to co miałeś minie z pół roku jak nie dłużej po faiforgu teraz tylko black desert jest nadzieja aj ka nie to single plaierkolejny fałsz Koszt 2 Pot na LP = 2x40G = 80G na początku potka jest za 5-10g nie więcej a ty piszesz os trcie serwera
No nie ukrywam, nakarmić 150 kur + zebrać z nich jajka, to bez dopalaczy się nie obyło.....
Naprawdę trzeba było mieć samozaparcie. Bo jak skończyłeś 1 ture to po 10 minutach już miałeś na nowo bo jajka można było zbierać co 1h
Jednak był to najlepszy zarobek na początku jaki tylko mógł być. Drugim takim zarobkiem są robaki oraz pierwsze bundle z drzew. Dlatego że drewno na pocątku jest strasznie drogie oraz kamień.
I ty liczyłeś że paczki mają 130%, powodzenia że na początku serwera te paczki będą miały 130% cały czas
A jajka zawsze były w cenie
kolejny fałsz Koszt 2 Pot na LP = 2x40G = 80G na początku potka jest za 5-10g nie więcej a ty piszesz os trcie serwera
Ale to nic nie zmienia, bo tyle samo ja zarobie więcej z jajek i ty z paczek
Jajka,drewno oraz winoggrona. To najlepszy zarobek na początku serwera. Potem tylko Ryby lub GSy
nagrałem się w to długo od ctb ru gra jest fajna ale wracać do niej nie ma po co zanim odbudujesz to co miałeś minie z pół roku jak nie dłużej po faiforgu teraz tylko black desert jest nadzieja aj ka nie to single plaier
Ale tu chodzi głównie o to że szykujemy się na start NOWEGO serwera? Więc o co ci chodzi z odbudowywaniem? Tam wszyscy zaczną od 0 przecież...
Dodatkowo polecam
Bo naprawdę aż oczy bolą jak się czyta te wypociny...
Fajnie to wszystko wygląda... Szkoda tylko, że skończyłem szkołę i zamiast mieć w choooy czasu, nie mam go w ogóle... W domu jestem może przez dwa dni w ciągu tygodnia? ;d Ale jak tak wspominam AA to grało się miło, wrócę jeszcze dzisiaj xd
Po przeczytaniu komentarzy, nabrałem ochoty by zacząć przygodę z Archeage Grałem wcześniej ale jakoś się zraziłem po 40 lv, m.in przez politykę Failforge. Na starych serwerach, żeby zacząć od nowa ( w dodatku dla nooba) jest ciężko bez wydawania kasy na 1 Apexa. Kiedy wystartuje nowy serwer z pewnością zacznę grać. Jak będziecie mieli w planach tworzyć grupę dla słabszych graczy, chętnie wstąpię w Wasze szeregi.
Tak przysłuchuję się tej dyskusji(wczytuję,to lepsze określenie) i nachodzi mnie pewna refleksja.Farma,sianie,zbieranie,noszenie,łowienie,krafcenie,pierdze...sorry to nie.Wszystko ładnie pięknie,tylko według mnie cały ten system nie został stworzony z myślą o urozmaiceniu grywalności wyżej wymienionego mmorpg,ten system został wymyślony i na chama wciśnięty jako projekt wyciskania kasy od graczy,ewidentnie i niezaprzeczalnie jest to faktem.Ja wiem,że biznes,że nic nie ma za darmochę w tym świecie.ale to nie jest schemat służący urozmaiceniu rozgrywki graczom,to jest maszynka do zarabiania i wyciągania od ludzi pieniędzy.Takie jest moje zdanie,czy ktoś się ze mną zgodzi?W tym momencie przychodzi mi na myśl Age of Wulin,pełne ciekawych pomysłów,nom może z niezbyt imponującą dynamiką walki,jednak zawierające sporo nowych rozwiązań.Nie wiem jak obecnie wygląda kwestia p2w w AoW,jednak miałem wrażenie grając świeżo po starcie,że te wszystkie bajery,ciekawostki zostały pomyślane tak aby uatrakcyjnić rozgrywkę,a nie jako schemat zarabiania pieniędzy w pierwszej kolejności.AA sprawia wrażenie przemyślanej pułapki,maszynki i to jest chyba minus tego tworu.
Mam ogólnie pytanie, czy granie bez używania 110% swojego mózgu żeby mieć miliony, opłaca się? Czy granie dla samej przyjemności grania jest w AA opłacalne? Wcześniej wbiłem tam xx lvl jednak, skoro miałbym wrócić, to czy nie będzie takiego zonka i nie będę musiał wydawać setek tysięcy golda na eq i takie tam, żeby móc raidować, czy się tam robi?
Mam ogólnie pytanie, czy granie bez używania 110% swojego mózgu żeby mieć miliony, opłaca się? Czy granie dla samej przyjemności grania jest w AA opłacalne? Wcześniej wbiłem tam xx lvl jednak, skoro miałbym wrócić, to czy nie będzie takiego zonka i nie będę musiał wydawać setek tysięcy golda na eq i takie tam, żeby móc raidować, czy się tam robi?
Zależy
Przyznaje się, że zacząłem w tej samej ekipie co DeskA, może nie tym samym constant party i moja historia potoczyła się całkowicie inaczej. Nie miałem możliwości postawić farmy, nawet małej do około 40 lvla (Brak miejsc), ale ktoś powiedział, że obok niego zwolniło się małe miejsce, więc postawiłem tam najmniejszą z możliwych i już sadziłem cokolwiek się komuś przydało, jako dodatkowe materiały. Wbiłem oczywiście szybko 50 na Questach, grindzie i jako pierwszy z Gildi z kilkoma chłopkami, którzy mieli podobną sytuację wyruszyliśmy raidować na instancję.
Dodaje, że bardzo fajne i wymagające taktyki na bossach, ale sprawiające bardzo dużo satysfakcji. Tylko należy pamiętać, że w końcu wszystko wydropisz co chcesz i wtedy zostaje ci właśnie tylko pvp )
Potem ktoś mnie przygarnął pod pretekstem: Potrzebuje farmera do zbierania i sadzenia pierdółek, a ja będę zarabiał i coś ci odpalę.
Wtedy zacząłem powoli zarabiać i nie przeszkadzało mi to. Co innego miałem z Laborem robić?
Wraz z 2.0 wychodzi wiele możliwości, opcji, instancji. Pobierał właśnie 2.0 żeby sprawdzic jak to wygląda, co się zmieniło oraz co dokładnie dodali. Wiem na 100% ze z nowych dungow lecą sety porównywalne do tych z craftu. Dochodzą guild questy, nagrody, zwiększoną szansa na regrade, instant matching do dungeonow,
Ogólnie, patch 2.0 to jest dla casuali mocno